Dermoid na vaječníku

Anonymní
22.6.21 23:26

Dermoid na vaječníku

Gynekolog ma u me podezření na cystu dermoid na vaječníku…nemate některá zkusenost…co mě čeká za další vyšetření, zákroky…apod…zatím jsem byla na klasické prohlídce na gyn, UZ a odběr krve…diky za reakce ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
23.6.21 08:01

Mám taky, ještě mě jednou poslali na dopplera na jiné pracoviště, aby viděli krevní zásobení toho dermoidu. Pak jsem asi rok chodila na utz každé 3mesice a hlídalo se, jestli se nezvětšuje. Teď chodím 2× za rok a nic jiného se neděje, nijak se to nemění. Žádné obtíže nemám, byl to tenkrát náhodný nalez :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
23.6.21 08:08

Mam ho tam uz nekolik let. Nezvetsuje se, tak s tim nikdo nic nedela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 08:31

Děkuji moc za reakce. :kytka: Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven.. :nevim: o pozorování nemluvil.Mam ho asi 3,5cm.Jak ho mate velky vy, prosim? Muze to prý prasknout nebo se obtocit kolem vaječníku a zaskrtit ho…takze radši vyndat. :? Což se mi teda moc nehodí, mam doma batole, které kojim…takze jit na operaci mi celkem komplikuje plany :D :zed:

• Citovat
  • Upravit
114
28.6.21 11:51
@Anonymní píše:
Děkuji moc za reakce. :kytka: Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven.. :nevim: o pozorování nemluvil.Mam ho asi 3,5cm.Jak ho mate velky vy, prosim? Muze to prý prasknout nebo se obtocit kolem vaječníku a zaskrtit ho…takze radši vyndat. :? Což se mi teda moc nehodí, mam doma batole, které kojim…takze jit na operaci mi celkem komplikuje plany :D :zed:
@Anonymní píše:
Děkuji moc za reakce. :kytka: Me poslal na odběry (dle me k vyloučení rakoviny-Tumor markery)a uz hlásil, že na 80%to bude dermoid a bude muset ven.. :nevim: o pozorování nemluvil.Mam ho asi 3,5cm.Jak ho mate velky vy, prosim? Muze to prý prasknout nebo se obtocit kolem vaječníku a zaskrtit ho…takze radši vyndat. :? Což se mi teda moc nehodí, mam doma batole, které kojim…takze jit na operaci mi celkem komplikuje plany :D :zed:

Ja mam něco kolem 15mm… O operaci nikdo nic neříkal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.6.21 14:20
@Anonymní píše:

Ahoj, mela jsem tento nalez cca pred 8 lety, dermoid byl velky asi jako pest ruky. Take jsem musela na vyndani, nastesti sel laparoskopicky, takze asi 3 dny v nemocnici a pak hojeni doma. Ale vajecnik vzali bohuzel cely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.21 14:49
@Rosaliia píše:
Ahoj, mela jsem tento nalez cca pred 8 lety, dermoid byl velky asi jako pest ruky. Take jsem musela na vyndani, nastesti sel laparoskopicky, takze asi 3 dny v nemocnici a pak hojeni doma. Ale vajecnik vzali bohuzel cely.

No, mě taky říkal, že by to bylo laparoskopicky. Vysledky z krve mi vyšli dobre, takze je to dermoid. V září mám kontrolu a tam se domluvíme jak s operací. 3 dny v nemocnici…no, to jsem na tatínka zvědavá… :D Ne, ze by to nezvládl, ale svist je hroznej zavislacek, tak to si uzije… :roll: Jak dlouho to asi trvalo než si mohla doma normálně fungovat? No, pokud mi vezmou i vajecnik, tak to pro mě nebude žádná tragédie…deti uz mam dost :lol:

• Citovat
  • Upravit
29
30.6.21 22:51
@Anonymní píše:
No, mě taky říkal, že by to bylo laparoskopicky. Vysledky z krve mi vyšli dobre, takze je to dermoid. V září mám kontrolu a tam se domluvíme jak s operací. 3 dny v nemocnici…no, to jsem na tatínka zvědavá… :D Ne, ze by to nezvládl, ale svist je hroznej zavislacek, tak to si uzije… :roll: Jak dlouho to asi trvalo než si mohla doma normálně fungovat? No, pokud mi vezmou i vajecnik, tak to pro mě nebude žádná tragédie…deti uz mam dost :lol:

No tak to budes mit zrejme podobne, jako jsem to mela ja, akorat ja v te dobe jeste deti nemela, takze chapu, ze mas obavy, ze to malej nevydrzi, ten muj je taky takovej zavislacek :D Jinak fungovat jsem mohla tak cca po tydnu, si myslim :think: ono je to ze zacatku citlivy a kort, kdyz mas neco tahat (dite) :oops: tak budes muset jedine vleze nebo vsede trebas ;) ja ted zase resim to, ze jak jsem bez toho jednoho vajecniku, tak jako bych byla jednou nohou v prechodu 8o a to mi bude letos teprve 36 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.2.26 06:03

Ahojte, zajímalo by mě prosím, jak rychle jste po diagnostice dermoidu šly na operaci.

Mám diagnostikovanou multilokulární cystickou lézi, cca 9×6cm, není to celé dermoid, ale jedna komora je.
Jde mi o to, že za měsíc me čeká velká cesta do zahraničí na 2 tydny a s nálezem jdu k mému doktorovi až za 10 dní. Vůbec nemam představu jak toto bývá akutní a za jak dlouho probíhá zákrok. Pani doktorka co mi to diagnostikovala rikala, ze to bude na odstranění celeho vaječníku, ale že to musí posoudit můj lékař. Tak jsem trochu v časové tísni.. diky za vase zkusenosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí