Plánovaný císař až při rozběhnutí porodu - kde to lze?

Anonymní
12.2.14 13:52

Plánovaný císař až při rozběhnutí porodu - kde to lze?

Máte někdo zkušenosti s tím, že vám při plánovaném císaři řekli ať přijdete až se vám rozběhne normální porod a pak to teprv udělají? Měla bych to tak moc ráda, ale nevím kde v Praze to lze. Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
12.2.14 13:55

Tak od toho je snad slovo „planovany“ ze se naplanuje predem. Datum, cas :roll:
Pokud se dela cisar uz pri rozbehnutem porodu, je to akutni.
Nemyslim, ze by ti na tohle v porodnici pristoupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
12.2.14 13:55

To slyším poprvé 8o 8o 8o Spíš když se rozjede porod a následně to nejde tak se jedná o akutní SC :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
12.2.14 13:56

Nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.2.14 13:57

Nemyslím si že by to šlo. doktoři rádi plánují. co by si dělala kdyby se ti rozběhl třeba večer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
12.2.14 13:58

To teda nechápu, proč to tak chceš. Měla jsem akutní, tudíž x hodin bolestí a to k ničemu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
12.2.14 13:58
@Anonymní píše:
Máte někdo zkušenosti s tím, že vám při plánovaném císaři řekli ať přijdete až se vám rozběhne normální porod a pak to teprv udělají? Měla bych to tak moc ráda, ale nevím kde v Praze to lze. Poradíte?

Fakt bys to tak měla moc ráda? Že by se ti rozběhl porod ve 3h ráno, ty bys přijela do porodnice a řezal by tě doktor, který je 20h na nohou v práci?
Já ani ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
12.2.14 14:02

Ale stat se to může. Samozřejmě neplánovaně.
Kámoška měla planovanou sekci a porod se ji rozjel sám asi týden před planovanou sc. Dokonce asi v 8 večer.
Měla, ale domluveného svého lékaře který prijel do porodnice a sc udělal.
Byla v Neratovicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
12.2.14 14:03

To chces nutne zažít ty příšerné bolesti nebo co?  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

Plánovaná sekce - datum a čas naplánovaný týdny dopředu
akutní sekce - rozjetý porod, ale nastane komplikace, jedeš na sekci

to je myslím jasné..

• Citovat
  • Upravit
5826
@Anonymní píše:

Já asi vím, o co ti jde. Chceš, aby si miminko řeklo samo, kdy chce ven a ne kdy mu to určí doktor. Mě také přišlo divné, když mi v porodnici řekli, abych si vybrala termín, kdy chci porodit mezi 38 - 40 týdnem :zed: Ale obávám, se že do toho nikde nepůjdou, zvláště pokud máš nějakou závažnou indikaci k císaři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.2.14 14:06

Plánovaný císařský řez se dost dost dobře při rozběhnutém porodu udělat nedá. Tam se jedná o akutní SC. A pokud máš k SC indikaci, doktoři na rozběhnutí porodu chtít čekat určitě nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
12.2.14 14:06
@krtek7489 píše:
Já asi vím, o co ti jde. Chceš, aby si miminko řeklo samo, kdy chce ven a ne kdy mu to určí doktor. Mě také přišlo divné, když mi v porodnici řekli, abych si vybrala termín, kdy chci porodit mezi 38 - 40 týdnem :zed: Ale obávám, se že do toho nikde nepůjdou, zvláště pokud máš nějakou závažnou indikaci k císaři :nevim:

tak pokud jde o tohle, tak je mi to taky jasnější, ale to se potom nejedná o plánovanou akci, ale vždycky o akutní, porod je rozjetý, uspání a řez je už vždycky pro ženu náročný zákrok navíc..

• Citovat
  • Upravit
114
12.2.14 14:17

Bohužel to se nedá. Nikdo neví jak by případný normální porod byl dlouhý a riskovat, že dítě sestoupí do porodních cest a sekce nebude možná si troufám říct, nikdo neriskne. Rodila jsem obě děti SC. První porod akutní SC, začala jsem rodit normálně a byl to pěkný fofr. Druhý porod plánovaná SC, ale v den nástupu jsem začala rodit normálně, takže jsme prcka přemlouvali, aby tam ještě chvíli vydržel. Sestřičky mě chodili co hodinu kontrolovat, aby se případně zasáhlo včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.2.14 14:24
K
@Pětikytka píše:
Plánovaný císařský řez se dost dost dobře při rozběhnutém porodu udělat nedá. Tam se jedná o akutní SC. A pokud máš k SC indikaci, doktoři na rozběhnutí porodu chtít čekat určitě nebudou.

jj, nebo porodíš normálně.
Dost dobře potom nechápu plánovaný císař v rozběhnutém porodu, on se potom ani ten císař udělat nedá, když je dítě v porodních cestách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí