Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
mam dotaz, chtela bych se zeptat, co muze znamenat pro me pripadna teplota? Jsem ve 20tydnu a spolubydlici je nemocny, a jejich miminko (9mesicu) ma taky teplotu, protoze ji rostou zoubky, on porad kycha, smrka a kasle, nechci aby to chytil muj pritel nebo ja…
Jake muze mit nasledky teplota pro mne? Po celou dobu tehu se drzim zdrava, bez teplot a bez chripky, a ted jeste kdyz je venku zima, bych to nerada od nich chytila… ![]()
Cca ve třicátém týdnu jsem měla strepkokoka, docela vysoké horečky, myslela jsem chřipka, takže jsem léčila doma paralenem, až pak jsem vyrazila na výtěr. Vše proběhlo v pohodě, dostala jsem atb pro těhotné. Miminko získává imunitu od tebe ![]()
Neradím aby jsi nebyla opatrná, ale pokud bacil chytíš, tak to není zas až tak „horké“ ![]()
ja jsem nemocna snad cele tehotenstvi(kasel, ryma, teploty), blby je, ze si nemuzes skoro nic vzit, nemoc neni poradne vylecena a porad se vraci. Mimco je ok, nemyslim, ze by to na nej melo mit nejaky velky vliv - tedy, kdyz nebudes brat leky, ktere by mohly zapricinit jeho spatny vyvoj.
Nejhorší je to do 12.týdne…pak už relativně v pohodě…v nejhorším případě se můžeš léčit Paralenem.
Nasaď preventivně více vitamínu C…( pomeranč..atd )
pokud neni teplota nad 38° a neni dlouhodoba, tak se nemusis bat, popripade se da vzit paralen ![]()
Jinak ja mam ceerstve zkusenosti s nachlazenim, v lekarne mi dali nejake pastilky na dezinfekci krku, co se muzou i v tehotenstvi, a doporucili lipovy caj a na kasel jistrocelovy sirup
Ovoce jim pravidelne - jablka, mandarinky, pomerance, ted mam i kiwi ![]()
Hold kdyz mi bude spatne tak si vezmu paralen, ale snad to bude dobre, jen se bojim abych to nechytila a nemusela kvuli tomu lezet jen v posteli, musim se starat o domacnost atd atd atd… ![]()