Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem velmi zoufalá a snažím se najít jakoukoliv radu ohledně mojí situace. Pokud by tu byl někdo, kdo je na tom stejně jako já a nějak se mu to podařilo vyřešit, prosím napište mi.
Již cca 2 roky mám gynekologické obtíže, které se projevují následovně:
Nemám výtok, zápach nebo jakékoliv jiné příznaky, pouze toto. Nosím jen bavlnu, v noci spím nahá, prací prášek jsem měnila už tak 10×..
Byla jsem již u 5 gynekologů a ani jeden z nich mi nedokázal poradit. Na kontrolu a cytologii chodím od 15 pravidelně každý rok. Také mi za poslední 2 roky dělali několikrát kultivaci a minulý měsíc jsem si nechala udělat testy veškerých STI + HPV. Vše v pořádku, negativní. Kožní problém to také není, dívalo se na to tím mikroskopem několik doktorů a na pohled je tam kůže bez jakéhokoliv podráždění.
Za poslední rok jsem buď z vlastní iniciativy, nebo na předpis doktorů vyzkoušela tyto léky:
Krém:
PruriGyne
Pimafucort
Dermovate
Elidel
Mycí emulze:
Gynexid
Lactacyd
Saforelle
Uriage Gyn8
Volně prodejné:
Jenamazol
Canesten čípky
Gyno Pevaryl
Rosalgin
Lactofeel
několik druhů laktobacilů
Nic z toho mi nepomohlo, nic z toho neudělalo žádný rozdíl.
Zároveň jsem zkoušela:
Také jsem byla na alergologii a imunologii, kde mi udělali testy na všemožné alergie a autoimunní nemoci, vše negativní, v pořádku.
Sex už cca rok vůbec nemám, žádné podráždění tohoto typu neprobíhá. Děti nemám.
Doktoři si mě přehazují jako horkou bramboru a nevědí, co se mnou. Několik už mi řeklo, že si myslí, že ten problém nejspíš začal jako nějaký zánět, ale teď už je psychosomatický. A já se ptám - řešil tady někdo něco takového? Kam jste s tím šli - k psychologovi, psychiatrovi, sexuologovi? Jak se to vůbec léčí?
Popřípadě pokud by měl někdo nějaký jiný tip, než všechno zmíněné výše, budu vám opravdu nesmírně vděčná.
Ahoj, četla jsi tenhle článek?
https://www.heroine.cz/…lniho-zdravi
Myslím, že autorka řešila něco hodně podobného, pak objevila specializované pracoviště. Nevím, jestli jsi prodělala stejné testy, jako tam udělali jí.
Plus na konci toho článku je odkaz na podpůrnou skupinu na FB, kde ženy sdílejí zkušenosti s těmihle typy problémů.
@Tarjei píše:
Probiotika jsi mela zavadeci nebo polykaci?
Oboje. Zkoušela jsem už několik typů, ale názvy už si nevybavím, je to už fakt hrozně dlouho, co to řeším ![]()
Už jsem to dnes psala v jiné diskuzi. Já trpěla teda na záněty močových cesty ale zároveň i na gyn. problémy. Teda měla jsem často pocit svědění, pálení a nic napomáhalo. Doktorka mi doporučila Cicatridina, pomáhá to na vysušenou sliznici. No víc si načti…
@K92 píše:
Už jsem to dnes psala v jiné diskuzi. Já trpěla teda na záněty močových cesty ale zároveň i na gyn. problémy. Teda měla jsem často pocit svědění, pálení a nic napomáhalo. Doktorka mi doporučila Cicatridina, pomáhá to na vysušenou sliznici. No víc si načti…
@K92
Děkuji za tip, mohu se zeptat, zda jsi používala mast, nebo čípky?
@wondearlice7 ahaaa..ja mela prave potize s mykozama, masticky zabraly vzdy jen na chvilku, a pak jsem zacala nahodou brat polykaci probiotika Swiss a od ty doby mam klid.
@wondearlice7 ahoj,muzu se zeptat, zda jsi se nekam posunula, tedy jestli se Ti podarilo ten problem zacit resit? Mam velmi podobny problem uz strasne dlouho…ted zrovna mazu pimafucort, ale vim, ze to neni reseni, protoze jakmile prestanu, potize jsou zpet. Pokud jsi z Prahy, muzes mi dat tipy aspon na doktory, se kterymi jsi to resila? Ja vubec netusim, na koho se obracet, obvodni gyn.jsou k nicemu…
Moc bys mi pomohla, dekuji