Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla bych se zeptat nechala jsem si po sestinedeli píchnout depo proveru 27.7., týden byl klid od té doby krvacim. U Dr jsem byla a nasadil mi Exacyl a pichnul dycinone, bylo to minuly pátek. Od té doby nepozoruji zlepšení a chce mě poslat na kyretaz i když deloha je bez nálezu a mám pouze střední sliznici. Bohužel kojim a malé jsou necelé tři měsíce a mám ji neustále na prsu. Představa ze bych měla jít do nemocnice a nechat takhle malé miminko doma s manželem mě děsí a už vůbec to ze žádný nález nemám a dobrovolně jít pod narkozu se mi také nechce. Měl někdo podobný problém a přestalo to? Nebo nějaké rady? Jsem z toho už psychicky vyčerpána. Mám dvě holcicky a hledám jiné řešení. Nebo zda se to srovná? Už toto svinstvo nechci ani vidět ![]()
@Karolína552000 píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat nechala jsem si po sestinedeli píchnout depo proveru 27.7., týden byl klid od té doby krvacim. U Dr jsem byla a nasadil mi Exacyl a pichnul dycinone, bylo to minuly pátek. Od té doby nepozoruji zlepšení a chce mě poslat na kyretaz i když deloha je bez nálezu a mám pouze střední sliznici. Bohužel kojim a malé jsou necelé tři měsíce a mám ji neustále na prsu. Představa ze bych měla jít do nemocnice a nechat takhle malé miminko doma s manželem mě děsí a už vůbec to ze žádný nález nemám a dobrovolně jít pod narkozu se mi také nechce. Měl někdo podobný problém a přestalo to? Nebo nějaké rady? Jsem z toho už psychicky vyčerpána. Mám dvě holcicky a hledám jiné řešení. Nebo zda se to srovná? Už toto svinstvo nechci ani vidět
Ahoj,
Taky už Depo proveru nikdy více. Po píchnutí jsem měsíc krvácela. Nebo spíš špinila… no tak dvě tři intimky za den. Ale dřív jsem po antikoncepci ze začátku taky krvácela a nechala jsem to být. Horší to bylo po vynechání injekce. To jsem špinila a pak krvácela snad dva měsíce. Změnila jsem kvůli tomu i gynekologa protože ten první to krvácení neuměl řešit. Teď mám novou doktorku, řekla mi, źe Depo provera může způsobovat krvácení a napsala Norethisteron. Od té doby je vše v pořádku.
Nechala jsem si píchnout jednou a nikdy více. Krvácela jsem slabě skoro rok než se to srovnalo. Když se mě doktorka ptala po půl roce jestli je to lepší tak jsem ji řekla že jo, že mám menzes jenom 2× za měsíc.
Ale když jsem brala prášky tak to bylo horší, to padaly kusy, a krvácení silné. Takže na čištění. Já bych v tvém případě asi taky váhala, jde o to jak moc krvácíš, jestli mírně nebo silněji. Ale pokud by jsi musela na zákrok tak se určitě domluvíš v nemocnici co si o tom myslí, sami zhodnotí jestli je to opravdu nutné, a navíc by jsi mohla jít po zákroku ještě ten den domů.
@mamule42 no není to úplně spineni ale ani nějaké brutální krvácení. Spis při utreni toho je dost, ale vlozku nemusím měnit co hodinu. Ale je to jasne červená krev.ve zprávě mám ze možná úvaha o CP, ale není psáno ze musím, proto hledám jiné řešení či jestli se to nějak samo zlepší. Zkouším pit i kontryhel.
@Karolína552000 depo proveru už nikdy více, byla jsem na 3 injekcích, přibrala jsem hodně a zavodněná jsem byla šíleně, měsíčky po vysazení jsem měla 1.5 měsíce dost silné. Ať si takové sracky nechají.
@Hnedoocko22 Zdravím, ráda bych se zeptala, jak dlouho po vysazení injekci trvalo, než šla váha dolů? Já měla v červenci 3. injekci, teď v říjnu bych měla jít na další, ale už nechci. Pořád jen špiním, kila jdou nahoru, jsem nafoukla a zavoděná… ![]()
Zdravím, mohu radu? Mám jednu injekci depo provera, na druhou už nejdu, první byla píchnutá 4.5.24 po 14 dnech jsem začla špinit, nyní krvácet, gynekolog mi napsal noretistron a a po 10 dnech mám nasadit tabletu HA. Já už nic nechci do sebe cpát, je možné něco na krvácení přírodní cestou,?
Děkuji moc