Státnice VŠCHT

1
30.7.22 16:53

SZZ VŠCHT

Ahoj, mohli byste prosím sdělit svůj názor a zkušenosti ohledně státnic na VŠCHT. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3142
30.7.22 18:20

Moje zkušenost je ale z roku 2004, takže tak trochu z pravěku.
Na jeden předmět se s námi dopředu dohodla, na co se bude ptát. Další 3 byly něco brnkačka, něco dost drsné, protože se ptal i přísedící z průmyslu, který neměl šajna, co jsme se přesně učili a chtěl po mně věci, které jsme se neučili a nemohla jsem si to odvodit z toho, co jsem se učila a nikdo ho nezabrzdil, že tohle vědět nemůžu.
4 státnice + obhajoba diplomové práce najednou. Celý kruh v jeden den.
Zas by člověk asi musel zarytě mlčet, nebo někoho strašně nasrat, aby ho vyhodili, když už ho k těm státnicím nechali dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.22 10:57

Prosím anonym z důvodu informace o zaměstnání.
@Aia_vscht Nevím přesně, co chceš slyšet. Systém SZZ asi znáš, jinak je ta otázka položena hodně obecně, protože samozřejmě záleží na fakultě, oboru a konkrétní komisi.
Já to znám „z druhé strany“ a souhlasím s názorem přispěvatelky nade mnou: není v zájmu komise někoho vyhazovat, akorát by si tím přidělala práci na další termín. ;) Většina kolegů zastává názor, že když už dotyčný došel až ke státnicím, zaslouží si titul, a dělají pro to maximum.
Ti, co neprojdou, buď prokázali naprosto základní neznalost anebo se zasekli a mlčeli.
Doporučuju začít mluvit, klidně i trochu ze široka, pokud si přesnou odpovědí nejsi jistá, zkoušející tě nasměruje nebo návodnými otázkami přivede k tomu, co chce slyšet.
Pokud na ústavu nemáte nácviky obhajob BP a DP, doporučuju se věnovat i tomu, aby byla prezentace v pořádku věcně i formálně a aby vystupování odpovídalo budoucímu bakaláři či inženýrovi.
Hodně zdaru!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze