Můžu tohle udělat u bakalářské práce?

Anonymní
2.10.19 17:51

Můžu tohle udělat u bakalářské práce?

Ahoj, trochu jsem podcenila bakalářku a nestíhám. Mám téma něco jako Informovanost žáků základní školy v mém městě o problematice šikany. Ještě ani nemám sepsané dotazníky na praktickou část, ale brzy začnu. A teď k dotazu, jde mi o to, až budu v bakalářce psát nějaký vlastní text (mojí myšlenku) tak vím, že budu mít problém, nejsem totiž absolutně okecávací typ a když dlouho nemůžu nic vymyslet, tak jsem nervózní a ještě víc se zaseknu, napadlo mě, že bych si stáhla nějaké podobné práce a nechala se inspirovat, že bych je měla něco jako takovou šablonu a teď nechci, abyste to pochopili, že to chci nějak radikálně obšlehnout, jen třeba když by tam byla věta, která by se mi tam hodila, že bych jí prostě jen upravila podle sebe (myšlenka by zůstala stejná, jen bych tam dala úplně jiná slova) nebo i tohle se považuje jako plagiátorství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30321
2.10.19 17:58

Osobně bych do toho nešla. V dnešní době, kdy vše projíždí plagiátorským softwarem, tak bych se bála velké shody. Mě to dalo větší číslo už jen kvůli citaci RVP a to jsem vše měla ocitované jak mělo být a mělo to tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
2.10.19 18:11

Do kdy to máš odevzdat? napsat bakalářku není nic těžkého… opsat to umí každý blb a může se to provalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.19 18:13

@PupuP v březnu

• Citovat
  • Upravit
24953
2.10.19 18:13

Vedla jsem dvě bakalářské práce a člověku, který má takovýto přístup, bych to dala pěkně sežrat!! máš na ní pracovat několik měsíců, vytvořit si kostru, občas si poznačit myšlenky, co tě napadnou (kdekoliv, kdykoliv), dávno jsi měla mít seznam svých zdrojů… nelíbí se mi to. Fakulta ti to stejně projede a ano, za plagiátorství se považuje i použití trochu jiných slov (i když se to hůře odhalí než zcela stejný text, který sw vyplivne rovnou jako citaci), základ je Mít co říct, mít vlastní zdroje, vědět, s jakou myšlenkou do toho vůbec jdeš!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
2.10.19 18:18

@Lucy75 Já bych se nebrala tak vážně. A zajímalo by mě, jak software odhalí stejnou myšlenku popsanou jinými slovy. Například.. Ten člověk byl totální hloupák. A.. Zmiňovaná osoba nebyla obdařena příliš vysokou inteligencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.10.19 18:19

Ale ty nemáš psát do diplomové práce vlastní myšlenky. Není to esej, je to odborná práce.

Ty potřebuješ shrnout v teoretické části dosavadní poznání v rámci oblasti na které chceš dělat výzkum a všechno co tam budeš psát, tak je potřeba aby vycházelo z již publikovaných studií (ne z cizích diplomek) a v praktické části potřebuješ dokázat že umíš navrhnout a provést relevantní výzkum, tedy popsat jeho metodiku a výsledky.

Vlastní „myšlenky“ pak patří do diskuze a závěru, ale pořád musí vyházet ze zdrojů a dat, co získáš při výzkumu.

A teda ne - nesmíš opisovat cizí práce a hlavně tedy tvoje práce bude kontrolovaná počítačem kolik procent si opsala,

Nechceš nic okecávat - cheš jasně popsat problematiku a její současný stav poznání a pak ho trošku rozšířit svým výzkumem.

Jako dobře- na to jestli můžeš opsat práci je asi lepší ptát se na internetu než vedoucího práce. Ale k tomu, abys pochopila co a jak psát, tak od toho máš vedoucího práce a pokud kašleš na konziltace, tak se nediv, že ti pak při odevzdávání něčeho, co v životě neviděl bude dělat problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.10.19 18:22
@Anonymní píše:
@PupuP v březnu

Výborně, to je ještě relativně dost času, takže teď napiš mail vedoucímu práce a domluv si konzultaci a před ní si pořádně srovnej osnovu teoretické části a přines mu první návrh těch dotazníků.

Data potřebuješ mít sebraná do vánoc, takže zároveň začni obesílat školy, kde to chceš dělat. Teď je relativní klid a učitelé by mohli reagovat vcelku v pohodě.

Příspěvek upraven 02.10.19 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
2.10.19 18:22

Tak jasně, jestli už před tebou bylo na tohle téma milion prací, nemůžeš logicky absolutně nic inovativního vyplodit. Vždycky si ty práce budou podobný. Důležitý je ale vždycky svý zdroje ocitovat. Pokud budeš čerpat z bakalářky nebo diplomky někoho jinýho, není to v nepořádku v případě, že jeho práci uvedeš ve zdrojích. Jako fakt si nedovedu představit, že má někdo mít 100 citací ve zdrojích a fakt tu všechnu literaturu čet a poctivě z toho vypsal zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.10.19 18:31
@Anonymní píše:
Ahoj, trochu jsem podcenila bakalářku a nestíhám. Mám téma něco jako Informovanost žáků základní školy v mém městě o problematice šikany. Ještě ani nemám sepsané dotazníky na praktickou část, ale brzy začnu. A teď k dotazu, jde mi o to, až budu v bakalářce psát nějaký vlastní text (mojí myšlenku) tak vím, že budu mít problém, nejsem totiž absolutně okecávací typ a když dlouho nemůžu nic vymyslet, tak jsem nervózní a ještě víc se zaseknu, napadlo mě, že bych si stáhla nějaké podobné práce a nechala se inspirovat, že bych je měla něco jako takovou šablonu a teď nechci, abyste to pochopili, že to chci nějak radikálně obšlehnout, jen třeba když by tam byla věta, která by se mi tam hodila, že bych jí prostě jen upravila podle sebe (myšlenka by zůstala stejná, jen bych tam dala úplně jiná slova) nebo i tohle se považuje jako plagiátorství?

Já bych si práce jiných přečetla a nechala si je projít hlavou. Pak bych už snad něco vlastního vyplodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
2.10.19 18:31

Ja asi vim, jak to myslíš. Proste jsou skutecnosti, ktere jsou jasne, typu co je to sikana. Takze pojem sikana si vytahnes z nejakych zdroju, co najdes, a spravne to ozdrojujes a ty vycpavky, nez se dostanes k vlastnimu vyzkumu si vypujcis s tim, ze to napises uplne jinymi slovy. Na sikanu je toho asi fakt tisicero, takze ja bych do toho sla. Nikdo nejsme od narozeni spisovatel. Ja si obcas pri tvorbe mych pracovnich dokumentu vezmu 4 odstavce z ruznych zdroju jako inspiraci a uz jen to pospojovat me nuti k tomu pridat vlastni vety a obcas me i neco chytreho k tomu napadne. Kdyz to pak nechas ulezet a prectes si, tak to stejne cele prepises a prekopes a je z toho uplne jina prace :lol: Takze za me: ano, vatu si castecne vypujcit jako inspiraci s velkou obezretnosti a za kazdou cenu psat vlastnimi slovy. Drzim palce, je to v…r :lol:

• Citovat
  • Upravit
81481
2.10.19 18:38

Jeje, tady se zas sešly lamenovat světice… :roll: Inspirovat se samozřejmě může a dělá to snad většina lidí, co píše nějakou práci prvně. V úvodní části damozrejme musí sáhnout dosavadní poznatky, takže tam nepíšeš vlastními slovy, ale právě „opisuje“, co už jiní na to téma mapsai
Důležité je to o citovat. No a pak je diskuze, závěr, kde by měly být tvé myšlenky. Myslet si ale, že v bakalář e přijdeš s nějakou inovativní peckou je naivní. Takže se inspiruj, je to v pořádku. Pak inspirativní díla zavřu a zkus v podobné struktuře udělat vlastní závěr a diskuzi z vlastnich výsledků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.10.19 18:39
@PaníKadrnožková píše:
Ja asi vim, jak to myslíš. Proste jsou skutecnosti, ktere jsou jasne, typu co je to sikana. Takze pojem sikana si vytahnes z nejakych zdroju, co najdes, a spravne to ozdrojujes a ty vycpavky, nez se dostanes k vlastnimu vyzkumu si vypujcis s tim, ze to napises uplne jinymi slovy. Na sikanu je toho asi fakt tisicero, takze ja bych do toho sla. Nikdo nejsme od narozeni spisovatel. Ja si obcas pri tvorbe mych pracovnich dokumentu vezmu 4 odstavce z ruznych zdroju jako inspiraci a uz jen to pospojovat me nuti k tomu pridat vlastni vety a obcas me i neco chytreho k tomu napadne. Kdyz to pak nechas ulezet a prectes si, tak to stejne cele prepises a prekopes a je z toho uplne jina prace :lol: Takze za me: ano, vatu si castecne vypujcit jako inspiraci s velkou obezretnosti a za kazdou cenu psat vlastnimi slovy. Drzim palce, je to v…r :lol:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.19 18:44
@Anonymní píše:
@PupuP v březnu

Teď ve mně strašně hrklo. Ja mám mít BP v lednu připravenou k poslední konzultaci a mám dvě strany :?. Co plasis? Vzdyt mas cas v klidu to napsat sama. Já jako sablonu nepouzivam nic. Parafrazuju, cituju.

• Citovat
  • Upravit
4523
2.10.19 18:57

Buď v klidu. Času máš spoustu, pokud se do toho pustis, nebude problém to v pohodě zvládnout. Na opisování se vykašli. Odhalit to jde velmi snadno a vyhazuje se za to bez milosti. Teda aspoň u nás.
V teoretické části po tobě nikdo vlastní názor nechce, tam máš shrnout dosavadní poznatky. V praktické bude s vycházet ze svého výzkumu, takže to taky nevím, co bys chtěla opisovat. Prostě popises metodiku a výsledky svého vlastního výzkumu. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze