Platba za screening?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2292
3.1.11 18:52

to je teda divný..někde se platí a někde ne,já jsem 7+2tt,dr mě poslal na genetiku máme VVV v rodině,tak mě to celkem zajímá jak to je s placením,ona to není teda zase taková částka,ale je zajímavý že se platí někde jo a někde ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
3.1.11 19:25

Pokud mám validní informace, tak prvotrimestrální screening (12tt) není hrazenené vyšetření pojišťovnou (pojišťovna hradí tripple testy), ale některé zdravotnické zařízení na toto vyšetření mají granty (například Apolinář), kde se toto vyšetření tudíž nehradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.11 21:51
katule9 píše:
Ahojky chci se zeptat zda jste některá platila za screening v prvním trimestru?a na genetickém všetření kam vás doporučil dr.Známá říkala že platí za všechno v Krči,ale mě se to nějak nezdá to by měla hradit pojištovna ne?

Já byla v soukromé ordinaci a platila jsem 1400 Kč. Z toho mi však pojišťovana Metal Aliance vrátila 1000 Kč. Pokud bych šla ale do fakultní nemocnice, je to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.1.11 21:59

Ahoj,
můj Dr. (má (nebo měl)i částečný úvazek v nemocnici v Krči) mne poslal do Pronatalu (Bráník - dr. Brešťák) a neplatila jsem v ani jednom případě nic.
Myslím si, že obzvlášť, když máte v rodině VVV bys nic platit neměla.
Jen tak mimochodem byla jsem v obou případech pouze na screeningu v 1. trimestru. Protože dopadly dobře, tak jsem na tripplu kolem 16tt nebyla s tím, že je zbytečný.
Pak jsem tam byla až na UTZ ve 20tt. Za oba UTZ dohormady (12tt a 20tt)dostalo toto pracoviště od pojišťovny v roce 2009 něco málo přes 700…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
3.1.11 22:09

já byla na screningu ve 12tt v Olomouci ve fakultce a neplatila jsem nic.Na doporučení dr. Jinak se platí 1200kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
3.1.11 22:21

ahoj v Praze na bUlovce se nehradí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
4.1.11 08:22
katule9 píše:
Ahojky chci se zeptat zda jste některá platila za screening v prvním trimestru?a na genetickém všetření kam vás doporučil dr.Známá říkala že platí za všechno v Krči,ale mě se to nějak nezdá to by měla hradit pojištovna ne?

Ahojky
Já jsem platila při druhé návštěvě doktorovi 1500 kč, ale zahrnuje to — při každé návštěvě UZ + foto, může tam se mnou chodit rodinný příslušník, veškěrá genetická vyšetření vrozných vad, určení pohlaví, 3D foto i video. Myslím, že to asi spíše záleží na tom k jaké dr. chodíš. Každý to má jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.1.11 14:49

Já jsem byla ve 13tt v Ostravě-Fyfejdách a platila jsem 850kč.. ale jak tak koukám tak všude se platí jinak a taky fakt záleží jakého máš doktora :-) Ale screning v 1. trimestru je dobrovolný povinný je v 2. trimestru a ten je zdarma teda alespoň já jsem ho neplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
4.1.11 15:45

ja platila 400,– sestricka mi to predem rekla at si vezmu 400,– ze to tolik stoji … asi ne tolik jak tu ctu … :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
4.1.11 16:14

Ahoj, já byla na NT+ ve 12.tt v Brně na Veveří u dr. Vlašína. Platili jsme 1450,–, ale byl v tom odběr krve, výsledek z krve, potom podrobný ultrazvuk přes břicho a dvě fotky. Platit jsme si to museli sami, ale po předchozím nezdařeném těhu, kdy jsem na NT+ ve 12.tt nebyla vyšli mi až tripltesty v 15.tt špatně, jsem šla ráda a ráda jsem si to zaplatila. Pan doktor nám i určil pohlaví a proluxoval malou dopodrobna cca půl hodiny.

V Brně nevím o pracovišti, kde by to dělali zadarmo. Možná jedině v případě nějaké VVV v rodině. Ale mi měli první těhu špatné a platit jsme museli a mám sestru s VVV a nikdo na to ohled nebral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.1.11 08:09
sima90 píše:
Já platila 1000,– ale 200 kč mi bylo potom vráceno, protože mi vyšlo riziko 1:6 na downův syndrom, takže jsem byla poslána na genetiku a na odběr klků a bohužel se to potvrdilo.

To mi je moc líto :cry: Přeji,ať to brzy přestane bolet a ať k vám dorazí co nejdříve zdravý mimísek!!!Alespoň,že to tímto screeningem zjistí relativně brzy:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.1.11 08:12
jadviga píše:
ahoj v Praze na bUlovce se nehradí :mavam:

a je tam moc hodná paní doktorka i sestřička!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.1.11 08:25

na Bulovce se vlastně platí jediné..a to foto..jedna stojí 150 a udělají i ve 4D:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.1.11 17:13
katule9 píše:

Ahojky, ja geneticky testy platila sama, pojistovna je nehradi, a to jsem byla u OZP, a musela jsem si sama platit asi 1500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.1.11 17:14

já byla v genetu.Neplatila sem ani korunu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie