Pomůže cvičení v těhotenství během porodu?

569
4.1.11 09:25

Cvičení v těhotenství

Ahoj maminky a nastávající maminky :wink: .
Stále se setkávám z otázkou zda chodit cvičit do kurzů pro těhulky a nebo ne :think: . Myslíte, že je to opravdu důležité? Nebo, že to nějak pomůže při porodu, či při vyšším stádiu v těhu? Nebo hojení po porodu? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
4.1.11 09:30

no, já teda nechodím, protože nenávidím skupinové předcvičování (jediné, na co jsem kdy chodila a zase budu po porodu je spinning). Chodím sama plavat. Jsem těhotná poprvé, takže nemůžu posoudit, ale já osobně na takové věci nejsem a nikdo mě tam nedostane ani pod pohružkou, že se mi pak bude blbě rodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
4.1.11 09:31

Ahojík…já jsem chodila…
a na cvíčo jsem se vždy těšila…byla to odreagovačka,další maminky,i jsme hezky pokecaly…
Vedla to paní,co dělala na porodnici vrchní sestru,takže nám vše vysvětlila a popsala.
Dýchání jsme trénovaly taky,myslím,že to pomohlo celkem dost–teda mě
Ale hlavně mě to bavilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
4.1.11 09:36

Ahoj. No byla jsem zvědavá jestli je to opravdu tak dobré jak pro mimi tak pro mě :think: To dýchání může být dobré, ale zase mi přijde drahé dávat za jednu lekci 130kč a naučit se tam jen dýchat :-?
Nebo neznáte cvičení někde na Praze 10 Hostivař a nebo kolem Prahy 10 Kolovraty? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
4.1.11 09:37

Smigi…no já dávala 50----tak to šlo :lol:
ale nejsem v Praze…
pak to dělali i v porodnici,kde jsem rodila,ale já chodila jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
4.1.11 09:56

Ahojky, já chodila plavat na těhotenský plavání a to mi moc pomohlo, v té vodě se ohromně uvolníš, pomáhalo mi to na bolesti zad a naučila jsem se správně dýchat. Na cvičení jsem byla 2×, ale pak už jsem chodila jen na to plavání, přišlo mi to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
4.1.11 10:00

Ahoj, za sebe jsem na žádné cvičení nechodila. Akorát jsem jednou zkusila jógu pro těhotné,ale to mi nevyhovovalo (jak samotné cvičení, tak ta skupinka, která se tam sešla). Raději jsem se hýbala individuálně. :-D Ale jinak na nějaké hromadné cvičení nebo nácvik dýchání ani náhodou…a porod jsem měla v rychlosti a naprosté pohodě. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.1.11 10:32

ahoj, u prvního mimi jsem chodila k magdaléně mikulandové - chtělo se mi mezi lidi…byli tam maminky ve stejném měsíci jako já - nebylo to zlé, ale ta cena byla přehnaná - nicméně tenkrát ještě přispívala darvotní pojištovna
nebylo to špatné, po cvíču byla vždycky i přednáška, kterou vedla porodní asistentka - líbilo se mi tam - spousta věcí, které jsem se tam dozvěděla, mi u porodu a v porodnici pomohla …ale samozřejmě by se člověk bez toho obešel. takže jestli se ti někam organizovaně chodit nechce tak nechod…
sama jsem chodila plavat a koupila si knížku o Těhotenství a porodu od docenta Pařízka - je fakt nej - člověk z ní získá o porodu a těhotenství skutečně realistickou představu - je to tam popsáno, nakresleno i vyfoceno bez příkras ale taky bez hloupých pověr…díky téhle knize jsem se přetsala bát a začala těšit :-)
no a pohyb v těhu je samozřejmě prospěšný, je dobrý být v kondici, protože po porodu člověk potřebuje hodně sil:-)
jinak jesli to nemáš dlaeko, tak v rodinném centru čtyřlístek se taky dělají nějaké aktivity pro těhulky…ale přesné ceny neznám - je to v Petrovicích
hezké a zdravé těhotenství!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
4.1.11 10:46

Jů jste zlatíčka moc děkuji.
kostickaa Petrovice daleko nemám, už jsem na to koukala, ale cvičení je tam také kolem 130kč. No asi to jednou zkusím a uvidím, jestli to stojí za to.
Já si čtu různě na netu o porodu, těhotenství atd.
Nejsem úplně bez pohybu. Doma se nezastavím a také chodím se psem ven - teda ne pořád a v téhle zimě ne na dlouho, ale nesem taková ta co si po práci lehne na kanape a leží :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.1.11 11:38

Ahojky tak já chodila tedy taky cvičit a nemůžu si to vynachválit :palec: U nás se 45min cvičilo - bylo nás tam cca 10, takže žádné hromadné funění :wink: Pak byla stejně dlouhá „přednáška“ týkající se např. vyšetření v těhotenství, kojení, šestinedělí, nošení miminek, porodu, exkurze do porodnice, udělala se tam i parta a s holkami se doteď scházíme - paní se vždy snažila dát skupinu se zhruba stejným TP. Jednou za 14dní bylo i plavání. Dýchání mi docela pomohlo, sice jsem nevěděla jaké kdy použít, ale PA mi řekla a já měla fakt pohodový porod a dobře zvládla tlačení na dva přídechy :nevim: Cenu ti neřeknu, platila jsem si to předem asi 2000tis za celé těhu, pokud jsem měla zákaz cvičit, peníze mi paní vrátila :wink: Já půjdu rozhodně znova :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.1.11 12:30

Smigii - procházky jsou super :palec: …třeba ti cvičení bude vyhovovat a za zkoušku nic nedáš…bylo by i dobré, kdyby se ti podařilo najít nějaké Tobě sympatické maminky, které budou mít podobně staré děti…není nad to mít s kým jezdit s kočárkem :wink:

a na internet pozor - lepší jsou opravdu nějaké odborně napsané knížky - dost často jsem na netu narazila na pěkný blbosti a i ženský toho nakecají :roll: no sama uvidíš :wink: Ta knížka co jsem psala by se Ti určitě líbila :wink: Já ji mám pořád doma - ve starším vydání a moc ráda do ní koukám ještě i někdy teď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.1.11 12:34

kozisku - jojo taky jsem za cvičení dala 2tisíce - půlku mi dala pojišťovna…jsem ráda že jsem chodila - naučili mě dýchat a vysvětlili jak tlačit - zní to hrozně…ale při porodu jsem byla v takovém stavu mysli, že jsem moc nevnímala, co mi kdo říká…v okamžiku, kdy mi řekli jde se na věc, vylovila jsem z paměti věci z kurzu a šlo to samo :wink: :wink: a myslím že i dost udělalo, že jsem se nebála…k tomu jsou podle mě ty kurzy opravdu dobré - člověk sice neví jak ho to bude bolet, ale aspon ví co se kolem něj děje, proč používají ty přístroje, co se bude dít, kdyby bylo něco špatně - spoustě maminek vyhovuje radši nic nevědět, ale já potřebovala mít maximum informací :wink: :wink: :wink: každý to má jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.13 18:57

Ahoj jsem 5tt. Cvičím několik let. Poslední rok HIIT (Zuzka Light)Jde o tréninky s vysokým nasazením, při nichž se musíte dotlačit k maximálním výsledkům o maximalním úsilí. Zatím mi to nedělá žadný problém a tak bych ráda pokračovala. Jaký na to máte názor? Na sportu jsem závislá :mrgreen: Ale spíš na tom intenzivním u kterého se aspoň trochu zapotím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
657
11.5.13 09:52

Ahoj,
chodila jsem na flowin ( taky dost náročné na zapocení i posilování) do 12tt jsem dělala vše, pak jsem musela omezit posilování břicha - a vydržela jsem chodit cca do 7.měsíce s tím že jsem byla domluvená s cvičitelkou a dělala jen to co je vhodné pro těhotnou. od toho 7.měsíce chodím na těhotensé cvičení a plavat a jsem maximálně spokojená. Rozhodně se nějak neomezuji v pohybu - jsem v 39tt a funguji bez problémů ( žádné zydýchávání, otékání a tak). Takže doporučuji promluvit s lektorem a se cvičením pokračovat tak dlouho jak ti to bude příjemné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.13 10:10

@Jituna78 Tak to je super :).. já to sice cvičim doma, takže mi ani nikdo nemůže poradit co ano a co ne, ale asi bude nejlepší poslouchat své tělo ;)…Každopádně dík za příspěvek :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky