denní spaní ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3329
29.8.08 23:18

denní spaní ročního dítěte

Hezky den vsem,
chtela jsem se zeptat, jestli je tu nekdo ve stejne situaci jako my - mala ted mela 11M a uz treti den mi dnes nechtela spat pres den 8O Pritom do konce kvetna jeste spala 3×, do pulky cervence 2× a ze by bylo normalni, aby jeste ani ne rocni dite uz pres den nespalo??? V noci spi v pohode, chodi spat kolem pul devate-devate, nekdy i pozdeji, vstava rano mezi 8-9, zalezi jak sla spat…
Ani nevypada, ze by byla nejak unavena, zacala ted chodit, tak jsem si rikala, ze bude spat vic a ono houby. Unavena jsem spis ja a to denni spani mi chybi moooooc :( (urcite vsechny vite o cem mluvim, zvlast kdyz jsem na ni uplne sama, tak i ta pulhodinka jejiho spani mi staci k dobiti baterek).
Je to normalni aby mi uz pres den nespala???
Diky moc za odpovedi, totalne vyrizena Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
30.8.08 00:26

No, nejspíš to bude jen období - dodržte režim, důsledně uspávej a třeba se to poddá. Roční prcek by ještě spinkat měl…

Napadá mě ještě změna požadavků na spinkání, El odmítá spinkat jinde než ve své posteli a umlátit ji v kočáře je naprosto nemožné…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
30.8.08 11:47

Emi to na nás taky kolem roku zkoušela. My po obědě padali na ústa a Emi byla v nejlepším a ke konci dne to ještě gradovalo…usla sice potom rychle, ale i my s ní kolem 8 a to je trochu na nic :roll:

Ale trvalo to opravdu jenom chvilku a bylo to jen semtam.

Pokud tě to uklidní, tak teď spí i 3 hodiny vkuse kolem poledne.

Emi teda spala víc, když se naučila chodit, ale třeba právě tohle tvoji malou TAK baví, že nechce přijít ani o minutu ze dne, který může „prolítat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
30.8.08 12:54

ahoj tak náš prcek to už taky párkrát udělal, ale rozhodně ne,kolem roku. Věřím ti, že spaní potřebuješ, já teď taky a doufám že vydrží alespoň do porodu :D

Co takhle utahat dopoledne, hodně venku, plavání, cokoliv..
pokud nebude chtít spát, tak alespoň ten odpolední klid by mít měla. Doufám, že to je jen období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.8.08 20:48

Zdravím všechny!
Nevím,jestli to pomůže, ale sdílená bolest je prý menší :):):):)- náš Vojtík má teď necelých 7 měsíců a doposud neslí přes den téměř vůbec!!!! A to si opravdu nedělám legraci, od narození spí velmi málo, v noci je to taky boj, prvnídva mědíce nám do půlnoci nespávat vůbec a pak jen tak po půl hodinkách dřímal, přes den mi usne pouze v kočárku (!!!!!!!), a to za jízdy a max na dvě hodinky, ale spíš na hodinu a půl. A hlavně, nemá žádné „spací hodiny“, prostě nám takto nefunguje a my jsme fakt š´tastní, když někdy usne. Je čilý, má energie na rozdávání…hůř už jsme na tom my… teda nejsme, protože organismus si zvykne 8O … Tak nevím,jestli jsem uklidnila, to asi těžko, ale chápu, že musí být těžké zvykat si něco takového, když před tím mimi spávalo a člověk mohl počítat s časem pro sebe… tak hodně síly!!!
 Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.8.08 20:53

Omlouvám se za všechny překlepy, začal mi tam zase kňourat a tak jsem si to po sobě nepřečetla… jdu si taky tahnout, dokud spí…:):):)M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.8.08 20:54

samozřejmě si jdu lehnout, ne tahnout…:):):):):):):):)ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
30.8.08 21:59

Diky vsem za odpovedi, budu doufat, ze je to tim chozenim, taky me napadlo, ze proste musi chodit a chodit, aby se to honem naucila bezchybne :lol:
Jinak jeste - ona mi v kocaru snad i usne, ale to s ni musim jet svinskym krokem a nejlip po trave, aby to trochu drncalo, ale ne zas moc :roll: A spi presne 32 minut, je vazne presna jak hodinky. No a to si teda moc neodpocnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
31.8.08 22:38

To je určitě jen takové stávkovací období. Důsledně dodržovat režim, pokud nespí, tak musí být v postýlce. Ať si tam třeba hraje … Věřím tomu, že to rychle přejde. Starší syn byl taky hrozný nespavec. V 10 m se konečně naučil sám spávat po obědě půlhodinky. A pak se to s chozením začalo postupně natahovat, až jsme to v 1,5 roce dotáhli na 3 hodiny a spával tak min do 3 let.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.8.13 13:33

Ahoj,
Co jsme se v nedeli vratli od rodicu tak mi malej 13mes spi 15 az20min pres den. A u nasich spal dve hodiny v kuse. Jak je to mozny? Jsem z toho nestastna. Rikam si ze si lehnu taky a odpocinu a ono houby :( pro me tech 20min je malo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
1.8.13 16:51

@paoline viděla bych to a jistou aklimatizaci :).Počítám že asi měli vaši jinou teplotu v pokojích a v chladnu se lépe spí řekla bych že se to každým dnem srovná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.4.20 11:14

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi a chtěla bych se zeptat, zda někdo neprožil něco podobného. Máme doma taky nespavce. Je mu 11mesiců. Přes fázi kdy spal jen dvě půlhodiny denně v kočárku nebo jsem ho uhuskala na rukách jsme se propracovali k tomu, že jsem ho upusinkovala a umazlila v naší posteli. Říkala jsem si jaká je to paráda. Z ničeho nic ale nechce lehnout, chytá hysterák, že by měl jít spinkat. Spí jen jeden spánek přes den a to tak maximálně dvě hodiny. A musím u něj ležet, jinak je po půl hodině probuzený a nevyspalý. Uspávání byla už příjemná záležitost a teď je to na hodinu a půl. Ziva, tře očička, padá ale naží se odlezt z postele, až už je úplně hotový. Pak teda milostivě zůstane ležet a nechá se uzpívat a uhladit. Kdybych se ho nesnažila přes den všemožně uspat, tak by se akorát více a více hecoval a divočil, pak byl protivný přetažený. Já ho ke spánku nutit nechci, ale to ho mám nechat bez spaní a přetaženého? Večer jde spát kolem půl sedmé až sedmé, to ho uhladim v postýlce a taky to trvá než lehne. Pak je co půl hodiny vzhůru a musím k němu mu dát prso. Až tak od deseti hodin spí tvrdě, ale to už stejně jdu spát taky, protože jsem mrtvá. Kojim pak ještě kolem jedné. Od čtyř hodin už spí velice neklidně a v pět je vzhůru. Zkoušela jsem aby přes den spal víc, třeba dopo a odpo, ale když se mi ho podaří uspat dopo, tak pak je jo problém uspat ho odpoledne. A i když se to podaří, tak v noci lépe nespí. Zajímalo by mě, jestli někomu pomohlo naučit dítě usínat samo. Mám silný pocit, že se mnou dost zametá a vymrčuje si dlouhé uspávání. Omlouvám se za délku a děkuji za rady. Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.20 11:22

Popravdě. Nepusinkovala jsem, nehuškala jsem, prostě jsem si se synem lehla, přišpendlila k posteli a dělala spící, než zabral taky. Nic jiného na něj neplatilo. V jedenácti měsících jeden spánek už může stačit, mně takhle spí teď i devítiměsíční, ale je pravda že zvládne víc, jak dvě hodiny. Ale dávám spát před obědem, teď jsem jí uspala před jedenáctou. Právě proto, že vstává v šest. Jinak, mezi cca rokem a rokem a půl bylo to období nejhorší. Uspávala jsem i hodinu. Uspávám doteď, malému jsou 2,5 roku, ale většinou je do 10 minut tuhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
9.4.20 11:24

Ahoj. Já mám čerstvé roční dítko. Je od začátku teda spavec, a usinal pokaždý sám, když byl miminko tak jsem sním ležela že jsem taky spala ale jinak opravdu naučený do postýlky a usnout sám, když plakal tak jsem šla dala pusu, pohladila, pustila usinacka. Ale pokaždý jsem odešla. Je takhle naučený opravdu na každý spaní, a chodí mi spát dopo i odpo.. večer už v 8 leží v postýlce nakrmeny a usíná. V noci se budí 1-2 na mlíko. Jak kdy..a vstáváme tak mezi 7-8 a v pul11 už jde spinkat to spí tak hoďku a půl a odpo v těch 15:30, jde spát ještě tak na hodku a večer usíná bez problémů.. ale jestli máš nespavce už od miminka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
9.4.20 11:26

@Aduš8 Jak dlouho se vydržel takhle prišpendleny vztekat? Já mám obavu, abych mu tím nedělala ke spaní ještě větší odpor. Když ho imobilizuju, tak ječí a na spaní to moc nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí