Denní studium bez hlídání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Zubenka01 Ahoj ráda bych ti poradila, ale taky nevím, jak to vyřešit, leda nějaká ta VOŠ, ale to taky nevím, kde se dá studovat kombinovaně, vím, že dentální hygiena je na VOŠ na Alšově nábřeží, ale zas jen denní. Já řeším něco malinko podobného, sice nemám dítě zatím, ale taky jsem odešla z medicíny (po 4 letech kvůli zdravotním problémům) a strašně mi ta medicína chybí, ale jelikož jsem můj stav byl vážný, tak na medicínu znovu nemůžu a ani v mém věku by to už moc nešlo a taky, kdo by mě živil. Pořád hledám nějaký přírodovědný obor jinde na VOŠ, nebo VŠ kombinovaně, jenomže jsem toho moc nenašla. Sice by mě lákal zdravotní laborant, co se teorie týká, ale mám strašný třes rukou, takže v laborce by mi to nešlo. Pak jde ještě kombinovaně farmaceutický asistent. Nebo jsem koukala, že u vás na 3. LF bylo kombinovaně Bc. veřejné zdravotnictví, jenomže jsem nenašla, že by se otevíralo příští rok. Kdybys něco objevila, tak mi taky prosím dej vědět. Na PřF UK nic z biologie, ani chemie kombinovaně nejde, i když by se mi třeba líbila molekulární biologie a biochemie organismů. Tak moc držím palce, ať to nějak vyřešíš. Medicínu jsi studovala na 3.LF? Kolik máš let hotových?
Pak ještě jde porodní asistentka (vysoká škola polytechnická Jihlava), ale zase ty služby no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
Já bych právě chtěla mít tu VŠ, víš i kvůli možnostem do budoucna. Plus mě osobně na tom zálěží. Jenže zase ta VOŠ je jen jeden den v týdnu.. A 70 tis/rokAle to bychom zvládli..
Když už máš rok za sebou, není to škoda zahodit? Jestli máte peníze na tohle školné, tak bys zvládla zaplatit třeba i chůvu? Ty jesle u dětí to ze začátku často bývá týden v jeslích, dva týdny doma… tři dny v jeslích, týden doma… Chtělo by to chůvu, která by ti ho pohlídala i v čase nemocí.
Po třech letech dentální hygieny pak budeš moct samostatně pracovat? Jestli jo a tatínek dítěte s tebou šel do dítěte i když věděl, že to chceš dodělat, měl by ti teď pomoct. Když jste se společně rozhodli, že kvůli vašim dětem odejdeš z medicíny. Jestli jsou to jen dva roky a pak budeš mít obživu, což ta dentální hygiena je skvělá, tak proč byste to nezvládli?
Příspěvek upraven 03.10.19 v 15:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 Ty jo 65 000 Kč za rok, to je dost, ale jestli na to máte a jde to tam kombinovaně, tak proč ne. Na VŠCHT jsem taky koukala, měla jsem ta po gymplu přihlášku na Výrobu a syntézu léčiv, kdyby nevyšla medicína, ale zas tam nic není kombinovaně, jak píšeš a hlavně je na všech oborech matika a fyzika, ze kterých si nic nepamatuji, i když jsem z matiky maturovala. Na ČZU jsou právě kombinovaně obory, které by mě nebavily. Jedině se mi tam líbila Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty, nebo tak nějak se to jmenuje, ale zas to nejde kombinovaně. Ten Zdravotní laborant jde kombinovaně na VOŠ v Ústí nad Labem, ale já nemůžu do laborky, kvůli tomu třesu. A ten farmaceutický asistent by se ti nelíbil? Nebo všeobecná sestra? Nebo nutriční terapie?
A v čem myslíš, že je na medicíně v Brně jiný přístup? Já studovala na 2.LF v Praze a byla jsem nadšená.
- Citovat
- Upravit
@meduzza píše:
Když už máš rok za sebou, není to škoda zahodit? Jestli máte peníze na tohle školné, tak bys zvládla zaplatit třeba i chůvu? Ty jesle u dětí to ze začátku často bývá týden v jeslích, dva týdny doma… tři dny v jeslích, týden doma… Chtělo by to chůvu, která by ti ho pohlídala i v čase nemocí.
Po třech telech dentální hygieny pak budeš moct samostatně pracovat? Jestli jo a tatínek dítěte s tebou šel do dítěte i když věděl, že to chceš dodělat, měl by ti teď pomoct. Když jste se společně rozhodli, že kvůli vašim dětem odejdeš z medicíny. Jestli jsou to jen dva roky a pak budeš mít obživu, což ta dentální hygiena je skvělá, tak proč byste to nezvládli?
Dentální hygienistka je vázaná na zubního lékaře (musí být v jedné budově) ale jo, technicky vzato můžu pracovat sama. Tatínek dítěte, manžel, chce a plně mě podporuje v tom abych si to dodělala. Není to tak že bychom byli po kolena v penězích ale nějak bychom to zvládli, on chápe jak je to pro mě důležité. Bydlíme v dvougeneračním domě tím pádem nám odpadá najem/hypotéka, tchyně o patro níž malého ráda pohlídá, často může mít home Office, ale jestli máš dítě tak víš, že toho a ním moc neuděláš. Nevím no, nechci ten rok zahodit, zkusím jestli by mi nedali nějaký individual (asi nejsem úplně nadšená z toho, že mě uvidí jen o víkendu..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zubenka01 Ty jo 65 000 Kč za rok, to je dost, ale jestli na to máte a jde to tam kombinovaně, tak proč ne. Na VŠCHT jsem taky koukala, měla jsem ta po gymplu přihlášku na Výrobu a syntézu léčiv, kdyby nevyšla medicína, ale zas tam nic není kombinovaně, jak píšeš a hlavně je na všech oborech matika a fyzika, ze kterých si nic nepamatuji, i když jsem z matiky maturovala. Na ČZU jsou právě kombinovaně obory, které by mě nebavily. Jedině se mi tam líbila Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty, nebo tak nějak se to jmenuje, ale zas to nejde kombinovaně. Ten Zdravotní laborant jde kombinovaně na VOŠ v Ústí nad Labem, ale já nemůžu do laborky, kvůli tomu třesu. A ten farmaceutický asistent by se ti nelíbil? Nebo všeobecná sestra? Nebo nutriční terapie?
A v čem myslíš, že je na medicíně v Brně jiný přístup? Já studovala na 2.LF v Praze a byla jsem nadšená.
Ja jsem si myslela, že na té VŠCHT právě něco bývalo. Matika není můj nejlepší přítel ale nějak bych to zvládla, treba za rok něco otevřou.. Sestra ne, nutriční jsem nenašla kombinované, ty jo? Mrknu na farmaceutických asistenta. Jestli půjdu na VOŠ tak asi tu DH. Já srovnávám LF Brno s 3.LF, a to třeba myslím přístup vyučujících. V Brně jsem měla pocit že jim záleží na tom abychom to pochopili, abychom se mohli kdykoli zeptat, na studijním když jsem se přišla zeptat tak mi buď poradili nebo mi řekli kam mám jít, kde to najdu. Na 3.LF, na klíčovém predmetu se dr. Zubař na něco ptal a my mu řekli, že jsem to moc nebrali, tak projel zpět celou prezentaci, tam byl jeden obrázku k onomu tématu a serval nás že tady to máme (naprosto nedostačující) a jak se odvazujeme něco takového říct a tím to ukončil. Pak jsem ho měla u zkoušky a ptal se mě jednu anatomickou strukturu na tvrdém patre já mu to namalovala a vyrazil mě. Tak jsem se vrátila s Grimem a on mi řekl, že tam to není přesně a že to učí jinak. Ok, nikdo jsme to sice nepostrehl.. A. Když jsem se ptala na doporučenou literaturu tak mi nic nedal. Na praxich ve fakultní nemocnici přístup ala ty nikdo nejsi a nikdy nic nebudeš. Já chytla dobrého doktora a hodně jsem se naučila jiné holky celý týden jen umyvaly nástroje a nic neviděl. Ženská na studijním neochotna, nereaguje na maily, s ničím mi neumí poradit, pak už jsem věci jako rodný list syna posílala přes vedoucí studijního. Jasně, měla jsem i dobré učitele, stejně jako v Brně jsem měla jednoho blbce, ale bohužel tady to bylo spíš obráceně
A přesto mi za to ta škola stojí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
Dentální hygienistka je vázaná na zubního lékaře (musí být v jedné budově) ale jo, technicky vzato můžu pracovat sama. Tatínek dítěte, manžel, chce a plně mě podporuje v tom abych si to dodělala. Není to tak že bychom byli po kolena v penězích ale nějak bychom to zvládli, on chápe jak je to pro mě důležité. Bydlíme v dvougeneračním domě tím pádem nám odpadá najem/hypotéka, tchyně o patro níž malého ráda pohlídá, často může mít home Office, ale jestli máš dítě tak víš, že toho a ním moc neuděláš. Nevím no, nechci ten rok zahodit, zkusím jestli by mi nedali nějaký individual (asi nejsem úplně nadšená z toho, že mě uvidí jen o víkendu..)
Díky za odpověď. To máte ideální podmínky
. Mám dítě a také jsem s ním dodělávala denní studium na vš, tak moc dobře vím o čem to je
. Chůvu jsem teda neměla vůbec žádnou. Ani jesle. A všichni okolo chodili také do práce. V hlídání se mi střídalo nejbližší okolí díky dovoleným v práci. O home officu by toho našeho prcka fakt nikdo nezvládl, když byl malý
.
Ale nevím jestli je to u vás stejné, u nás když si přerušila, tak to mělo jedinou výhodu, že si neplatila poplatek za delší studium respektive se ti do té doby nepočítala. Je tady jedno velké ale, ten čas se ti započítával do maximální délky studia. Se schváleným individuálem bylo možné si studium protáhnout a za semestr chodit do školy jen jeden den v týdnu a zapsat si třeba jen 2 předměty po schválení studijním proděkanem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
DH dálkově je v Ostravě (pro mě ne, ale je to jednou za čtrnáct dní pátek odpoledne a celá sobota plus praxe), pak je nová v Plzni, a pak je v Praze DH škola Sekaninova. Tam je i kombinované, ale 65.000/rok. Tam já nejspíš zamířím.. Ne, medicínu jsem studovala v Brně (za mě uplně jiný přístup než v Praze, milovala jsem to tam), skončila jsem v druháku. Teď jsem koukala na tu VŠCHT, tam není kombinovaně nic, na čzu jedine obory jako ekonomka, lesnictví, zahradnictví apod. Ještě jsem našla kombinovaně Laboratorní diagnostika na MUNI, ale nevím jak to tam je, kolikrát musíš dorazit, a vlastně nevím jestli chci být v laborce…
trochu ot, ale znam osobne 4lidi, kteří studovali medinu, 2 v praze a 2 v brně, v praze studium dokončili, v brně utekli po 2 letech na jiný obor. vzájemně se neznají.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza píše:
Díky za odpověď. To máte ideální podmínky. Mám dítě a také jsem s ním dodělávala denní studium na vš, tak moc dobře vím o čem to je
. Chůvu jsem teda neměla vůbec žádnou. Ani jesle. A všichni okolo chodili také do práce. V hlídání se mi střídalo nejbližší okolí díky dovoleným v práci. O home officu by toho našeho prcka fakt nikdo nezvládl, když byl malý
.
Ale nevím jestli je to u vás stejné, u nás když si přerušila, tak to mělo jedinou výhodu, že si neplatila poplatek za delší studium respektive se ti do té doby nepočítala. Je tady jedno velké ale, ten čas se ti započítával do maximální délky studia. Se schváleným individuálem bylo možné si studium protáhnout a za semestr chodit do školy jen jeden den v týdnu a zapsat si třeba jen 2 předměty po schválení studijním proděkanem.
Hele v tom vysokoškolské zákoně to je, že během uznané doby rodičovství se ti přerušení nezapočítává do celkové doby studia a i my to přišlo na papírech že školy. Ty jsi Teda dobrá, taky jsme přemýšleli o dovolených ale nevyjde to 😐
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
@debra.morgan Prvák jsem dokončila vloni, pak mi bylo řečeno, že pokud budu pokračovat (rodila jsem prosinec 2018), tak mě tak akorát vyhodí, protože šest týdnů před porodem tam být nesmím, takže bych stejně nesplnila podmínky pro úspěšné ukončení předmětů. Takže jsem přerušila od 09/2018, letos jsem přerušení prodloužila, je ještě moc malý a ani by mi ho tady v mikrojeslích nevzali.
Kdo ti řekl, že nesmíš 6 týdnů před porodem studovat? U nás jsou běžně holky, které jdou jeden den na zkoušku a druhý rodí… Tak nevím jestli je to podle školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
Hele v tom vysokoškolské zákoně to je, že během uznané doby rodičovství se ti přerušení nezapočítává do celkové doby studia a i my to přišlo na papírech že školy. Ty jsi Teda dobrá, taky jsme přemýšleli o dovolených ale nevyjde to 😐
Tak vidíš, to jsem nevěděla. Mně to říkal tenkrát studijní proděkan. Ale už je to přecejen nějaký ten rok co jsem studovala. A naštěstí jsem tenkrát na praxe mohla chodit o víkendech, kdy nebyla potřeba dovolená na hlídání. Hele vím, že je to obrovský zápřah pro vás všechny. Ale myslím, že ti bude líto, když toho necháš, když si už nechala tu medicínu. A i finančně jim to s tou dentální hygienou budeš schopná vrátit, to má budoucnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jesle, atd.
Jediná možnost, která mě napadá, je najít si hned nějakou práci, pokud možno jednoduchou, kde by jsi se mohla i učit, například NOČNÍ RECEPČNÍ - přes den bys pak měla čas na dítě, spala bys jen dopoledne. Případně NORMÁLNÍ RECEPČNÍ nebo VRÁTNOU. Případně k tomu ještě večerní úklid nebo večerní asistentku. Ale spíše něco, u čeho bys nemusela moc přemýšlet. Zaplatit si soukromé jesle nebo brigádnici, babičku s referencemi na hlídání a věnovat se učení. Případně zažádat o individuální učební plán, ale to bych ti nedoporučovala. Není hlídání i na vaší VŠ? (dětský koutek, jesle) pro studenty? Zkus se poptat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Případně zažádat o individuální učební plán, ale to bych ti nedoporučovala.
Můžu se zeptat proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zubenka01 píše:
Ja jsem si myslela, že na té VŠCHT právě něco bývalo. Matika není můj nejlepší přítel ale nějak bych to zvládla, treba za rok něco otevřou.. Sestra ne, nutriční jsem nenašla kombinované, ty jo? Mrknu na farmaceutických asistenta. Jestli půjdu na VOŠ tak asi tu DH. Já srovnávám LF Brno s 3.LF, a to třeba myslím přístup vyučujících. V Brně jsem měla pocit že jim záleží na tom abychom to pochopili, abychom se mohli kdykoli zeptat, na studijním když jsem se přišla zeptat tak mi buď poradili nebo mi řekli kam mám jít, kde to najdu. Na 3.LF, na klíčovém predmetu se dr. Zubař na něco ptal a my mu řekli, že jsem to moc nebrali, tak projel zpět celou prezentaci, tam byl jeden obrázku k onomu tématu a serval nás že tady to máme (naprosto nedostačující) a jak se odvazujeme něco takového říct a tím to ukončil. Pak jsem ho měla u zkoušky a ptal se mě jednu anatomickou strukturu na tvrdém patre já mu to namalovala a vyrazil mě. Tak jsem se vrátila s Grimem a on mi řekl, že tam to není přesně a že to učí jinak. Ok, nikdo jsme to sice nepostrehl.. A. Když jsem se ptala na doporučenou literaturu tak mi nic nedal. Na praxich ve fakultní nemocnici přístup ala ty nikdo nejsi a nikdy nic nebudeš. Já chytla dobrého doktora a hodně jsem se naučila jiné holky celý týden jen umyvaly nástroje a nic neviděl. Ženská na studijním neochotna, nereaguje na maily, s ničím mi neumí poradit, pak už jsem věci jako rodný list syna posílala přes vedoucí studijního. Jasně, měla jsem i dobré učitele, stejně jako v Brně jsem měla jednoho blbce, ale bohužel tady to bylo spíš obráceněA přesto mi za to ta škola stojí
![]()
![]()
![]()
No já našla kombinovaně nutriční terapii v Praze na VOŠ 5. května. Jinak farmaceutický asistent kombinovaně se dá studovat v Čelákovicích na VOŠ Mills, já tam i chodila, ale jelikož mi bylo taky blbě, tak jsem nedokončila ani semestr. Tam se ale platí školné, vyjde to cca na 26 000 Kč za rok, podle oboru. Aha, tak to je nepříjemné, s tím Dr., na kterého jsi narazila na zkoušce, já se za celé 4 roky na medicíně nesetkala snad téměř s nepříjemným zkoušejícím, i když jedna prof. na histologii byla taková nepříjemná, já u ní byla pak na zkoušce z embryologie a milá nebyla, ale dala mi za jedna. Prostě mě to hrozně mrzí, že jsem to nemohla dokončit. Jinak já myslela, že 3. LF je taky taková přátelská škola, menší kolektiv, lepší přístup, propojená výuka, na medicíně moduly… jen jsem tam ale dělala přijímačky a pak jsem si zvolila raději 2.LF, protože přeci jen Motol je Motol a taky jsem se nechtěla učit ty moduly, i když teď jsem koukala, že i na 2.LF zavádí více předmětů v jedné zkoušce.
- Citovat
- Upravit
@meduzza píše:
Tak vidíš, to jsem nevěděla. Mně to říkal tenkrát studijní proděkan. Ale už je to přecejen nějaký ten rok co jsem studovala. A naštěstí jsem tenkrát na praxe mohla chodit o víkendech, kdy nebyla potřeba dovolená na hlídání. Hele vím, že je to obrovský zápřah pro vás všechny. Ale myslím, že ti bude líto, když toho necháš, když si už nechala tu medicínu. A i finančně jim to s tou dentální hygienou budeš schopná vrátit, to má budoucnost.
Já si taky myslím, že toho budu strašně litovat když to nedodelam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zubenka01No já našla kombinovaně nutriční terapii v Praze na VOŠ 5. května. Jinak farmaceutický asistent kombinovaně se dá studovat v Čelákovicích na VOŠ Mills, já tam i chodila, ale jelikož mi bylo taky blbě, tak jsem nedokončila ani semestr. Tam se ale platí školné, vyjde to cca na 26 000 Kč za rok, podle oboru. Aha, tak to je nepříjemné, s tím Dr., na kterého jsi narazila na zkoušce, já se za celé 4 roky na medicíně nesetkala snad téměř s nepříjemným zkoušejícím, i když jedna prof. na histologii byla taková nepříjemná, já u ní byla pak na zkoušce z embryologie a milá nebyla, ale dala mi za jedna. Prostě mě to hrozně mrzí, že jsem to nemohla dokončit. Jinak já myslela, že 3. LF je taky taková přátelská škola, menší kolektiv, lepší přístup, propojená výuka, na medicíně moduly… jen jsem tam ale dělala přijímačky a pak jsem si zvolila raději 2.LF, protože přeci jen Motol je Motol a taky jsem se nechtěla učit ty moduly, i když teď jsem koukala, že i na 2.LF zavádí více předmětů v jedné zkoušce.
Já se taky kdysi hlásila i na 3. Na medicinu a vždy se říkalo, že je taková rodinná atmoska. Ale třeba je, já můžu mluvit jen za sebe. Mrknu ještě na ty tvé obory
klidně mi napiš sz, jak na tom jsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit