Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkus ještě přidat pupalku, mě srovnala menstruaci krásně. Užívala jsem ji půl roku, pak vysadila a už dva roky je to ok.
Ahoj holky,
Nosifol jsem používala cca 3 roky. Potřebovala jsem srovnat cyklus, který jsem jednu dobu měla i 55 dní.
Cyklus jsem dala díky Nosifolu celkem dohromady - nikdy to ale nebylo dokonalé. i Tak jsem měla cyklus pravidelně okolo 40 dní.
Jenže jak ho postupně zdražovali až na skoro 700 Kč, začala jsem hledat alternativy.
Na jednom foru mi jedna kočka doporučila koupit si čistý Inositol a k tomu vitamíny a můžu Vám říct, že to je pecka.
Vitamíny používám opravdu pravidelně každý den, u inositolu tak poctivá nejsem.
I tak, po skoro 3 měsících jsou výsledky super. První menstruace dorazila se zpožděním 4 dní - s tím, že jsem už 29 den cyklu začala špinit.
A dnes dorazila další menstruace se zpožděním 2 dny - cyklus tedy 30 dní.
Finančně se to nedá srovnat. Inositol stojí 649,– a je tam asi 650 dávek + vitamíny 120 tablet za 479,– (denně berete 1 tabletu).
Nosifol stál skoro 700,–. Balení jsem měla na 2 měsíce.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě takové osobní, tak radši anonym.
Asi nejdříve popíšu nějak svoje problémy, než se zeptám na řešení. Prakticky do svých 18-19 let jsem neměla problémy s menstruací, chodila relativně pravidelně za zhruba 30-33 dnů, nicméně pak před maturitou se mi nějak rozjela a najednou jsem krvácela/špinila 3 měsíce a na gynekologii mi tehdy dali proveru a poslali me domu s tím, že mám nejspíše PCOS. Menstruace se nějak ustálila a vrátila se do starých kolejí, na další prohlídce mi řekli, že PCOS to nejspíše neni, ale poslali mě na různá vyšetření a z toho vyšlo, že mám hormonální nerovnováhu a v těle mám více mužských hormonů, než bych měla mít (je fakt, že mi chlupy rostou i na místech, kde ženám většinou nerostou), ale tehdy mi doktorka řekla, že HA mi předepisovat nebude, že je to “svinstvo” a nechce to do mě cpát, že dokud mi MS chodí, tak dobrý, ovulaci jsem v té době prý taky normálně měla dle měření a daných vyšetření. Jenže ani ne rok potom se to opakovalo znovu - děsně dlouhá menstruace, takže mi predepsala Norethisteron. Po tom se mi to rozhodilo a uz se to nenahodilo zpátky. Navíc mi po něm začaly růst i chlupy na dalších místech na tele, kde predtim vůbec nerostly (břicho, obličej) a MS od te doby dostávám jednou za 3-4 měsíce
uz je to takto rok a půl a já už tam ani nechodím na žádné vyvolavacky a jen čekám, až to prostě přijde. Kvůli koroně jsem ted celkem dlouho u doktorky nebyla, ale jsem s ní domluvena, že tam půjdu po prázdninách v září a kdyby byly problémy, pošle me na další vyšetření.
Každopádně chci si do té doby zkusit dát nejak ten cyklus do kupy, abych nemusela dostávat žádné další vyvolávacky nebo nějaké prášky, které to spraví jen na nějakou dobu, pokud to tedy nebude nutné řešení. Tak se chci zeptat, co komukoliv z vás zabralo nebo co jste zkusily a fungovalo?
Objednala jsem si ted kapky Gynex a kontryhelový čaj, tak dneska jsem měla první dávku kapek, čaj zatím ne, tak uvidim. MS mi skončila včera, takže začínám skoro odznova. O miminko se zatím nesnazim, ještě mám před sebou magistra, takže zatím ještě tak 2 roky ne
ale děkuji za jakékoliv tipy a triky!