Denní studium VŠ a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Denní studium jsem při práci měla až v páťáku, kdy jsem chodila do školy jen občas v pátek. Jinak pro zaměstnavatele bude daleko horší denní studium než dálkové. Tam se počítá s tím, že pracuješ a ty víkendy nejsou každý víkend, ale třeba jeden za měsíc. Kdežto cvičení na denním budeš mít každý týden v daný čas. Jestli si můžeš hýbat směnama, tak bude lepší to dálkové a upravit směny na těch pár dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teď čeká prvák a musela jsem slevit z HPP na dpč, to kvůli tomu abych si mohla volit směny. Rozvrh mám od pondělí do pátku i o některých sobotách. Sama jsem zvědavá jak to budu zvládat, mám výhodu že jsem před studiem pracovala a něco si našetřila, jinak si to nedovedu představit. Nenastupuju na sestru ale na jiný zdravotnický obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U oboru vseobecna sestra je navic treba pocitat s dlouhou praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem takto chvíli studovala, koncem bakaláře (ale už jsem měla magistra). Zaměstnavatel byl vstřícný, na přednášky jsem mohla chodit i díky tomu, že jsem měla poloviční úvazek. Nebyla to ale žádná hitparáda a nedovedu si představit, že bych takto studovala celé studium. Na většině VŠ bývají vstřícní a vycházejí studentům všemožně vstříc, ale na denním studiu jsou obecně vyšší nároky a někteří vyučující nestrpí neúčast na seminářích či přednáškách. Osobně bych asi šla cestou kombinovaného studia, ale záleží na tom, jak to dáš Ty a jak vstřícný zaměstnavatel bude, případně zda třeba vzdělání pro výkon profese potřebuješ a on to, že Tě bude pouštět z práce, bude vnímat jako investici do Tebe jako zaměstnance. Aktuálně studuji v kombinovaném studiu doplňující kurz, na který do Liberce jezdí lidi až z Moravy, protože tady mají lepší podmínky než na bližších univerzitách. Není možnost studia někde vstřícnější, i když je to třeba přes půl republiky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se zaměstnavatelem bude určitě i lepší domluva, pokud pro něj bude Tvé nově získané vzdělaní výhoda.
Osobně si myslím, že je při práci lepší kombinované studium, protože i ve škole pak počítají s tím, že tam mají osoby, které již pracují. U denního studia se předpokládá, že je na prvním místě škola. Ačkoli to vyzní možná nevhodně, u kombinovaného studia je samozřejmě plnění závazků vůči škole taky potřeba, ale jak jsem již psala, počítá se s tím, že má člověk závazky i někde jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že záleží na tom, co budeš studovat a na práci. Protože ať budeš studovat cokoliv, tak ve fabrice myslím narazíš. Ale pokud bys třeba studovala medicínu a zároveň dělala v nemocnici jako sanitář třeba, tak myslím, že rádi vyhoví co se týče pracovní doby apod..Viděla jsem třeba v nemocnici několik stester, které měly VOŠ a při práci studovaly VŠ,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone Jen pro upřesnění, tazatelka psala, že jí jde o obor Všeobecná sestra. ![]()
- Citovat
- Upravit
S tou praxí jsem na to zcela zapomněla, takže další problém
nejlepší by asi opravdu bylo kombinované studium s prací, kde si mohu plánovat směny.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S tou praxí jsem na to zcela zapomněla, takže další problémnejlepší by asi opravdu bylo kombinované studium s prací, kde si mohu plánovat směny.
ano, praxe je tam opravdu hodně. v podstatě je půl na půl s teorií
myslím, že je dáno alespoň 2300 hodin praxe, nebo tak nějak. ty dny, co nejsou přednášky - nejsou studenti náhodou v nemocnici na praxi? o prázdninách zas běžně bývá měsíční prázdninová praxe
jako jasně, škola od školy se liší, ale spíš v detailech, než nějak vyloženě zásadně. ty už ve zdravotnictví pracuješ? pokud jsi na oddělení mezi pacienty, část praxe by sis mohla udělat tam. ale jak velkou část, to zase záleží na konkrétní škole, rozhodně ne všechnu, protože musíš vystřídat různá oddělení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Fiveone Jen pro upřesnění, tazatelka psala, že jí jde o obor Všeobecná sestra.
Ano, ale pak záleží na práci. Pokud už by pracovala ve zdravotnictví, tak prostě je větší šance se domluvit se zaměstnavatelem, než když by pracovala třeba v kuchyni někde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z mého pohledu jako třeťačky na výšce - naprosto nereálné. Ale záleží na dané škole/fakultě. Můj kamarád na masárně mívá průměrně 3 předměty za semestr, takže tam by se to asi dalo, ale u nás na UTB máme rozvrhy každý rok pevně dané a to většinou tak, že od pondělí do čtvrtka sedíme ve škole, třeba klidně i od 8 do 4 odpoledne. Takže máme volné jen pátky + víkendy. Tudíž z toho vyplývá, že můžeme být rádi, když si najdeme nějakou víkendovou brigádu. Na plný úvazek nemyslitelné.
Z tohoto důvodu budu pokračovat na magisterském kombinovaně, protože už chci nastoupit do práce. U kombi studia je výuka jen párkrát za semestr, tak předpokládám, že tam by zaměstnavatel čas od času ulevil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tady někdo, kdo studoval v klasickém denní studiu a u toho pracoval? Zvažuji studium na VŠ, nicméně rodiče mě už neživí. Koukala jsem i na kombinované studium, ale tam je to třeba koncipováno tak, že je výuka každý týden čt-pá, což mi přijde pro zaměstnavatele taky nic moc, když si budu muset brát dovolenou. U denního studia zase vím, že přednášky některé dny vůbec nejsou nebo jsou jen dopoledne, takže by to šlo nějak vymyslet s prací - třeba noční nebo odpolední směny. Sranda to nebude, to vím, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti.
Konkrétně jde o obor Všeobecná sestra.