Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
1. homeo ti určitě někdo poradí
2. téměř určitě to přejde, šestinedělí je prostě nápor ale nebude to tak pořád ![]()
Já nevim, ale jsi v šestinedělí asi i kojíš ne? Nevím zda je ideální to řešit takhle. Nehledně na to, že jsou běžné v šestinedělí takové pocity, rozbouřené hormony, vše je nové.. Zatni zuby a soustřeď se na miminko, raduj se z něj… Hlavně mysli pozitivně.. Uvidíš bude líp ![]()
O homeopatikách nevím. Ale šestinedělí je vždycky nářez. Takže spi když spí miminko. Že není doma uklizeno a uvařeno? Manžel se nezblázní a hlady taky neumře. Zaúkoluj okolí co to jde. Nejsme stroje. I když já jsem taky taková a všechno nejradši řeším sama. Nejdůležitější je teď sžít se s miminkem. Bude líp ![]()
Pokud trpíš depresemi a zoufalstvím, nemusí to přejít, vyhledej pomoc psychiatra, ten posoudí tvůj stav, pokud je to poporodní deprese, nepřejde to samo a umí to dost ublížit. Těžko soudit takhle na dálku.
Me pomohlo prestat kojit. Hned se mi psyvhicky ulevilo, ale depky jsem mela jeste dlouho, tak nevim. Zamysli se, co ti nejviv vadi a nejvic te vycerpava a zkus se toho zbavit. Me takhle likvidovsly vecne navstevy a rad. Vsech okolo. Taky je super, kdyz ti nekdo pomuze. Trba mamka nebo kamaradky.
nejsi v tom sama!
A co nezvladas? Nic neres. Jsi v sestinedeli, tak se zachumlej s mimcem do postele a uzivejte si jeden druheho
ono to se vsechno srovna. Pozdeji si udelate nejaky rezim, system a budes vse zvladat lepe.
Příspěvek upraven 12.02.14 v 20:42
Pokud nejsi sama, zkus si promluvit s partnerem a dohodněte se na jeho možnostech ti pomoct. Třeba mne hodně pomohlo dat kočárek na 2 hodiny babičce a dědovi a prachsptostě se vyspat…
Pokud máš pocit, že to opravdu nezvládáš, nestyď se kontaktovat psychiatra. Raději dříve než později.
To prejde.
Ja byla taky vyšťavena. A mela pocit ze nic nestiham. Malej hodne plakal…Ted ma dva mesice a uz mam cas si i odpocinout.
Drz se, prejde to. ja brecela nekolikrat denne, z maleho jsem mela nervy, vubec jsem nevedela, co si s nim pocit. do toho ja zdravotni problemy. varila a uklizela moje mamka, pul noci nosil manzel a ja stejne byla na hromade.
dobra zprava: prejde to. zlomi se to, mimco se zacne usmivat, koukat na svet a bude lip vsem ![]()
@novo123 píše:
Me pomohlo prestat kojit. Hned se mi psyvhicky ulevilo, ale depky jsem mela jeste dlouho, tak nevim. Zamysli se, co ti nejviv vadi a nejvic te vycerpava a zkus se toho zbavit. Me takhle likvidovsly vecne navstevy a rad. Vsech okolo. Taky je super, kdyz ti nekdo pomuze. Trba mamka nebo kamaradky.nejsi v tom sama!
mela jsem to stejne. jakmila jsem musela prestat kojit, najednou bylo vsechno lepsi. prcek byl vic v klidu a ja taky. akorat mi je vzdycky blbe to nekomu radit ![]()
@LucciaMaty píše:
A co nezvladas? Nic neres. Jsi v sestinedeli, tak se zachumlej s mimcem do postele a uzivejte si jeden druhehoono to se vsechno srovna. Pozdeji si udelate nejaky rezim, system a budes vse zvladat lepe.Příspěvek upraven 12.02.14 v 20:42
Tak tak.
Me ne. Druhe seszinedeli bylo proste supet a myslim, ze to bylo tim, ze jsem nekojila a nestydela se jit spat, kdyz prisla navsteva ![]()
@Anonymní píše:
Jsem na pokraji sil, mám malou holčičku jsem v šestinedělí, přijde mi že jsem na vše sama, nezvládám. Nevíte někdo o nějakých homeopatikách nebo něčem takovým, abych se hodila do pohody a nebyla na zhroucení? Chci si už konečně užívat a mít radost z miminka.
A co nezvládáš? Je to běžné v šestinedělím, pak to přejde, já byla šílená
hodně odpočívej, jak mimi spí tak mazej spát taky ![]()
Jsem na pokraji sil, mám malou holčičku jsem v šestinedělí, přijde mi že jsem na vše sama, nezvládám. Nevíte někdo o nějakých homeopatikách nebo něčem takovým, abych se hodila do pohody a nebyla na zhroucení? Chci si už konečně užívat a mít radost z miminka.