Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj já měla toto s prominutím svinstvo jedinkrát v životě. Doktor mi neřekl rizika. Ty si hlavně prosím tě prostuduj. Mělo to účinkovat 3 měsíce a první menstruace přišla po roce, k tomu se mi po aplikaci přidaly psychické problémy se kterými bojují doteď. Už nikdy více. Ale k tvému dotazu, mě doktor řekl, že budu chráněná ihned, ale radši jsme si ještě týden dávali radši pozor.
Tak tohle je dobrý svinstvo, mělo mi to v pubertě srovnat MS… nesrovnalo to nic, jen jsem po tom přibrala 10kg, ihned po skončení užívání byly dole.. gyndař evidentně 100 let za opicema, zkuste změnit doktora nebo jinou variantu.
Děkuji vám za odpověď i reakce
No k mé situaci, je mě 38 let, mám 3 děti, z toho to poslední proto, že jsem si na dovolenou zapomněla vzít antikoncepci (pilulky) a to jsem ještě kojila druhé dítě a dávali jsme si pozor, každé dítko bylo skoro hned, takže se s manželem chránit nějak musíme a další děti rozhodně nechci. Poslední 3 roky (po narození posledního syna) jsem neměla žádnou antiko, používali jsme kondomy, ale už nás to prostě s manželem přestalo bavit
. Uvažovala jsem o tělísku, jenže mám v děloze nějaký vazovitý srůst (dle UTZ), takže tělísko mě doktor nedoporučil, že by to nemuselo dělat dobrotu. Také mám lehce zvýšený tlak (nic dramatického, ani se s tím neléčím) + lehce zvýšené jaterní testy, tak zase nemůžu jen tak nějaké antikoncepční pilulky apod.( a ani se mě nechce v mém věku furt něco zobat, něco lepit na tělo nebo zavádět kroužky), proto jsme zvolili s doktorem Depo proveru…I proto, že další děti nebudou
Jinak před dětma jsem pár let brala hormonální antikoncepci - prášky a bylo to bez problémů, včetně následného otěhotnění po vysazení. Tak nevím, co jiného??
Ahoj tak asi jsem jedna z mála co byla částečně spokojená s depo. Bez menstruace a 300,– 1× za 3měsíce. Žádné hormonální změny. Žádný nárůst váhy. Depo je nehormonalni. Účinek po první aplikaci by měl být ihned ale týden raději počkat. Depo způsobuje neplodnost. V uvozovkách. Tzn jestli nechceš otěhotnět parádní věc. Já ji brala 7 let. Jedinny problém byl jen že po 6 letech z ničeho nic menstruace. Doktorka řekla že se to po tak dlouhé době stane. Ale chráněná jsem byla pořád. I po vysazení první menstruace s ovulaci přišla do roku. Za me dobre.
Za mě taky bez problémů, brala sem jí 12 let, menses vůbec žádná, po poslední injekci asi za 7 měsíců první menses, pár měsíců než se mi srovnal cyklus a mám skoro šestiletou treperendu:-)
Prosím anonym, jinak smazat…6.6.2017 jsem byla na aplikaci injekce Depo provera. To jsem byla 6 tydnu po porodu.Pote jsem mela 2 dny po pichnuti Depo provery pohlavní styk. Plne kojím. Sestra u gynekologa mi řekla, že antikoncepční účinek nastává okamzite…Na netu jsem se docetla, že účinkuje az týden po aplikaci. Ted jsem 2 dny slabe krvacela…Myslíte, ze bych mohla byt tehotna??Předem díky za odpovědi
Tak já depo měla mnoho let. Z diskuzí jsem vyčetla, že některé ženy špiní. Já po nasazení depo jsem přestala krvácet úplně. Depo by mělo být 100% protože zabraňují v ovulaci. Prostě vajíčka nedozravaji a neodcházejí. Za mě jedině depo. Ale počítej s tím, že přináší i své rizika. Pokud bys ještě chtěla mít dítě. Dlouho trvá než se tělo nastartuje.
Jo a mě také řekla doktorka, že účinek okamžitý. Neotěhotněla jsem.
Účinkuje hned nebo až po nějaké době jsem po interrupcí
další deti neplanujeme mame 2 chlapečky takže
a chci se zeptat platila jsem dnes ale jen jednu injekci 390 kc a mam peijit za mesoc budu zase platit dr. Mi to nabídl ze to je levne a ze me to vyjde na tři měsíce 390 ale v krabičce byla jen jedna ampule jak to chodi dekuji za odpovědi ![]()
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda mohu být těhotná i když mám antikoncepci v inekci..děkuji za odpověď
Ahoj,
chtěla bych se zepat, v pondělí mě doktor píchl úplně první antikoncepční injekci Depo-provera, bylo to 5.tý den menstruace. Od kdy nastupuje antikončepční účinek? Již účinek je nebo se máme ještě nějaký ten týden chránit? S doktorem jsem řešila víc věcí a nějak jsem se na to zapomněla zeptat a on se sám nezmínil…