Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
,
mám depku, chceme stavět rodinný dům, koupily jsme dobře situavaný pozemek od města, který je obklopen ze tří částí pozemky města a z čtvrté to má více lidí jako soukromou komunikaci ( po které se nejezdí, není využívána).
Začínám těžce litovat , že jsem si nezaplatila firmu , která vyběhává povolení ke stavbě. Už mám docela slušnou hromádku vyjádření, které k tomu potřebuji. Zatím jsem se dopracovala k uzemnímu řízení, které jsem podala a čekám na přidělení stavebního referenta .
Nejhorší je , že manža si naplánoval, že tento rok chce postavit plot a přípojky, tak jsem začla běhat po uřadech a naivně si myslela že za 3-4 měsíce, to mám v kapse.Jen paní projektantka než se rozhoupala , uběhly 2 měsíce
.
Ze začátku jsem myslela, že to bude brnkačka, ale vše se tak strašně táhne
a ke všemu nastala komplikace, máme pár metrů od pozemku kanalizaci, chtěli jsme se na ní napojit, vše jsem si blbec nechala zalkreslit do plánů a bohužel mě nenapadlo, že budu potřebovat věcné břemeno k pozemku , který přetíná ( bohužel pozemek více majitelů) a jeden z majitelů nesouhlasí vůbec s ničím ani se samotnou stavbou a už vůbec s nějakou trubkou na kanalizaci.
Co dál? Budeme muset udělat jímku a co dál, když se soused šprajcne budem moci vůbec stavět na svém vlastním pozemku ? Jak dlouho to potrvá ?(podotýkám , že na jejich cestu se nechcem napojovat. Vím , že mi to asi vysvětlí stavební referent , ale na uřad jdu až ve středu)
Potřebovala jsem si postěžovat, vím jsem blbec, že jsem se nebyla informovat jak to chodí( na stavebnmím uřadu byli tehdy strašně ochotni), chyba začátečníka
a ted budu za to platit
dík za vyslechnutí
ahoj, my jsme měli přímo člověka, který za nás vše vyřizoval a i tak to trvalo rok… až bylo vše hotovo, tak problém měli hasiči, pak zas musel být celý projekt předělán aby barák stál o kousínek křivěji než to bylo, pak zas ochránci přírody něco řešili, no pořád něco a jsem ráda že je to za námi, stačí že ti tam projde nějaká zvířena a máš málem po stavbě
tak hodně trpělivosti..
Proto jsem nechtěla stavět, my bysme se dřív rozvedli než dostavěli…
stavěli jsme je to už dost let! svépomocí a já vyběhala vše potřebné.. byla jsem dobrá! od projektu ke stavebnímu povolení jsem to zmákla za půl roku!
ale jen díky že nemáme sousedy.. takže byl klid!
neboj.. ono se vše vyřeší! a budete bydlet než se naděješ! a určitě baráček za to stojí!!! ![]()
Já vím , že to za to stojí
, jen ta birokracie mě asi zabije a to ještě poslouchám od svýho mažela , že co je komu do toho že chcem stavět .
No holt já jsem na papíry a on je na stavbu ( hodně zručný)
Při jedné společné návštěvě uřadu se sním půl dne nedalo mluvit jak byl nakrknutý
Ahoj.Tak já stavim už 5 let.Už 5 let se snažim vše vyběhat a zařídit-Když sem vše vyběhala soused nám zabral příjezdovou cestu a vytvořil si tam zahrádku a druhý udělal to samé.
Takže nastalo dohadování s uřady čí vlastně cesta je.Po 2 letech nám dala obec za pravdu že cesta je obce a majitelu pozemku takže kdy už vše vypadalo že to dobře dopadne tak sousedi nechtěj cestu vyklidit i když je nakulíkovaná cesta a nejspíš nás čeká občanskoprávní spor .Je to nekonečná cesta.Kdyby v tom neležel takovej balík peněz tak to už vzdám ale bez prodaného pozemku se dál nedostaneme a bez příjezdové cesty pozemek neprodáme.
Tak vítej do klubu ![]()
Jinak u nás existuje pán který za 10 000 vše kolem stav. povolení zařídí ale sousedy si musíme spacifikovat ![]()
Lasicka píše:
Proto jsem nechtěla stavět, my bysme se dřív rozvedli než dostavěli…
tak u ás by se stalo to samé takže jsem nakonec s plánu postavit si sama zvolila koupit již postavenej a jen se nastěhovat.Doufám že alespon toho se někdy dočkáme.Zatim jen díky blbosti a závisti ostatních stojíme na místě a nebo se vracíme o 3 kroky zpět.
No nám paní projektantka nabízela člověka , který za 15 000 vše objehá ,no mě se to zdálo docela hodně.Ale nakonec by to byla jen malá kapka v moři peněz , které se při stavbě profinancují
pro Kamča.dalma
O tom jsem taky uvažovala, ale po dlouhém hledání nemovitosti, kde cena za zbořeninu se šplhala přes 1 800 000, jsme to časem zavrhly a hledali pozemek, který jsme sice štastně koupily ,ale tady pohádka se štastným koncem končí ![]()
U nás začínají novostavby na 3 milionech a pozemek máme téměř za milion takže nás by to nakonec vyšo nastejno když tomu přičtu ještě ty nervy a dohlížení zda je vše o.k.
Už ani nechci sousedit s pánem který když mě vidí jak nesu malého na ruce a jdu zvonit na jeho dveře pouští dobrmana na zahradu
.Proč on by si měl ukrojovat s ukradeného pozemku 600m2 když 20 let na něj nikdo nepřišel ![]()
Druhý soused má na naší cestě velmi dobré hrušky které přece nebude kácet aby ostatní majitelé 8 parcel mohli na svuj pozemek.
Opravdu už tam bydlet nechci a ostatní pozemky jsou ještě dražší takže já se těšim až to prodám a budu moc s klíčema jen vstoupit tam kde to bude pro mě doma
Macík74 píše:
stavěli jsme je to už dost let! svépomocí a já vyběhala vše potřebné.. byla jsem dobrá! od projektu ke stavebnímu povolení jsem to zmákla za půl roku!ale jen díky že nemáme sousedy.. takže byl klid!
neboj.. ono se vše vyřeší! a budete bydlet než se naděješ! a určitě baráček za to stojí!!!
tak ono taky záleží na úřadech v místě kde chceš stavět, taky mám známou, která vyřizovala stavebko později než my a měla to za půl roku, nikdo je neopruzoval blbostma a zřejmě nečekali na úřadě na nejzažší termín… starosta v místě kde budeme mít domek my, tak tomu věčně něco vadilo a neustále řešil prkotiny, takže je to asi i o lidech jako všude
Ja tvrdim, ze chcipnem na lejstra. Proto sem taky uz nejaky staveni domku zavrhla a bude se recyklovat, koupi se strasi. Papiry budou taky, ale snad min a sousedi mi muzou. Ted teda na prechodnou dobu kupujem byt, ale na dalku, vsechno vybehava mamka a i za to by si zaslouzila zlatej prut nejmin, pac to je taky pocuc. ![]()
Já tě plně chápu. Loni na jaře jsme zkolaudovali … Ráda bych tě uklidnila v tom smyslu, že to, co řešíš, je teprve začátek .. ale byla to by to ironie na blbym místě.
Zvládnpout se to dá. Musíš se odprostit od toho, že těm lidem je to osobní. není. Je to „jen“ práce. ty jri pro ně jen případ, a to prostě počká, popřípadě jestli jsou pečliví, tak tam „něco“ najdou, co chybí. Takže asi nezbývá než popřát, aby ses potkávala na úřady jen s flákači … ! ![]()
Nemyslím si, že zadat to firmě by byla výhra. Oni by to monžá vyřídila, ale „nějak“. Časem bx se možná provalily nějaké průšvihy, nějaké to „nějak“. Takhle je to šílená dřina, šílené nervy, ale máš, co máš. Teda myslím, víš o svém VŠE.
Vybavuju si, když jsem vyběhávala u nás u E.ONu blbou přípojku. Elektrickou. Stavební, ne tu na domácí provoz. A že to řeší MAREŚ. U tý firmy dělají čtyři Marešové, a já u všech byla, jednoho jsem dokonce dohnala na obědě v jídelně!!! ![]()
No, travlo to cca rok a půl, než jsme kopli. Pak to šlo ale hopem, a za cca dva a půl roku jsme se stěhovali. Ale „na beton“, ppodlahy, dlažbu a další věci jsme prostě dodělávali, když jsme bydleli. Měli už jsme hypotéku a současně bydlet v podnájmu nebylo monžné. Vybavuju si, ale že denně po práci jsme jezdili na stavbu. Já na kole, nebylo ekonomické, aby muž na mně čekal, měla jsem pracovní dobu lehce pohyblivou. Tak jsem jezdila v léte na kole, v zimě jsem ukecávala služební auto. Večer zpátky, o fous dřív, abych stihla uvařit. Bylo to šílený, ale bylo to současně svým způsobem hezký. Ježišmarjá, já nemohla spát, jak mě všechno bolelo, jak jsem byla naštvaná, co ki všechno muž vytkl, že jsem nestihla vyřídit, zařídit, udělat … protože on dělal, zařizoval, lítal něco jinýho … a bylo to svým způsobem hezký, protože jsme na tom dělali spolu. Hezký v tom smyslu, že přes ty nešváry a potíže jsme to zvládli. ten dům stojí. Jo, dneska na fasádu přidělal manžel ceduli s číslem popisným. A takovám rádobyvtipným sloganem. To pochopí jen zasvěcení, takže to tu nebudu řešit.
Prostě - nebudu ti to malovat: je to dřina. Šílená. Ale dá se to. ![]()
Ahoj Lilo,
moc držím palce, ať to u Vás dobře dopadne.
My teď už stavíme, ale než jsme začali byla to katastrofa. Pozemek byl vedený jako neplodná půda, takže jsme potřebovali změnu územního plánu. Na tu jsme čekali skoro 4 roky
. Jsem myslela, že mě trefí. Normálně to tady trvá tak 2 roky, ale my si holt museli počkat
.
Pak začaly problémy s projektantem. Chtěli jsme ušetřit, tak jsme to dali jednomu z nejlevnějších
. No všechno mu trvalo neskutečnou dobu a ještě musel kupu věcí předělávat. Že jsme si skoro všechny povolení a vyjádření oběhali sami (tedy přítel, já bych to s dvěma malýma dětma fakt nedala) byla také kapitola sama pro sebe.
Pokud vím, soused nemůže jen tak bezdůvodně stavbu zhatit. Musí uvést nějaký důvod, proč s tím nesouhlasí, ale stavební úřad nemusí ten důvod shledat jako opodstatněný či důležitý. Ale hodně záleží na koho natrefíš a jakou bude mít náladu. S blbem se domluvit nedá
.
Depku z toho všeho chápu, co já se kvůli tomu nabrečela …