Deprese z úřadu práce, marně hledám práci v Brně a okolí
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem jednou, už je to pár let, nervama z pracáku propíchla lednici.Teda přímo mrazničku, přimrzlo mi tam nějaké jídlo v sáčku, pospíchala jsem, nervama se mi třásly ruce, vzala jsem nůž abych to odškrábla…malér byl hotovej. Měla jsem to teda, když jsem šla tam, potom se mi ulevilo, když mě objednali třeba za dva měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na tom podobně. Když mám jít na ÚP tak pracují nervy, domů příjdu úplně na dně. Lítám od zdi ke zdi, uvařím si kafe, nic mě nebaví, nejsem schopná pomalu ani umýt nádobí. Nic se mnou prostě není, jsem bez nálady, v depresi. Za 2 nebo 3 dny to opadne, ale jakmile se přiblíží dálší návštěva ÚP tak znovu.
- Citovat
- Upravit
Mám to stejně. Jsem na UP přes rok a po pár hurá akcích s potencionálním zaměstnavatelem jsem s nervama na dně. Mám pocit, že už do konce života nic neseženu, na UP mi nic nenabízejí a nijak nepomáhají. Když tam sedím na té chodbě, tak si připadám jako naprostý lůzr
. Závidím všem, že někde makají a brala bych už snad všechno. Dokonce jsem uvažovala o dobrovolnictví, že prostě budu někde makat zadarmo, jen at přijdu mezi lidi
už jsem na slovo práce alergická
přítel mě vyčítá, kdy už začnu jako chodit do práce. Na to mu odpovím, až mě někde vezmou. On si myslí, že já NECHCI chodit do práce a vůbec nechápe, že prostě nemůžu nic sehnat, depka největší. Omlouvám se za anonym
- Citovat
- Upravit
Tak já tam jdu zítra spíš mě mrzí že jsem od 16ti pracovala brigádně při středí škole, po škole 3 roky pracovala u jedné firmy pak jsem se rozhodla dát výpověd a odejít k jiné firmě jenže po měsíci jsem otěhotněla a tak jsem na pracáku a ted když u doktorů vysvětluju že jsem na úp dívají se na mě jako na sociála který nepřispívá státu a ještě si dovolí mít dítě připadám si jako by se na mě dívali všichni přes prsty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám to stejně. Jsem na UP přes rok a po pár hurá akcích s potencionálním zaměstnavatelem jsem s nervama na dně. Mám pocit, že už do konce života nic neseženu, na UP mi nic nenabízejí a nijak nepomáhají. Když tam sedím na té chodbě, tak si připadám jako naprostý lůzr. Závidím všem, že někde makají a brala bych už snad všechno. Dokonce jsem uvažovala o dobrovolnictví, že prostě budu někde makat zadarmo, jen at přijdu mezi lidi
už jsem na slovo práce alergická
přítel mě vyčítá, kdy už začnu jako chodit do práce. Na to mu odpovím, až mě někde vezmou. On si myslí, že já NECHCI chodit do práce a vůbec nechápe, že prostě nemůžu nic sehnat, depka největší. Omlouvám se za anonym
Tak vítej do klubu, jsme na tom úplně stejně. Dnes jsem šla na ÚP a přišla jsem domů tak na dně, že jsem měla potřebu založit tuto diskuzi a popovídat si. Přítel maká od rána do večera a já jako blbec lítám od pohovoru k pohovoru, od fabriky k fabrice a NIC
Šla bych dělat cokoliv, už nepřemýšlím nad tím že mám maturitu a praxi. Hlavně jít mezi lidi a přinést domů peníze, nepřipadat si jako
vyžírka státu! Chci pracovat!
- Citovat
- Upravit
Tak asi vzít zavděk práci na dohodu…většina firem zaměstnává normálně jako hpp ale papírově na dohodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív bylo normální že zaměstnavatelé dávali smlouvy na rok s tříměsíční zkušební dobou. Potom stát schválil agenturní zaměstnavatele a je to v háji! Agentury jsou jenom lichva na nezaměstnané, dělají si s námi co chtějí.. Stát by je měl zrušit, aby se konečně uvolnila místa pro ty, co chtějí pracovat!
- Citovat
- Upravit
@Veruzka.D píše:
Tak já tam jdu zítra spíš mě mrzí že jsem od 16ti pracovala brigádně při středí škole, po škole 3 roky pracovala u jedné firmy pak jsem se rozhodla dát výpověd a odejít k jiné firmě jenže po měsíci jsem otěhotněla a tak jsem na pracáku a ted když u doktorů vysvětluju že jsem na úp dívají se na mě jako na sociála který nepřispívá státu a ještě si dovolí mít dítě připadám si jako by se na mě dívali všichni přes prsty
já mám 6 let praxe v oboru, krásný životopis s jednou chybou a tím je dítě. V mém oboru jsem vyřízená. Ted jsem taky těhotná a mám v průkazce nezaměstnaná a cítím se příšerně potupně. Přitom jsem pracovala od maturity po mateřskou ![]()
- Citovat
- Upravit
@bambooska píše:
Tak asi vzít zavděk práci na dohodu…většina firem zaměstnává normálně jako hpp ale papírově na dohodu
Vtip je v tom že dohoda se ti nezapočítává do evidence na pracáku, do mateřské, do neschopenky.. Dohoda je braná jako brigáda. Výhodné pro zaměstnavatele, protože on odvádí malé daně, pro tebe ztráta času za pár korun.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
já mám 6 let praxe v oboru, krásný životopis s jednou chybou a tím je dítě. V mém oboru jsem vyřízená. Ted jsem taky těhotná a mám v průkazce nezaměstnaná a cítím se příšerně potupně. Přitom jsem pracovala od maturity po mateřskou
přesně tak taky jsem makala při škole, po škole ale to už nikdo neřeší ted jsem na pracáku a nikoho to nezajímá já už si taky v oboru neškrtnu a po mateřské mi tam přibude ještě dítko.. vždy se jen dívám jak doktoři zakroutí očima když se mě ptají na zaměstnání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší je, že už jsou výběrová řízení i na pozici brigádník. Na jednom jsem byla, měla jsem balit balíky do e. shopu za 60,– hrubého a nevybrali mě. Asi jsem balila moc pomalu či co. Já už fakt nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Veruzka.D píše:
přesně tak taky jsem makala při škole, po škole ale to už nikdo neřeší ted jsem na pracáku a nikoho to nezajímá já už si taky v oboru neškrtnu a po mateřské mi tam přibude ještě dítko.. vždy se jen dívám jak doktoři zakroutí očima když se mě ptají na zaměstnání…
no tak já budu mít 2 děti a doma celkově 8 let. To už si asi neškrtnu vůbec, jímá mě z toho hrůza už ted…
když to nadhodím před chlapem tak kouká jako blázen. Prý a ty jako už nechceš chodit do práce? Mám chut na něj zařvat „tak mi nějakou najdi, když jsi tak chytrej“. Nemáme hlídání. Jen jedna babička 150 km daleko. školka do 16:30. V mém oboru se proste nezabouchne počítač v určitou dobu, ale až když je hotovo. Chodila jsem na černo 3 měsíce do firmy, malej v soukromé školce. Nakonec mi bylo řečeno, že bud práce nebo dítě. Pracovní doba od 8 do 18h. Prostě na pytel…
- Citovat
- Upravit
Mám za sebou 8 let v jednom zaměstnání. V roce 2012 zaměstnavatel krachl a propustil 2000 zaměstnanců. Od té doby ne a ne narazit na normální práci, kromě agentur a dohod! Nedávno jsem byla na dvouhodinovém výběrovém řízení. Vyplnovali jsme písemné testy s příklady 10+2. A slovní úlohy jako v páté třídě! Co si vlastně o nás myslejí? Připadala jsem si při těch testech jako blázen, nebo jako při návratu do druhé třídy.
Ale předtím firmy zaměstnávali a žádné potupné písemné nebo manuální testy po nás nikdo nechtěl! Prostě se nastoupilo do práce a bud vás vyhodili ve zkušebce, nebo jste v té firmě zdomácněli. Ale co se děje ted..
- Citovat
- Upravit
Když chodíte hledat práci osobně, dívají se na vás jako na vraždu! Když začnete hledat na internetu, tak agentura, agentura, agentura.. Je už špatně ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtěla bych se podělit o své pocity s nezaměstnanými z okolí Brna. Nebo s těmi kdo marně hledají práci.. Již přes rok marně hledám práci u normálního zaměstnavatele na HPP. At dělám co dělám, tak všude útočí agentury, dohody o provedení práce, práce na 2-3 měsíce, kde si vás naberou pak vykopnou pro nedostatek zakázek, jdete na ÚP a tak stále dokola. Ve snaze si vydělat njaké peníze tedy vezmete za vděk agentuře a za měsíc nebo dva jste na ÚP zase ne svoji vinou! Když mám jít na ÚP, padne na mě totální zničující deprese a úzkost. Je to jako démon, který se vám snaží vzít poslední zbytky sebevědomí a sílu hledat práci. Někdo řekne že deprese z ÚP je třeba přehnaná, žádné strašidlo vás tam přece nesežere.. Ale já se vracím po návštěvě z ÚP totálně na dně, už jenom ta jejich budova působí jako zařízení pro odepsané osoby. Má někdo podobné pocity?