Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše: Více
DM desinfekce na pradlo, pouziva se i pri nizkych teplotach.
Sice to nebyl streptokok, ale trpivala jsem hodne na kvasinky. Musim prat v nedrazdivem pracim prostredku (mivala jsem Perwoll, Jelena, ted mam neparfemovane praci papirky od Ecohausu). Bez avivazi, parfemu a podobnych cicovin. A jako dezinfekci pouzivam bud Sanytol, nebo tu z DM. Peru na 40 ciste jenom spodni pradlo a nezehlim. Plus to chce posilovat imunitu a zdrave se stravovat, at je v poradku i strevni mikrobiom.
Dnešní pračky umí ukončit prací cyklus párou. Pokud to umí i vaše pračka, tak lepší dezinfekce asi není.
Sanytol nebo DM desinfekce na prádlo. Normalne to naleješ k praní dle etikety. Je to nejrychlejší. A nebo žehlit no… Ale to už je práce navíc.
Vyperte v něčem hypoalergenním na vysokou teplotu. Případně použijte ten parní cyklus. Spodní prádlo bych nikdy na míň než 60 stupňů neprala ani v ty dny, kdy bych byla ukázkově zdravá.
@lucynka25 píše: Více
A ta DM nevoní? Nikdy jsem ji neměla a chci ji koupit. Sanytol kupuji, ten voní krásně.
@alisekR píše: Více
DM i Rossmann mají 2 verze jedna voní, jedna nevoní, liší se barvou víčka a vinětou.
Ta nevoňavá je sensitive.
Prosím o radu - aktuálně trpím výtoky, něco vleklého (streptokok).
Jak byste v tomto případě desinfikovali spodní prádlo? Používáte nějaké přípravky? Perete na vyšší teplotu, žehlíte?
Hledám nějakou spolehlivou, co nejjednodušší cestu
Děkuju!