Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Janinko to je přesné..po té jedné injekci mi dr. slíbila,že nebudu menstruovat vůbec takže PMS je vyloučený..opak byl pravdou..100 dní jsem strávila ve vložkách kvůli neustálému špinění..a blbě mi bylo neustále a pak už ani ťuk..žádná ovulace,žádná menstruace,žádné miminko.
magnolie píše:
Janinko to je přesné..po té jedné injekci mi dr. slíbila,že nebudu menstruovat vůbec takže PMS je vyloučený..opak byl pravdou..100 dní jsem strávila ve vložkách kvůli neustálému špinění..a blbě mi bylo neustále a pak už ani ťuk..žádná ovulace,žádná menstruace,žádné miminko.
taky si vzpomínám a PMS? Vlastně neustále návaly nechuť k sexu atd. někde jsem četla že chtějí od téhle antikoncepce ustoupit ale myslím že to bylo v zahraničí.
tu nechut k sexu, jste mely i po posledni pichnute inj. od ktere uplynulo treba pul roku? ja si pripadam jak zenska v prechodu ![]()
Monjie já s nechutí k sexu bojovala přes 2 roky po té jedné jediné injekci..byla jsem naprosto asexuální..chtěla jsem dítě,ale zároveň byl sex pouze nástrojem k tomu ho mít..myslím,že až poslení cca 4 měsíce to pro mě začíná být i něco jiného než ten nástroj k dítku.
magnolie: to je zajimavy, myslite ze to muze byt z te aplikace inj.? ono je to asi vse ke vsemu, dite v noci nespi,unava, stres … a furt dokola
Monjie pls tykat..já nevím čím je to u tebe..to byses asi musela vrátit v paměti zpět před injekci a zrekapitulovat to..U mě to tou injekcí určitě bylo..přestala jsem vytvářet hormony,které ať chceme,nebo ne hrají v sexuálním apetitu svou roli.
Monjie píše:
tu nechut k sexu, jste mely i po posledni pichnute inj. od ktere uplynulo treba pul roku? ja si pripadam jak zenska v prechodu
já teda jo docela dlouho tak dva roky
Já brala Depu proveru asi 4 roky. A nikdy jsem s ní neměla žádné problémy. Připadalo mi to fajn, že jsem neměla menstruaci vůbec. Navíc jsme hodně cestovali, takže to bylo pohodlný. A o ceně 200 Kč na 3 měsíce ani nemluvím. O riziku, že můžu otěhotnět až za 2 roky mě dr informovala předem. Takže s tím jsem počítala. Akorát jsem slyšela, že by se neměla brát více jak dva roky, protože se kvůli injekci snižuje kostní hmota což může vést až k osteoporóze. Depo provera vám úplně odstaví vaječníky z funkce a děložní sliznice je tak tenká, že otěhotnění je téměř nemožné.
Po 4 letech ji přestala brát. Menstruace se dostavila až po 8 měsících od poslední injekce. A poté stejně nebyla pravidelná. Měla jsem ji snad dvakrát za půl roku.
Poté mi dr. musela píchnout injekci na vyvolání menstruace, že už ji pak budu mívat pravidelně. Po ní se mi menstruace opravdu dostavila a měla jsem ji jakš takš pravidelně každý měsíc. Otěhotněla jsem za dalších 9 měsíců od píchnutí injekce na vyvolání menstruace. Takže doba od posledního píchnutí Depo provery k otěhotnění byla skutečně skoro 2 roky.
I když mně žádné problémy nezpůsobovala, už bych do ní asi nešla.
Monjie píše:
magnolie: to je zajimavy, myslite ze to muze byt z te aplikace inj.? ono je to asi vse ke vsemu, dite v noci nespi,unava, stres … a furt dokola
samozřejmě to nemusí být jen injekcí ale já to z toho měla určitě to u tebe k tomu přispívá
janinka4444 píše:Monjie píše:samozřejmě to nemusí být jen injekcí ale já to z toho měla určitě to u tebe k tomu přispívá
Každý tělo je jiný, na každého působí depo provera jinak. Někdo ji snáší bez problémů jako já. A proto jsem ji užívala tak dlouho. Jiný po ní tloustne, menstruaci má neustále a má nechuť k sexu… ![]()
Anonymní píše:janinka4444 píše:Každý tělo je jiný, na každého působí depo provera jinak. Někdo ji snáší bez problémů jako já. A proto jsem ji užívala tak dlouho. Jiný po ní tloustne, menstruaci má neustále a má nechuť k sexu…Monjie píše:samozřejmě to nemusí být jen injekcí ale já to z toho měla určitě to u tebe k tomu přispívá
to je pravda četla jsem tu někde že někomu nevadila pak je to to pohoda mně bohužel nevyhovuje vůbec nic
Anonymní píše:
Já brala Depu proveru asi 4 roky. A nikdy jsem s ní neměla žádné problémy. Připadalo mi to fajn, že jsem neměla menstruaci vůbec. Navíc jsme hodně cestovali, takže to bylo pohodlný. A o ceně 200 Kč na 3 měsíce ani nemluvím. O riziku, že můžu otěhotnět až za 2 roky mě dr informovala předem. Takže s tím jsem počítala. Akorát jsem slyšela, že by se neměla brát více jak dva roky, protože se kvůli injekci snižuje kostní hmota což může vést až k osteoporóze. Depo provera vám úplně odstaví vaječníky z funkce a děložní sliznice je tak tenká, že otěhotnění je téměř nemožné.Po 4 letech ji přestala brát. Menstruace se dostavila až po 8 měsících od poslední injekce. A poté stejně nebyla pravidelná. Měla jsem ji snad dvakrát za půl roku.
I když mně žádné problémy nezpůsobovala, už bych do ní asi nešla.
Poté mi dr. musela píchnout injekci na vyvolání menstruace, že už ji pak budu mívat pravidelně. Po ní se mi menstruace opravdu dostavila a měla jsem ji jakš takš pravidelně každý měsíc. Otěhotněla jsem za dalších 9 měsíců od píchnutí injekce na vyvolání menstruace. Takže doba od posledního píchnutí Depo provery k otěhotnění byla skutečně skoro 2 roky.
Mám známou a ta píchá Depo cca 6 let a je naprosto spokojená..děti už nechce..má dvě 18 a 11 let..je rozvedená a má jen přítele a se sexuálním životem problémy rozhodně nemá..Opravdu to každá snášíme jinak..mě po té jedné injekci dodnes zůstává sliznice tak okolo 3mm.Hrůza děs běs..ale potěší,že se z toho lze dostat..čehož jsi příkladem..a trochu závidím
Čistě z hlediska pravděpodobnosti..můžu se zeptat na tvůj věk?
magnolie:
když mi ji dr. poprvé píchla, bylo mi asi 23 let. Takže jsem ještě dítě neměla. Teď čekám první (bylo mi teď 29). Neboj, taky se dočkáš. Já měla taky na každý kontrole děložní sliznici 1,5mm a myslela jsem, že snad nikdy nevyroste. Dr. říkala, že se zvětšuje i menstruací. A že během týdne může vyrůst na svou původní tloušťku. Byla jsem i na ultrazvuku, kde mi oznámili, že mi začíná jeden vaječník zase fungovat a produkovat vajíčka. Otěhotněla jsem z ničeho nic. Po skoro 2 letech jsem zjistila, že jsem v 7tt. Ptala jsem se dr. zda je už sliznice v pořádku a řekla mi, že ano. ![]()
Jíš kyselinu listovou??? Ta na to taky hodně pomáhá. A je důležitá i před otěhotněním i první měsíce v těhotenství.
magnolie píše:
Jinak mně vážně pomohla ta injekce na vyvolání menstruace. Začala jsem ji dostávat pravidelně každý měsíc. I když jsem neotěhotněla. Byla jsem ráda i za to, že to mám pravidelný ![]()
Pravidelná menstruace je prvním předpokladem pro otěhotnění ![]()