Depo-provera - od kdy účinek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.11.16 14:33

Depo-provera - od kdy účinek

Ahoj,
chtěla bych se zepat, v pondělí mě doktor píchl úplně první antikoncepční injekci Depo-provera, bylo to 5.tý den menstruace. Od kdy nastupuje antikončepční účinek? Již účinek je nebo se máme ještě nějaký ten týden chránit? S doktorem jsem řešila víc věcí a nějak jsem se na to zapomněla zeptat a on se sám nezmínil… :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
11.11.16 15:41

Ahoj já měla toto s prominutím svinstvo jedinkrát v životě. Doktor mi neřekl rizika. Ty si hlavně prosím tě prostuduj. Mělo to účinkovat 3 měsíce a první menstruace přišla po roce, k tomu se mi po aplikaci přidaly psychické problémy se kterými bojují doteď. Už nikdy více. Ale k tvému dotazu, mě doktor řekl, že budu chráněná ihned, ale radši jsme si ještě týden dávali radši pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
11.11.16 17:09

Tak tohle je dobrý svinstvo, mělo mi to v pubertě srovnat MS… nesrovnalo to nic, jen jsem po tom přibrala 10kg, ihned po skončení užívání byly dole.. gyndař evidentně 100 let za opicema, zkuste změnit doktora nebo jinou variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.16 17:52

Děkuji vám za odpověď i reakce :) No k mé situaci, je mě 38 let, mám 3 děti, z toho to poslední proto, že jsem si na dovolenou zapomněla vzít antikoncepci (pilulky) a to jsem ještě kojila druhé dítě a dávali jsme si pozor, každé dítko bylo skoro hned, takže se s manželem chránit nějak musíme a další děti rozhodně nechci. Poslední 3 roky (po narození posledního syna) jsem neměla žádnou antiko, používali jsme kondomy, ale už nás to prostě s manželem přestalo bavit :oops: :). Uvažovala jsem o tělísku, jenže mám v děloze nějaký vazovitý srůst (dle UTZ), takže tělísko mě doktor nedoporučil, že by to nemuselo dělat dobrotu. Také mám lehce zvýšený tlak (nic dramatického, ani se s tím neléčím) + lehce zvýšené jaterní testy, tak zase nemůžu jen tak nějaké antikoncepční pilulky apod.( a ani se mě nechce v mém věku furt něco zobat, něco lepit na tělo nebo zavádět kroužky), proto jsme zvolili s doktorem Depo proveru…I proto, že další děti nebudou :think: Jinak před dětma jsem pár let brala hormonální antikoncepci - prášky a bylo to bez problémů, včetně následného otěhotnění po vysazení. Tak nevím, co jiného??

• Citovat
  • Upravit
119
11.11.16 18:19

Ahoj tak asi jsem jedna z mála co byla částečně spokojená s depo. Bez menstruace a 300,– 1× za 3měsíce. Žádné hormonální změny. Žádný nárůst váhy. Depo je nehormonalni. Účinek po první aplikaci by měl být ihned ale týden raději počkat. Depo způsobuje neplodnost. V uvozovkách. Tzn jestli nechceš otěhotnět parádní věc. Já ji brala 7 let. Jedinny problém byl jen že po 6 letech z ničeho nic menstruace. Doktorka řekla že se to po tak dlouhé době stane. Ale chráněná jsem byla pořád. I po vysazení první menstruace s ovulaci přišla do roku. Za me dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
11.11.16 20:39

Za mě taky bez problémů, brala sem jí 12 let, menses vůbec žádná, po poslední injekci asi za 7 měsíců první menses, pár měsíců než se mi srovnal cyklus a mám skoro šestiletou treperendu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 18:02

Otěhotnění s depo proverou

Prosím anonym, jinak smazat…6.6.2017 jsem byla na aplikaci injekce Depo provera. To jsem byla 6 tydnu po porodu.Pote jsem mela 2 dny po pichnuti Depo provery pohlavní styk. Plne kojím. Sestra u gynekologa mi řekla, že antikoncepční účinek nastává okamzite…Na netu jsem se docetla, že účinkuje az týden po aplikaci. Ted jsem 2 dny slabe krvacela…Myslíte, ze bych mohla byt tehotna??Předem díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
119
28.6.17 19:40

Tak já depo měla mnoho let. Z diskuzí jsem vyčetla, že některé ženy špiní. Já po nasazení depo jsem přestala krvácet úplně. Depo by mělo být 100% protože zabraňují v ovulaci. Prostě vajíčka nedozravaji a neodcházejí. Za mě jedině depo. Ale počítej s tím, že přináší i své rizika. Pokud bys ještě chtěla mít dítě. Dlouho trvá než se tělo nastartuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
28.6.17 19:42

Jo a mě také řekla doktorka, že účinek okamžitý. Neotěhotněla jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
28.6.17 20:09

Taky ji mam a me rekla sestra radeji 2 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.19 09:39

Účinkuje hned nebo až po nějaké době jsem po interrupcí :( další deti neplanujeme mame 2 chlapečky takže :potlesk: a chci se zeptat platila jsem dnes ale jen jednu injekci 390 kc a mam peijit za mesoc budu zase platit dr. Mi to nabídl ze to je levne a ze me to vyjde na tři měsíce 390 ale v krabičce byla jen jedna ampule jak to chodi dekuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.22 19:56

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda mohu být těhotná i když mám antikoncepci v inekci..děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí