Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, poradíte mi prosím, co koupit za hru, aby to mohla hrát jak šestiletá, tak desetiletá + případně dospěláci a ta menší nebyla ve velké „nevýhodě“? Díky za tipy! ![]()
@Lupinus U nás docela frčí toto, jak u dospěláku, tak u dětí a nikdo není znevýhodněný ![]()
Edit: Není to ale klasická deskovka ![]()
Hry od Lucie Ernestové? Má jich několik a dá se vybrat pro malé i větší. Třeba přírodovědné jsou od 6 let.. hry jsou moc pěkně ztvárněné, máme Veselé hry:-) http://www.lucieernestova.cz/…roduktu/hry/
@Lupinus píše:
Ahoj, poradíte mi prosím, co koupit za hru, aby to mohla hrát jak šestiletá, tak desetiletá + případně dospěláci a ta menší nebyla ve velké „nevýhodě“? Díky za tipy!
doporučuju Grabolo, není to deskovka, ale společenská hra jo, malej (6let) to dostal k svátku a baví to i staršího a i mě..
Osadníci z Katanu. Carcassone jakž takž taky, ale jen zjednodušená verze bez Sedláků, což nevím, jestli „ukecáte“ u té starší dcery, aby hrála zjednodušenou variantu.
@Petan píše:
Osadníci z Katanu. Carcassone jakž takž taky, ale jen zjednodušená verze bez Sedláků, což nevím, jestli „ukecáte“ u té starší dcery, aby hrála zjednodušenou variantu.
jj Osadníci jsou moc prima taky u nás frčí ![]()
Duch, duchová v koupeně, padající opičky, cink, ubongo junior, děti z Carcassone, možná i dospělácká verze Carcassone, člověče nezlob se, karty, kris kros
Labyrint, Activity děti (je to sice dost infantilní verze, ale hrajeme ji rádi i teď, když je klukům 13 a 10), z pohádky do pohádky, uno,…
U nás je v oblibě Dixit, Ubongo nebo Aktivity a super je i Twistr ale to není desková hra a je lepší si jí vyrobit než kupovat ![]()
Jen k těm Carcassone - určitě dobrá, jak jsem psala výš, ale URČITĚ NE DĚTI z Carcassone - to jsem koupila dceři ke 4. narozeninám a v pěti už to tedy hrát nechtěla a bylo to na ní moc lehké - to je podle mě tak pro děti 3-5let, pak už normální Carcassonne bez těch sedláků. Jinak jsem se dívala na ty hry Lucie Ernestové - nemáte někdo zkušenost s více z nich, co byteste pro ten věk kolem 7-8 let poradily nejvíc? Děkuju