Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nemusí být nikým ovlivněné a jen zneužívají situace, u vás mají co si řeknou a aby to nebylo mamce líto, tak jí řeknou jak to bylo hrozný a z její strany jsou zas litovaný a mají jiný výhody, nemusí v tom být vždy poštvání od toho druhýho…
@Anonymní píše:
Dobrý den, proč zakládám toto téma? Protože už si nevím rady a možná byl nebo je někdo tady ve stejné/podobné situaci. Přítel má dvě dětičky z předchozího vztahu, zezačátku vše fungovalo v pořádku s dětmi u nás na víkend, až poslední dobou starší z dětí 10let odmítá jezdit a to pokaždé s jiným problémem, nejdříve se otce bojí ale důvod nezná ( ukládat ke spánku od něj vyžaduje, společné kraviny s ním si taky užívá se smíchem na rtech a společné výlety též) potom zase chybí zvířátka které má doma a maminka s babičkou, a nakonec už se otce nebojí ale nesnáší mou osobu ( přitom když má něco na srdíčku, nebo něco vytvoří a chce to někomu ukázat jde za mnou). Maminka dětí vše dává za vinu nám a našemu chování, přitom u nás mají děti vše co mají i doma ve svém prostředí ( od základu vše co se týka dětí si musíme pořizovat samy od bot po bundy a veškeré sportovní vybavení jelikož maminka odmítá tyto věci dětem zapůjčovat k nám.) Když od nás děti přijedou domů posloucháme jenom překroucené informace o tom co jsme si doma řekli nebo udělali a jsme za to linčováni. Nikdy by mě nenapadlo že když vezmeme děti na brusle a na kolo že nám to po sléze bude vyčteno s tím že je do něčeho nutíme a jestli jsme normální když je vezmeme na ciklostezku která je určena pro děti (na brusle které si ta starší moc přála a sama na ně chce. Teď prý naše brusle nesnáší) upozorňuji že sama nám nikdy nic takového neřekla spíše naopak když se jde ven tak je chce. Momentálně mne napadá jediné a to že je s dětmi manipulováno proti nám. Řešíme to s OSPOD a je objednána rodinná poradna. Jinak hrozí že přítel který své děti miluje o ně na dobro přijde. Ptám se na zkušenosti Vás všech ostatních jestli v rodinné poradně přijdou na problém kterým je to dítě ovlivněné? Předem velice děkuji za kterékoliv reakce.
Zkušenost mám a lze poradit jedniné - neřeš to. At si to řeší otec dětí s matkou dětí a tebe ať do toho nezatahuje. Je to nekončící martyrium, které nemá řešení. Zbytečné plýtvání energie.
On ti beztak nikdo nepomůže víc, než ta poradna. Zvážila bych mediátora pro vás všechny dospělé. A jinak bych se snažila v klidu vysvětlovat. "Dcera na brusle chtěla, moc jí to bavilo a užila si to. " Tečka a dál se tím netrápit. Pokud je to tak, jak říkáte, tak to její mamka moc dobře ví a jen se snaží najít nějaké důvody, aby k vám děti nedávala. Ale tohle žádný soud jako argument nevezme, buďte v klidu.
@Nickjmeno píše:
Nemusí být nikým ovlivněné a jen zneužívají situace, u vás mají co si řeknou a aby to nebylo mamce líto, tak jí řeknou jak to bylo hrozný a z její strany jsou zas litovaný a mají jiný výhody, nemusí v tom být vždy poštvání od toho druhýho…
To je taky fakt. V deseti letech si dovedu představit, že to dítě se snaží vytřískat na obou stranách to nejlepší..
@Nickjmeno píše:
JO, souhlasím.
Nemusí to být velké ovlivnování, přímé, stačí i sociální odměna - více pozornosti k tomu negativnímu, politování za únavu z kola, odřené koleno, naopak povzdech nad zmrzlinou a zážitkem z noci pod širákem.
@unuděná píše:
On ti beztak nikdo nepomůže víc, než ta poradna. Zvážila bych mediátora pro vás všechny dospělé. A jinak bych se snažila v klidu vysvětlovat."Dcera na brusle chtěla, moc jí to bavilo a užila si to. " Tečka a dál se tím netrápit. Pokud je to tak, jak říkáte, tak to její mamka moc dobře ví a jen se snaží najít nějaké důvody, aby k vám děti nedávala. Ale tohle žádný soud jako argument nevezme, buďte v klidu.
Hele, vidíš to tady ve spustě diskuzí- ne, vysvětlovat nepomůže. V těchdle nesvářených vztazích to funguje oboustranně ( bez ohledu na pohlaví stejně) - argumenty protistrany jsou k ničemu, oni mají jasno, chtěj jen utvrzení, že ten druhej je špatnej. Jakýkoli argument bude otočený proti tomu druhému zpátky.
@Lama Lama Jo, je to možné. Já bych na přímo mířený útok odpovídala stručně, jasně a bez emocí. Eventuelně ironií, jak se znám. „Jojo, určitě jsme jí nutili jezdit na těch bruslích, její táta jí musel trochu zpacifikovat, abych jí do nich mohla strčit nohy a pak jsme jí za sebou tahali na provaze. A tu zmrzlinu? Tak tu jsem jí musela přímo vnutit“
Ne, sranda, měl by to samozřejmě řešit především chlap.
Vidím, že ti na dětech záleží ale ty s touto situací nic udělat nemůžeš. Pro děti jsi cizí osoba, partnerka otce. Tvůj partner může ještě s ex zkusit mediaci.
@Lama Lama píše:
JO, souhlasím.
Nemusí to být velké ovlivnování, přímé, stačí i sociální odměna - více pozornosti k tomu negativnímu, politování za únavu z kola, odřené koleno, naopak povzdech nad zmrzlinou a zážitkem z noci pod širákem.
Úplně jsem si vzpomněla na kamaráda když jsme byli děti, rozvedli se mu rodiče a začalo využívání výhod: táta koupil telefon, tak máma počítač aby nebyla pozadu a on nebyl raději u táty, to samý výlety, kolo, zmrzliny,… a do tý doby nebyl nijak rozmazlenej, jen zjistil, že ta možnost je, tak proč toho nevyužít, když jsme byli starší, tak se tim i chlubil, že ho třeba mamka chtěla pustit na diskotéku jen do 11 ale on jí řekl, že u táty tam může být do půlnoci (i když to nebyla pravda) tak mu to radši taky dovolila a pokud spilu rodiče nemají dobrý vztah, dá se toho lehce zneužít
Moc děkuji za reakce. Mě osobně už dochází síly tomu všemu přihlížet a samozřejmě chápu že né úplně vždy to musí být ovlivněno jen matkou. U nás je to případ kdy sama matka řekne že nám ji tam posílá jako informátora aby věděla co se u nás děje i když nemám pocit že by se u nás dělo cokoli jiného než doma. A pak zneužívá informací k tomu aby nás mohla očerňovat před dítětem kdy my nejsme schopni se dostatečně bránit. Mrzí mě že ten dětský rozum je z její strany stavěný do řešení dospělích hádek a tahanic místo užívání si bezstarostného dětství. Řekla nám že mamka jí to říká že se hádají. Stejně tak jako si myslím že ještě nemá rozum z toho jaké to může mít následky do budoucna pokud má přijít o otce. Proto nechápu že se na to takhle nedívá i maminka těch dětí a staví je do role dospělích.
@unuděná píše:
@Lama Lama Jo, je to možné. Já bych na přímo mířený útok odpovídala stručně, jasně a bez emocí. Eventuelně ironií, jak se znám. „Jojo, určitě jsme jí nutili jezdit na těch bruslích, její táta jí musel trochu zpacifikovat, abych jí do nich mohla strčit nohy a pak jsme jí za sebou tahali na provaze. A tu zmrzlinu? Tak tu jsem jí musela přímo vnutit“Ne, sranda, měl by to samozřejmě řešit především chlap.
NO, takle reaguje asi většina, já bych k tomu asi taky měla tendence, ale rozhodně je to přitápění pod kotel a ne cesta k uklidnění situace. Podle mě je nejlepší na uplné ptákoviny nereagovat vůbec, neobhajovat se. Oprávněnou kritiku přijmout a napsat něco ve smyslu - příště zmrzlinu kupovat nebudem, pokud jí nechutnala. Řešit jen věcné záležitost.
ALE - rozhodně pouze otec.
@Lama Lama Mě tahle ironie právě několikrát pomohla usadit příliš rýpavou a „dobře-to-myslící“ osobu, ale je fakt, že tohle je asi trochu jiné. Někdy ale to obrácení situace ad absurdum může hezky vyčistit vzduch a zavřít někomu pusu ![]()
@Sniky píše:
Moc děkuji za reakce. Mě osobně už dochází síly tomu všemu přihlížet a samozřejmě chápu že né úplně vždy to musí být ovlivněno jen matkou. U nás je to případ kdy sama matka řekne že nám ji tam posílá jako informátora aby věděla co se u nás děje i když nemám pocit že by se u nás dělo cokoli jiného než doma. A pak zneužívá informací k tomu aby nás mohla očerňovat před dítětem kdy my nejsme schopni se dostatečně bránit. Mrzí mě že ten dětský rozum je z její strany stavěný do řešení dospělích hádek a tahanic místo užívání si bezstarostného dětství. Řekla nám že mamka jí to říká že se hádají. Stejně tak jako si myslím že ještě nemá rozum z toho jaké to může mít následky do budoucna pokud má přijít o otce. Proto nechápu že se na to takhle nedívá i maminka těch dětí a staví je do role dospělích.
Tohle je hrozně těžký z obou stran, pokud jste spolu čerstvě, možná to chce jen čas než si všechno sedne, někdy to může trvat i pár let, z její strany může být přesně takový strach, že jsou děti spokojenější u vás, jako vy se bojíte, že přestanou chtít jezdit za tátou. Jestli doma slyší, že u táty s tetou dělali tohle a tamto a doma musí dělat úkoly a nechtěj, protože jsou unavený z bruslí, tak to taky není moc příjemný a člověk se pak chová spíš podle emocí než rozumu a je těžký se s tou situací smířit a začít fungovat všichni společně…každopádně budu držet palce ať se to urovná
@Anonymní píše:
Dobrý den, proč zakládám toto téma? Protože už si nevím rady a možná byl nebo je někdo tady ve stejné/podobné situaci. Přítel má dvě dětičky z předchozího vztahu, zezačátku vše fungovalo v pořádku s dětmi u nás na víkend, až poslední dobou starší z dětí 10let odmítá jezdit a to pokaždé s jiným problémem, nejdříve se otce bojí ale důvod nezná ( ukládat ke spánku od něj vyžaduje, společné kraviny s ním si taky užívá se smíchem na rtech a společné výlety též) potom zase chybí zvířátka které má doma a maminka s babičkou, a nakonec už se otce nebojí ale nesnáší mou osobu ( přitom když má něco na srdíčku, nebo něco vytvoří a chce to někomu ukázat jde za mnou). Maminka dětí vše dává za vinu nám a našemu chování, přitom u nás mají děti vše co mají i doma ve svém prostředí ( od základu vše co se týka dětí si musíme pořizovat samy od bot po bundy a veškeré sportovní vybavení jelikož maminka odmítá tyto věci dětem zapůjčovat k nám.) Když od nás děti přijedou domů posloucháme jenom překroucené informace o tom co jsme si doma řekli nebo udělali a jsme za to linčováni. Nikdy by mě nenapadlo že když vezmeme děti na brusle a na kolo že nám to po sléze bude vyčteno s tím že je do něčeho nutíme a jestli jsme normální když je vezmeme na ciklostezku která je určena pro děti (na brusle které si ta starší moc přála a sama na ně chce. Teď prý naše brusle nesnáší) upozorňuji že sama nám nikdy nic takového neřekla spíše naopak když se jde ven tak je chce. Momentálně mne napadá jediné a to že je s dětmi manipulováno proti nám. Řešíme to s OSPOD a je objednána rodinná poradna. Jinak hrozí že přítel který své děti miluje o ně na dobro přijde. Ptám se na zkušenosti Vás všech ostatních jestli v rodinné poradně přijdou na problém kterým je to dítě ovlivněné? Předem velice děkuji za kterékoliv reakce.
Neřeš to. To si musí vyřešit otec a matka. ![]()
Ale děti jsou děti. Mají malé hlavičky a uvažují přiměřeně tomu. Můj muž miluje horské kolo, já ho nesnáším
On bere decru skaákat do terénu, když nejsem s nima. Ví, že já si to nepřeju, bojím se, že se někde vykrosí. Oni mi pak řeknou, že tam žádné „skoky“ nebyly. Ale to si piš, že už dcera taky zkusila „mě bolí zadeček, jak jsme skákali, táta chtěl jet tam a tam a tam byly kameny…“ A přitom na 100% když je tam s manželem, tak si to užívá a jemu nic neřekne ![]()