Desinfekce wc prkenka

7
20.10.16 20:47

desinfekce wc prkenka

S dcerou jsme přešli úplně na ekologickou domácnost. Používáme přírodní kosmetiku, materiály, perem ve slizu, ekologické přípravky do myčky a už déle jak 3 roky používám pouze přírodní čistící prostředky, aby jsme omezili co nejvíce chemikálií. Většinou používám ocet, jedlou sodu atd. Ale jediné s čím si nevím rady, je desinfekce záchodového prkénka, nebo předmětů, kterých se dotklo syrové maso (kuchyňská linky, prkénko…) Četla jsem, že ocet desinfikuje, ale musí se nechat přes noc. Taky mi trošku vadí už ta vůně :-) Celou koupelnu s ním 1× týdně umeju, ale prkénko čistím častěji, tak mě napadlo že bych ho postříkala třeba technickým lihem. Je to dobrý nápad? Vydesinfikovalo by se wc dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101910
20.10.16 20:48

@ufonka Ty provozuješ veřejné záchody nebo proč ta touha po desinfekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.10.16 20:50

Nevím, prostě mi přijde že tam nějaké bakterie usazené musí být po vykonání potřeby. Cítila bych se lépe. Omlouvám se za vložení několikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.10.16 20:50
@ufonka píše:
S dcerou jsme přešli úplně na ekologickou domácnost. Používáme přírodní kosmetiku, materiály, perem ve slizu, ekologické přípravky do myčky a už déle jak 3 roky používám pouze přírodní čistící prostředky, aby jsme omezili co nejvíce chemikálií. Většinou používám ocet, jedlou sodu atd. Ale jediné s čím si nevím rady, je desinfekce záchodového prkénka, nebo předmětů, kterých se dotklo syrové maso (kuchyňská linky, prkénko…) Četla jsem, že ocet desinfikuje, ale musí se nechat přes noc. Taky mi trošku vadí už ta vůně :-) Celou koupelnu s ním 1× týdně umeju, ale prkénko čistím častěji, tak mě napadlo že bych ho postříkala třeba technickým lihem. Je to dobrý nápad? Vydesinfikovalo by se wc dobře?

neporadím, kromě octa mě nic nenapadá, ale je líh ekologický? :think:
jinak ano, líh má dezinfekční účinky - v nemocnici se často používá dezinfekce na bázi lihu/alkoholu

Příspěvek upraven 20.10.16 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.10.16 20:52
@monrom píše:
A 4 diskuze na jedno téma za sebou… :nevim:

za chvíli se nám tu nenápadně :mrgreen: objeví reklama na biologické čističe. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
20.10.16 20:54

@ufonka Hele, víš co říká, domácím neublíží ;) nevím jestli je na to zrovna technický líh ideální, ale mě osobně přijde doma nějaká jiná desinfekce než jednou týdně ten ocet zbytečná. Jasně, pokud by někdo měl nějakou střevní potvoru, tak j to něco jiného…
A jinak prkénka od masa akorát umeju a pak vezmu horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
20.10.16 20:56

Asi bych denně kupovala nové prkénko :zed: 8o co takhle vyhledat na googlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.10.16 20:56
@j.a.n.i1 píše:
@ufonka Hele, víš co říká, domácím neublíží ;) nevím jestli je na to zrovna technický líh ideální, ale mě osobně přijde doma nějaká jiná desinfekce než jednou týdně ten ocet zbytečná. Jasně, pokud by někdo měl nějakou střevní potvoru, tak j to něco jiného…
A jinak prkénka od masa akorát umeju a pak vezmu horkou vodou.

taky tak.. vydrbu jarem ( neekologicky) a pak přeleju vařící vodou z rychlovarky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
20.10.16 20:59

Ekologické je chodit čurat ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
20.10.16 22:00

A nestačí to prkénko hodit do myčky a dát tam nějakou Eco tabletu? To prkénko od masa samozřejmě :mrgreen: To záchodové by se do 60 taky dalo nacpat, jednou za čas :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vážně, opravdu si nemyslím, že by v normálně čistotné rodině bylo potřeba cokoli desinfikovat, stačí obyčejně umýt :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.10.16 22:20

Až tak eko domácnost nemám, ale prkýnko u wc teda rozhodně nedesinfikuju. tak dvakrát týdeně záchod oštětkuju s stříknu na něj ocet s vodou, jednou týdně nějaký čistič, ale určitě ne desinfekční. co madlo od vozíku v obchodě, desinfikuješ? nebo taky jednou týdně desinfikuješ klávesnici u počítače?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
20.10.16 22:29

@jessikka A že by si to klávesnice zasloužila víc jak to prkénko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
20.10.16 22:29

@spagetka Já dřevěná tedy do myčky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
20.10.16 23:23
@j.a.n.i1 píše:
@spagetka Já dřevěná tedy do myčky nedávám.

Chápu, ty pro jistotu nepoužívám :mrgreen: Tedy, všechny co jsem kdy měla mi už přišly hodně letitý, nedůvěryhodný, tak jsem je vyhodila a teď už jen ty plastový ikeácký:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný