Denní nespinkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Happy Hippo
20.7.13 20:47

Denní NEspinkání

Ahoj holky, vím, že je takových diskusí víc, ale nějak nemám moc čas si to všechno pročítat, tak zakládám novou. K věci. Můj prcek nebyl nikdy žádný spavec přes den, ale vždycky si zdřímnul v kočárku odpoledne třeba i 2 hodky, spíš ale míň a dopolodne třeba 1/2 h až hoďku doma, což byl ale vždy běh na dlouhou trať. Poslední 2 měsíce je ale neuspatelný a to dokonce i odpoledne v kočárku. Někdy v něm usne, jindy si 15 min povídá a pak spustí šílenej řev a neusne ani náhodou. Dnes spal dopoledne 30 min v nosítku (to použávám zatím jen opravdu výjmečně) a od 11 h. do 20 h. už nespal (v kočárku řev) a to jsme se fakt s mužem snažili všemožnými způsoby. Mám obavu, že na nějaký učení spaní je už pozdě a hlavně na to, abych ho musela uspávat 2 hodiny fakt nemám. Před týdnem měl 5 měsíců. V noci to je dobrý řekla bych. To naspí 7 až 10 hodin, ale ne v kuse, 2 - 3 kojení.

Máte někdo podobnou zkušenost? Mám se tím trápit a nebo to nechat jak to je? Moc díky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.7.13 20:55

U prsa, když kojíš v leže, tak neusne?
Třetí taky moc v kočáru nespal, jen jako úplně maličké mimino, teď tam usne výjmečně, v šátku teda usne trochu snáz, ale jen šlofíka a už zase čučí, nejlíp spí v posteli, v tomhle věku jsem dala v mojí posteli (zajištěné před pádem) prso, usnul, já se odplížila. Postupně se stávalo, že u prsa neusnul tvrdě a odcházela jsem od polobdělého dítěte a většinou usnul sám, když začal brečet, dala jsem znovu prso. No a tímhle se naučil normálně usnout sám a pak byl definitivní přesun do postýlky někdy mezi 7 a 8m.
Druhorozeného jsem začla v 5m opětovně zavinovat, aby si nerval dudel z pusy, zavinovala jsem do 8m, v 7m přesun do postýlky.
Prvního uspávačka u prsa, pak se už naučil natahovat si v postýlce hrací strojek a usínal s tím.
Tím chci říct, že na každé mimino existuje fígl, jen je potřeba ho najít ;) Nejschůdnější období na naučení usínání je 6-8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
20.7.13 20:55

@Happy Hippo
Me malej taky moc nespal pres den. V noci spal krasne a celou. No a tusim okolo 4 mesice se nacil spat pravidelne i pres den a to dopo i odpo. Vypozorovala jsem, kdy je unavenejsi a dala ho spinkat. Tusim ze prvni dny i plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
20.7.13 20:58

Nech to být…kdž nechce, tak nechce…
A je ospalý, zívá nebo je „protivný“? POkud ne, tak to neřeš…Třeba ža bude větší, začne se více hýbat, otáčet za hračkama a tak - více se unaví a o spánek si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.7.13 21:02

S tím prsem v leže v posteli jsem to už několikrát zkoušela, ale to pak vydrží tak 5 min. A hned se vzbudí. Dřív to ale fungovalo celkem často. Nevím no. Je fakt, že furt kolem sebe kouká, všechno žužlá, pozoruje, směje se, furt sebou mele… takže jestli jako nechce, aby mu něco uniklo, tak se spánku brání? Ale na druhou stranu taky často mrčí, což taky vnímám jako příznak únavy, tak ho dávám spát, ale NIC :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31594
20.7.13 21:13
@Happy Hippo píše:
S tím prsem v leže v posteli jsem to už několikrát zkoušela, ale to pak vydrží tak 5 min. A hned se vzbudí. Dřív to ale fungovalo celkem často. Nevím no. Je fakt, že furt kolem sebe kouká, všechno žužlá, pozoruje, směje se, furt sebou mele… takže jestli jako nechce, aby mu něco uniklo, tak se spánku brání? Ale na druhou stranu taky často mrčí, což taky vnímám jako příznak únavy, tak ho dávám spát, ale NIC :nevim:

Nemůže mu být třeba horko? V teple se blbě usíná. Má v postýlce něco na chumlání, žužlání? Mladej teď usíná s flaškou a myslím, že v noci žužlá povlak od peřiny, protože ho má vždycky v jednom místě mokrej.
V tomhle věku se dětem obecně mění režim, dozrává nervová soustava, mnohem víc vnímají okolní svět, dělají velké vývojové skoky, v tom druhém půlroce se dítě klidně může srovnat. Zkoušela jsi dát spát, když je dítě plně čilé, tak třeba po 1,5-2h bdění? Jestli ho nedáváš spát přetaženého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.7.13 21:21

@Gladys No já se držím jakože toho našeho režimu, nerežimu (dřív to celkem fungovalo, ale taky ne každej den), že dávám spát kolem 11 - 12. a pak jedem cca mezi 14. a 15.h na vychajdu s kočárkem. Když byl úplný miminko, tak spal tak co 2 - 3 hodky, ale to ho rychle přešlo :D

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
20.7.13 21:24

@Lenka512 taky si říkám, že bych to asi neměla lámat přes koleno, ale prostě mi to přijde šílený, že spí jak dospělák.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
20.7.13 21:26

@Měsíčnička Jé, ty to máš dobrý, že Ti spí celou noc :) Paráda :potlesk: Ale já si taky nestěžuju. To nám ale ještě nelezou zuby :roll: :)

• Citovat
  • Upravit
1674
20.7.13 21:33

@Gladys

čau, prosimtě, tys praktikovala tu metodu podle Elizabeth Nevimjak? Někdo mi tu tuším psal, že s tim máš zkušenosti, tak bych chtěla skonzultovat, jestli to dělám dobře. Už tři dny tak učim spát mýho kozoholika :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.7.13 21:37

@randr hehe kozoholik :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3157
20.7.13 21:37

No nevím, můj prckoun přestal v 6m spát přes den úplně.. a ted ve 20m si pospí po obede i tři hodiny.. v ten zázrak už jsem ani nedoufala. Takže pokud ho to nějak neomezuje, není unavený atd tak bych to neřešila. Můj byl neuspatelný prostě a najednou to funguje. A snad to chvilku vydrží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
20.7.13 21:38

@Happy Hippo
no nesměj se, chlastá jak Iveta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.7.13 21:39

@marmelada78 Děkuji za uklidnění, snad budeme mít i my takové štěstí :) A držím pěsti, ať vám to vydrží :palec:

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
20.7.13 21:40
@randr píše:
@Happy Hippo
no nesměj se, chlastá jak Iveta :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...