Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S dcerou jsme přešli úplně na ekologickou domácnost. Používáme přírodní kosmetiku, materiály, perem ve slizu, ekologické přípravky do myčky a už déle jak 3 roky používám pouze přírodní čistící prostředky, aby jsme omezili co nejvíce chemikálií. Většinou používám ocet, jedlou sodu atd. Ale jediné s čím si nevím rady, je desinfekce záchodového prkénka, nebo předmětů, kterých se dotklo syrové maso (kuchyňská linky, prkénko…) Četla jsem, že ocet desinfikuje, ale musí se nechat přes noc. Taky mi trošku vadí už ta vůně
Celou koupelnu s ním 1× týdně umeju, ale prkénko čistím častěji, tak mě napadlo že bych ho postříkala třeba technickým lihem. Je to dobrý nápad? Vydesinfikovalo by se wc dobře?
@ufonka Ty provozuješ veřejné záchody nebo proč ta touha po desinfekci?
Nevím, prostě mi přijde že tam nějaké bakterie usazené musí být po vykonání potřeby. Cítila bych se lépe. Omlouvám se za vložení několikrát…
@ufonka píše:
S dcerou jsme přešli úplně na ekologickou domácnost. Používáme přírodní kosmetiku, materiály, perem ve slizu, ekologické přípravky do myčky a už déle jak 3 roky používám pouze přírodní čistící prostředky, aby jsme omezili co nejvíce chemikálií. Většinou používám ocet, jedlou sodu atd. Ale jediné s čím si nevím rady, je desinfekce záchodového prkénka, nebo předmětů, kterých se dotklo syrové maso (kuchyňská linky, prkénko…) Četla jsem, že ocet desinfikuje, ale musí se nechat přes noc. Taky mi trošku vadí už ta vůněCelou koupelnu s ním 1× týdně umeju, ale prkénko čistím častěji, tak mě napadlo že bych ho postříkala třeba technickým lihem. Je to dobrý nápad? Vydesinfikovalo by se wc dobře?
neporadím, kromě octa mě nic nenapadá, ale je líh ekologický? ![]()
jinak ano, líh má dezinfekční účinky - v nemocnici se často používá dezinfekce na bázi lihu/alkoholu
Příspěvek upraven 20.10.16 v 20:51
@monrom píše:
A 4 diskuze na jedno téma za sebou…
za chvíli se nám tu nenápadně
objeví reklama na biologické čističe. ![]()
@ufonka Hele, víš co říká, domácím neublíží
nevím jestli je na to zrovna technický líh ideální, ale mě osobně přijde doma nějaká jiná desinfekce než jednou týdně ten ocet zbytečná. Jasně, pokud by někdo měl nějakou střevní potvoru, tak j to něco jiného…
A jinak prkénka od masa akorát umeju a pak vezmu horkou vodou.
Asi bych denně kupovala nové prkénko
co takhle vyhledat na googlu?
@j.a.n.i1 píše:
@ufonka Hele, víš co říká, domácím neublížínevím jestli je na to zrovna technický líh ideální, ale mě osobně přijde doma nějaká jiná desinfekce než jednou týdně ten ocet zbytečná. Jasně, pokud by někdo měl nějakou střevní potvoru, tak j to něco jiného…
A jinak prkénka od masa akorát umeju a pak vezmu horkou vodou.
taky tak.. vydrbu jarem ( neekologicky) a pak přeleju vařící vodou z rychlovarky
A nestačí to prkénko hodit do myčky a dát tam nějakou Eco tabletu? To prkénko od masa samozřejmě
To záchodové by se do 60 taky dalo nacpat, jednou za čas
![]()
Vážně, opravdu si nemyslím, že by v normálně čistotné rodině bylo potřeba cokoli desinfikovat, stačí obyčejně umýt ![]()
Až tak eko domácnost nemám, ale prkýnko u wc teda rozhodně nedesinfikuju. tak dvakrát týdeně záchod oštětkuju s stříknu na něj ocet s vodou, jednou týdně nějaký čistič, ale určitě ne desinfekční. co madlo od vozíku v obchodě, desinfikuješ? nebo taky jednou týdně desinfikuješ klávesnici u počítače?
@jessikka A že by si to klávesnice zasloužila víc jak to prkénko…
@j.a.n.i1 píše:
@spagetka Já dřevěná tedy do myčky nedávám.
Chápu, ty pro jistotu nepoužívám
Tedy, všechny co jsem kdy měla mi už přišly hodně letitý, nedůvěryhodný, tak jsem je vyhodila a teď už jen ty plastový ikeácký:)