Děti 10let tábor

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.2.22 09:56

Děti 10let tábor

Nutili byste děti v 10 letech na tábor? Na pobytovem zatím nikdy nebyli, jen příměstské…to chodili víceméně spokojeni…
Letos, když se jich ptám, jestli by chtěli a kam, moc se na to netváří… prý asi ne, nebo jim je to jedno.
Potřebu hlídání nemáme, spíš jde o to, aby zažily něco jiného… já na táborech vyrostla, pravda, byla jiná doba…
Samozřejmě společné výlety děláme, ale chybí společnost více dětí…tu obstarat nedokážu…
Nutili byste je, když samy neprojeví zájem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
769
27.2.22 10:01

Prostě bych je tam poslala. Když by se nelíbilo, byli by poprvé a naposled. Ale pokud to nezkusí, tak neví jaké to je a zda by se jim tam líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16047
27.2.22 10:08

Tak mezi „nutit“ a „projevit vlastní zájem“ je ještě celá řada možností. Já v tomto mám pravidlo, že na dítě by se neměla přenášet přílišná zodpovědnost za rozhodnutí dospělých.
Mám kamarádku, jejíž rodiče už za socíku razili, že dítě má svoji hlavu a musí se respektovat jeho rozhodnutí, ale dotáhli to ad absurdum, takže např. před táborem jí nadhodili pro a proti, v podstatě ji hodně manipulovali do toho, aby to zkusila, ale pak to brali jako JEJÍ rozhodnutí se všemi důsledky a neustále jí to opakovali. Ona na táboře brečela a byla nešťastná, ale ani ne tak z toho, že je hrozný tábor, ale vyčítala si, že se špatně rozhodla, že to bylo její rozhodnutí a ona zvolila špatně a je její chyba, že se jí tam nelíbí. Takže po návratu rodičům nadšeně líčila, jak to bylo super, protože se bála, že by jí řekli „chtěla jsi to ale sama, broučku“. Ona potom potřebovala psychoterapii, protože z ní udělali uzlíček nervů, protože si už od malička musela neustále něco volit a být za to zodpovědná. Jako samostatnost a zodpovědnost dětí ano, ale úměrně věku.
Takže pokud se dítě výrazně bojí a výrazně nechce, tak bych nenutila. Pokud pouze neprojevuje zájem, ale nijak to nevetuje, tak bych zavelela, vysvětlila, že je to zkušenost a letos si to zkusí, přihlásila bych a víc bych o tom nediskutovala, brala bych to tak, že to je rozhodnutí rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6658
27.2.22 10:09

Tak píšeš, že k tomu mají spíš neutrální postoj - respektive takový, že se jim jen úplně nechce vystupovat z nějaké jejich komfortní zóny… Poslala bych je tam, uvidíš. Já jsem taky na táborech vyrostla a bez nich bych byla teda o hodně zkušeností a zážitků chudší. Nedávno jsme se i s kolegy na toto téma bavili a od některých zaznělo, že je jim vlastně líto, že jako děti na nic takového nejezdili, že to nezkusili…
10 let není už žádné prtě.

Jestli přijedou zpruzelí, tak už znovu nemusí, ale třeba přijedou nadšení. Ale to člověk neví, pokud si to nezkusí. :nevim:

A je samozřejmě dobré, aby to byl tábor, na který máš dobré reference, nejlépe třeba od známých. Abys je neposlala na nějaký mizerný, který jim takové tábory navždycky znechutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
27.2.22 10:14

Já jsem taky na táborech vyrostla a moc se mi tam nelíbilo, ale to bylo na 3 týdny, přišlo mi to dlouhé. Dcera se na pobytové tábory taky netvářila, chodila vždy na příměstské, ty byly fajn, spousta zábavy, děti. Na tábor jela až ve 14, kdy sama chtěla a moc si to užila. Tvým dětem by možná mohlo usnadnit, kdybyste se domluvili s nějakými kamarády, že pojedou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
27.2.22 10:38

NE. Naše nejezdí. Starší byl jednou na soustředění, letos jede zas. Mladší (10) žádnou skupinu, která by jezdila, nemá ( oddíl jednoho kroužku soustředění nepořádá, druhý je komerční organizace - dělá pobyty, ale tam jedou děti, které nemusí obvykle nejsou vázaní na její skupinku. Nějak nevidím smysl jí posílatdo nového kolektivu. Dětí má o prázdninách dost. S uspořádáním prázdnin nemáme problém ( jsme rozvedení, jsou 3 týdny se mnou, 2 týdny s tátou, zájem mají babičky), takže ani já to nepotřebuji. Kdyby místo toho měla zevlit doma, tak jí asi vykopu.
Na školy v přírodě a podobné akce jezdí ráda, takže není třeba ani v tomto směru otrkávat a osamostatnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
27.2.22 11:20

Zalezi na naplni taboru. My jedeme jen primestske, ale kvalita je opravdu ruzna. 10 let je zatim velke nadseni, ale 13let uz nechce nikam, max s kamarady. Doufam, ze na 2 tydny je ale presvedcim obe „dobrovolne“. Argumentu je dost, ale tvrdohlavost je velka, zase nasilim to nema smysl a muze sedet na zahrade :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.22 11:25

Deti posilam, ale tak, aby tam byla nejaka zajimava aktivita, ktera je bavi a chteji se neco vic naucit.
Jinak na socializaci to nepotrebuji, ono dostat se do uplne ciziho kolektivu, kde se musi seznamit a fungovat, nebyva pro nekoho uplne komfortni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24540
27.2.22 12:26

Nenutila bych. Já jsem tam jako dítě taky nechtěla a naši to respektovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
27.2.22 12:35

Moji je 11 a jezdí na tábor od 6 let. Poprve jen týden a pak 10 az 14 dni …tábor si vždy ale vybere se zaměřením co ji láká :oops: Jezdila teda z důvodu, ze ja byla hodně v práci tak aby se to pokrylo, ale ji se tam vzdycky líbilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
27.2.22 12:38
@Anonymní píše:
Nutili byste děti v 10 letech na tábor? Na pobytovem zatím nikdy nebyli, jen příměstské…to chodili víceméně spokojeni…
Letos, když se jich ptám, jestli by chtěli a kam, moc se na to netváří… prý asi ne, nebo jim je to jedno.
Potřebu hlídání nemáme, spíš jde o to, aby zažily něco jiného… já na táborech vyrostla, pravda, byla jiná doba…
Samozřejmě společné výlety děláme, ale chybí společnost více dětí…tu obstarat nedokážu…
Nutili byste je, když samy neprojeví zájem?

Ja bych nenutila, ale nabidla bych jim to a rekla jak je to super.Ja tabory milovala a hned bych jela zas.Ale doporucuju at jedou s nejakym kamaradem. U syna jsem to taky tak udelaka, ted uz jezdej kazdy rok jako parta. U dcery nas to teprve ceka a doufam ze to taky bude milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.2.22 13:27

Nenutila bych nikoho.
Byla jsem v dětství jednou na pobytovém. Ale to byl blbý nápad nás se sestrou. Protože tam byly kamarádky. Byl to křesťanský tábor. Rodiče nám pouze plnili přání. Nikdo nás nenutil. Kdyby se tam nemodlilo, tak by se to dalo. Ale 🙏 :zed: :roll:.
Až v dospělosti jsem jezdila/ jezdím na tábory. Pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13709
27.2.22 13:30

Můj syn (11) na žádné tábory nechce, takže ho nenutím a zkoušíme postupně. Jezdíme spolu na lyžák, který pořádají kamarádi pro děti ze svých ZŠ, tak tam už bývá normálně v oddíle, já jsem tam jen jako „vedoucí“. A pak v létě jede na příměstský tábor, který vede má sestra. Pokud letos pojedou na školu v přírodě, tak ho také zkusím „donutit“.
Jinak já jsem tábory milovala, takže to moc nechápu, ale respektuji ho :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.2.22 13:31

Jezdím už x let na tábor jako vedoucí a nikdy bych dítě nenutil, když samo nechce vysloveně jet. Každé dítě na to není a není to vůbec nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.2.22 13:52

Chtěla bych, aby kluci jezdili, protože já sama jela poprvé až v devitce, bylo to super a zpětně lituji, že jsem se neodvážila dřív.
Desetiletý by jet chtěl, s kamarádem nebo bráchou, ale trpí noční enurezou a na noc má pleny, občas mívá nehodu i přes den. Takže má strach, že kdyby jel, někdo na to přijde a budou se mu smát. Navíc kdykoliv si vymyslel i spaní u kamaráda, musela jsem pro něj v noci jet, protože brečel, že chce domů.
Prvňák chodí na skauta, mají pobytový tábor v červenci, ale jet nechce. Ten naopak u kamarádky prespava běžně, ale zdá se mu to jako dlouhá doba. Navíc si s klukama že skauta moc nerozumí, nevzali ho mezi sebe.
Tak holt mají zase příměstské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario