Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám taky, ještě mě jednou poslali na dopplera na jiné pracoviště, aby viděli krevní zásobení toho dermoidu. Pak jsem asi rok chodila na utz každé 3mesice a hlídalo se, jestli se nezvětšuje. Teď chodím 2× za rok a nic jiného se neděje, nijak se to nemění. Žádné obtíže nemám, byl to tenkrát náhodný nalez ![]()
Mam ho tam uz nekolik let. Nezvetsuje se, tak s tim nikdo nic nedela..
Děkuji moc za reakce.
Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven..
o pozorování nemluvil.Mam ho asi 3,5cm.Jak ho mate velky vy, prosim? Muze to prý prasknout nebo se obtocit kolem vaječníku a zaskrtit ho…takze radši vyndat.
Což se mi teda moc nehodí, mam doma batole, které kojim…takze jit na operaci mi celkem komplikuje plany
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc za reakce.Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven..
o pozorování nemluvil.Mam ho asi 3,5cm.Jak ho mate velky vy, prosim? Muze to prý prasknout nebo se obtocit kolem vaječníku a zaskrtit ho…takze radši vyndat.
Což se mi teda moc nehodí, mam doma batole, které kojim…takze jit na operaci mi celkem komplikuje plany
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc za reakce.Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven..
![]()
Ja mam něco kolem 15mm… O operaci nikdo nic neříkal ![]()
@Anonymní píše:
![]()
Ahoj, mela jsem tento nalez cca pred 8 lety, dermoid byl velky asi jako pest ruky. Take jsem musela na vyndani, nastesti sel laparoskopicky, takze asi 3 dny v nemocnici a pak hojeni doma. Ale vajecnik vzali bohuzel cely.
@Rosaliia píše:
Ahoj, mela jsem tento nalez cca pred 8 lety, dermoid byl velky asi jako pest ruky. Take jsem musela na vyndani, nastesti sel laparoskopicky, takze asi 3 dny v nemocnici a pak hojeni doma. Ale vajecnik vzali bohuzel cely.
No, mě taky říkal, že by to bylo laparoskopicky. Vysledky z krve mi vyšli dobre, takze je to dermoid. V září mám kontrolu a tam se domluvíme jak s operací. 3 dny v nemocnici…no, to jsem na tatínka zvědavá…
Ne, ze by to nezvládl, ale svist je hroznej zavislacek, tak to si uzije…
Jak dlouho to asi trvalo než si mohla doma normálně fungovat? No, pokud mi vezmou i vajecnik, tak to pro mě nebude žádná tragédie…deti uz mam dost ![]()
@Anonymní píše:
No, mě taky říkal, že by to bylo laparoskopicky. Vysledky z krve mi vyšli dobre, takze je to dermoid. V září mám kontrolu a tam se domluvíme jak s operací. 3 dny v nemocnici…no, to jsem na tatínka zvědavá…Ne, ze by to nezvládl, ale svist je hroznej zavislacek, tak to si uzije…
Jak dlouho to asi trvalo než si mohla doma normálně fungovat? No, pokud mi vezmou i vajecnik, tak to pro mě nebude žádná tragédie…deti uz mam dost
No tak to budes mit zrejme podobne, jako jsem to mela ja, akorat ja v te dobe jeste deti nemela, takze chapu, ze mas obavy, ze to malej nevydrzi, ten muj je taky takovej zavislacek
Jinak fungovat jsem mohla tak cca po tydnu, si myslim
ono je to ze zacatku citlivy a kort, kdyz mas neco tahat (dite)
tak budes muset jedine vleze nebo vsede trebas
ja ted zase resim to, ze jak jsem bez toho jednoho vajecniku, tak jako bych byla jednou nohou v prechodu
a to mi bude letos teprve 36 ![]()
Ahojte, zajímalo by mě prosím, jak rychle jste po diagnostice dermoidu šly na operaci.
Mám diagnostikovanou multilokulární cystickou lézi, cca 9×6cm, není to celé dermoid, ale jedna komora je.
Jde mi o to, že za měsíc me čeká velká cesta do zahraničí na 2 tydny a s nálezem jdu k mému doktorovi až za 10 dní. Vůbec nemam představu jak toto bývá akutní a za jak dlouho probíhá zákrok. Pani doktorka co mi to diagnostikovala rikala, ze to bude na odstranění celeho vaječníku, ale že to musí posoudit můj lékař. Tak jsem trochu v časové tísni.. diky za vase zkusenosti ![]()
Gynekolog ma u me podezření na cystu dermoid na vaječníku…nemate některá zkusenost…co mě čeká za další vyšetření, zákroky…apod…zatím jsem byla na klasické prohlídce na gyn, UZ a odběr krve…diky za reakce