Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ja nevim, v jazde diskuzi se obvinuje matka, ze deti manipuluje, ale, nikdo se nedokaze na to divat ocima deti. Kanaradka nasuch deti taky odmita hezdit k otci a detem rekla, ze je ji lito, ze jeji tata objima novou partnerku, ze by chtela, aby objimal zase mamu, aby byli zase rodina a jezdili vsichni spolecne na vylety. Ze se u otce neciti doma, ale jako na navsteve, ze citi, ze ji partnerka otce snasi jen kvuli otci. Opravdu je tak tezke, se aspon na chvilku vcitit do deti? Ja, kdybych byla dite, ktere navstevuje otce a a ten ma partnerku, bych byla taky smutna. Stejne, jako jsou dospeli, kteri nemaji problem se zmenami, jsou i deti, ktere to snaseji lepe nebo hure. Jasne, je nejjednodussi rict, ze jsou to hloupé deti, ze tomu nerozumi, ale, mizna byste se divili. Staci si precist, jak se na to divaji, dnes uz dospele deti, ktere to zazily a co prozivaly. To, ze to vyhovuje vam a nechapete, ze to nevyhovuje detem, je ten problem, ze se na to dokazete divat jen svyma ocima
Myslim že to bylo špatně pochopeno, nikdo matku neobviňuje ale pokud je ti znemožněn kontakt s dětmi mimo tvůj víkend ze strany matky tak jak by jsi to chápala ty? Jak jim chceš potom dát to co píšeš pokud na to máš jediný víkend?… A pokud ti sama matka dětí řekne že ti děti dává jako špehy které musí doma potom pod drobnohled co se říká u nás o víkendu promiň ale v tomhle případě je mi líto těch dětí jelikož je zneužívána jejich psychika a následky do budoucna mohou být veliké. A jak píšeš o vztahu s dětmi a partnerkou tak do teď nebyl sebemenší problém naopak chodí za mnou s čímkoliv co má na srdíčku a vztah máme kamarádský od začátku tudíž mě opravdu nikdy nebyl dán podnět od dětí že by mě nesnášeli. Právě proto mám podezření které mám.
Nečtu všechno. Tohle vypadá na manipulaci od bio matky. Většinou s tím nikdo nic nezmůže, jelikož matka před úřady zahraje divadlo. Díky bio matce si děti zkazí vztahy s otcem, s vámi, budou mít složité dětství
Jediné co časem přijde - začne vám to být jedno. Řeknete si, že ona trápí dobrovolně svoje děti, ničí jim rodinné vztahy a že vy nemáte žádnou moc to změnit. Uděláte si svoje vlastní děti s nikdy jim takhle neublížíte. Smutné, ale to je život.
@ulice píše:
Nečtu všechno. Tohle vypadá na manipulaci od bio matky. Většinou s tím nikdo nic nezmůže, jelikož matka před úřady zahraje divadlo. Díky bio matce si děti zkazí vztahy s otcem, s vámi, budou mít složité dětstvíJediné co časem přijde - začne vám to být jedno. Řeknete si, že ona trápí dobrovolně svoje děti, ničí jim rodinné vztahy a že vy nemáte žádnou moc to změnit. Uděláte si svoje vlastní děti s nikdy jim takhle neublížíte. Smutné, ale to je život.
Děkuji za reakci, máte pravdu i když je to moc smutné a nechápu takové jednání je to bohužel realita. Zatím to ještě zkusíme pres tu rodinnou poradnu a snad tam přijdou na správný důvod proč tomu tak je a kde nastal tento zvrat. Každopádně budeme čerpat do posledního krůčku který bude možný a až dojdeme na úplný konec, budeme vědět že jsme udělali maximum. Jen mě mrzí že si hromada maminek neuvědomuje co to může znamenat pro jejich děti do budoucna když odhání otce kteří se o své děti zajímají. Nedejbože se cokoli může stát a maminka nebude schopna se o děti nadále postarat co s nimi potom třeba bude? Co z toho ty maminky asi mají? Nedá mi než si pokládat otázky které mi asi nikdo nezodpoví.
Tak ale pak se budu chovat jako pokrytec, coz je v cesku zvykem. Proc nepsat, co si myslim, jak to citim. Citila jsem to takto, tak jsem to napsala, ze uz druha strana v tom vidí manipulaci, to neovlivnim.