Hysteroskopii nebo odstranění dělohy?

4
22.6.21 18:41

Hysteroskopii nebo odstranění dělohy

Dobrý den, budu ráda za odpověď (zkušenost) Po posledním CS jsem postoupila podvaz vejcovodů. Už to bude 3 roky, nyní mám velmi bolestivou a silnou menstruaci. Gynekolog mi našel myom cca 5cm, takže to vypadá že to dělá právě ten myomek. Nebo tělu nesvědčí ten podvaz a tělo se brání a při každé MS trpím. Všechny tři porody byli SC. Všechny byli v pořádku, žádné komplikace. Nyni mi gynekolog doporučil hysteroskopii (odstranění myomu) ale navrhl mi i odstranění dělohy, vajenicky by zachoval. Mám ale obavy, že to je velké radikální rozhodnutí.
Otázka zda mi ta hysterektomie pomůže… Co myslíte? Mám dát na řadu gynekologa ať věnuji svoji dělohu na vědecké účely a mám od menzes klid. Nebo prozatím jen odstranit ten myomek?
Děkuji za každou radu, zkušenost. Pěkný sluníčkový den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
22.6.21 18:53

Pokud uz neplanujete dalsi deti, tak delohu, ktera ti zpusobuje potize, uz opravdu nepotrebujes. Jsem po LAVH uz 7 let a je to pohoda neresit MS :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 19:34

Já bych hlasovala pro odstranění dělohy. Sama jsem byla na odstranění myomů dvakrát, rádo se to vrací. Nakonec ty vyřešilo hormonální tělísko. Vaječníky, čili tvorba hormonů ti zůstane, a zbytek už asi potřebovat nebudeš :wink:

• Citovat
  • Upravit
4
22.6.21 21:05

No právě uvažuji, když už do narkozy tak už. Jelikož za měsíc mě zákrok čeká a dr. mi řekl že můžu jít po zákroku domů ale jestli se rozhodnu pro odstranění dělohy tak nevím zda není nutná hospitalizace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
22.6.21 21:12

@Mama36 Po LAVH 5 dnu v nemocnici. Je to velka operace, opravdu se nedela ambulantne. A pak nekolik tydnu rekonvalescence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
22.6.21 21:55

Odstranění dělohy je velký zákrok, jsi poté šest týdnů doma a musíš se dost šetřit, nic nezvedat, ohýbat se a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 23:18
@cecetka píše:
Pokud uz neplanujete dalsi deti, tak delohu, ktera ti zpusobuje potize, uz opravdu nepotrebujes. Jsem po LAVH uz 7 let a je to pohoda neresit MS :mavam:

Nemusí se po odstranění dělohy brát doživotně hormony?

• Citovat
  • Upravit
26872
23.6.21 04:22
@Anonymní píše:
Nemusí se po odstranění dělohy brát doživotně hormony?

Ne, pokud ti neodstrani i vajecniky (kdyz neni duvod, vajecniky zustavaji a dal plni svoji funkci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 06:59

Já bych si nechala odstranit dělohu, pokud už neplánujete děti. Sama jsem byla na odstranění myomu s tím, že bych chtěla ještě otěhotnět. Bohužel než mi doporučili zkoušet otěhotnět, tak se mi na děloze objevil další myom. Po pár letech další. Menstruaci mám opět silnou, někdy i bolestivou a o další dítě jsme se už nepokoušeli. Takže lituji, že jsem si dělohu nenechala odstranit. Měla bych teď pokoj a nehrozila by mi další operace. Prosím anonym - citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa