Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chci se zeptat zda jste některá platila za screening v prvním trimestru?a na genetickém všetření kam vás doporučil dr.Známá říkala že platí za všechno v Krči,ale mě se to nějak nezdá to by měla hradit pojištovna ne?
nene nepřispívá, je dobrovolný a platí se celý, tuším že stál okolo 1000-1200,–, KOukala jsem ale že např poj. MA na něj přispívá asi 1000,–, tak si vem účet a zeptej s ena pojištovně
byla jsem na něm před 3 týdny a platila jsem 1520, moje pojišťovna VZP na to nepřispívá, ale pro ten klid je lepší si ho zaplatit, ten zdarma je až v 16.tt, to je jenom krev,teď to byla krev+ UZ
katule9 píše:
Ahojky chci se zeptat zda jste některá platila za screening v prvním trimestru?a na genetickém všetření kam vás doporučil dr.Známá říkala že platí za všechno v Krči,ale mě se to nějak nezdá to by měla hradit pojištovna ne?
Kathule, jestli myslíš NT+ screening ve 12. týdnu, tak ten se opravdu platí. Je to jak kde, já jsem v soukromém zařízení platila 1200 Kč, myslím. Pak je v prvním trimestru ještě další vyšetření, tzv. triple testy v 16. týdnu a ty jsou zdarma, resp. hradí pojišťovna. Nedává to moc smysl, protože ty první testy jsou přesnější, ale pojišťovna spí a hradí ty méně přesné.
ono je to jak kde,já jdu teď ve středu na ultrazvuk k prvotrimestrálnímu screeningu(krev už mám odebranou před svátky)a neplatím nic-jdu na Bulovku..tam,když tě dr doporučí,tak neplatíš..Bojím se,už abych to měla za sebou ![]()
no jsem už z toho všeho pěkně zmatená
,já byla už na 3 UZ(vaginálnich)a ty jsem neplatila,ale to je asi něco jiného,no uvidím každopádně už vím že si mám vzít sebou peníze abych nebyla za blbku ![]()
ono ten NT screening je speciální vyšetření, udělají rozbor krve a hodně podrobnej UTZ přes břicho, na většině pracovišť můžes vzít někoho s sebou, je to krásnej zážitek koukat na to maličký
http://prenatal.cz/index.php?…
http://www.prenatal.cz/index.php?…
tady si můžeš trošku pročíst aby jsi byla v obraze
Já platila 1000,– ale 200 kč mi bylo potom vráceno, protože mi vyšlo riziko 1:6 na downův syndrom, takže jsem byla poslána na genetiku a na odběr klků a bohužel se to potvrdilo.
Dnes jsem byla v Gennetu v Liberci a za screening chtějí 1100,–. Je v tom ultravuk, odběr krve a pak je ještě možné jít na druhý odběr krve v 16tt /tripple testy/
Jo a šla jsem z vlastního rozhodnutí, pokud budeš mít doporučení od své dr. platit nebudeš
i když máš doporučení od dr., tak se platí…neplatí se pouze při doporučení od genetika…
toť praxe v gennetu, praha
Aha, já jen vím, že kamarádka má sestřenici s Downovým syndromem a nic neplatila, ale nevím zda byla na genetice, to je pravda.....
Čauky
Já byla na tom screeningu ve 13t u Apolináře a tam sem neplatila nic.
Mě na něho doktor ve čtvrtek teprve objedná, ale říkal mi, že budu platit 750,–. V Praze je to teda o dost dražší než v Ostravě.
Kamarádka mají v rodině genetickou chorobu, takže bylo nutné, aby na to šla a taky to musela platit.
Příspěvek upraven 03.01.11 v 18:55