Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Moji vrstevníci a v me minulosti to tak bylo. Rodiče schválně jezdili na výlety, na nákupy atd., aby jsme měli soukromí a oni klid. Chápali, že nejdeme koukat jen na film. A dokonce jim nevadil ani s*x, když byli doma. Alespoň věděli, že nepřijdeme my k nim![]()
Takže měli o to víc soukromí oni
Tak u nás nehrozilo aby můj nebo segry přítel u nás spal, natož „spal“…matka každou chvíli klepala jestli něco nepotřebujeme a proč jsme si ještě nerozsvitili, dyt je už skoro tma
A prý by se styděla kdyby ji viděli v noční košili… U mých kluků byly o něco lepší podmínky, ten jeden měl svůj pokoj v podkroví většího RD (a rodiče byli dole), vlastně spíš samostatný byt velikosti garsonky, rodiče 2. zas prakticky celé léto (víkendy, dovolená) na chatě, a když tam nebyli oni a neměl zrovna práci, jeli jsme tam my. Jeho otec nás jednou málem načapal, ten se zas s klepáním neobtěžoval
Co z toho pak člověk má, žejo - leda trénink na děti, který můžou taky kdykoliv přiběhnout a poslouchat za dveřma (v tom lepším případě)
![]()
Já třeba bydlím v patře a přítelkyni jsem si mohl přivést kdykoliv. Máme dům, kde rodiče mají přízemí a já mám mám se svou teď už manželkou první patro. Tam je prostor pro nás i pro naše děti. Když se spolu milujeme nikdo nic neslyší a nikdo nic neřeší.
@Anonymní píše: Více
Já to nepochopím, my souložime i na návštěvě, na dálnici, cestou do práce, v praci na hajzliku atd.
Jako bydlet někde u tchyně, a mít neustále plný měšec? Díky nechci, to bych radši bydlel někde ve stanu, ale hlavně, že by nebyl plný měšec ![]()
Sice je to starší diskuze, ale přečetla jsem ji celou. Musím říct, že se nestačím divit kolik je tady puritanů a upřímně i nepříjemných diskutujících, kteří ani nerozumí psanemu textu, kdy zakladatelka opakovaně psala, že ona jejich pravidla respektuje, ale oni mají nějaký problém na základě něčeho, co se nikdy ještě nestalo. Navíc by mě zajímalo, jaký vztah mají zdejší diskutující ke svým dětem, když používají výrazy jako „ať ve 20 proboha už vysmahnou z domu“ apod.
Myslím, že nikdo nechce slyšet nebo vidět sexovat svoje rodiče/děti. Ale radit, ať jdou radši do fitka nebo ať si zaplatí hodinový hotel, mi přijdou jako fakt úlet.
A co se týká mě, s prvním přítelem jsme to řešit tenkrát nemuseli, moje mamka pracovala a bydlela v jiném městě. Později s druhým přítelem to už bylo fakt těžké a zakladatelku tímto chápu. Moje mamka se vrátila, byla dlouho nezaměstnana, nikam nechodila, rodiče přítele měli prohozene směny, o víkendech nikam nejezdili, takže doma pořád někdo byl. Nedokázala jsem si představit mít sex, když jsou v bytu rodiče. Auto, sklep, půdu jsme k dispozici neměli a zase nemám odvahu riskovat, že mě někdo nacapa a natočí v parku nebo že to bude dělat někde na pochcanych záchodech v obchoďáku. A vidina toho, že to budeme dělat za 4 měsíce, až rodiče přítele pojedou na chatu, byla docela děsivá. Nakonec jsme byli docela zoufalí, takže jsme měli sex vždy pozdě večer, byli jsme u toho úplně potichu a jako zvukovou kulisu jsme pouštěli nějakou hudbu nebo serial. Naštěstí nám nikdo nikdy nic neřekl. Naopak rodiče od přítele byli vůbec rádi, že si někoho našel.
Nikdy to mě ani manželovi rodiče nezakazovali. Ale my se o tom s nimi ani jeden nikdy nebavili. Když už na sex snažili jsme se o to, aby jsme je nerušili
nemusí vědět, že jejich dítě zrovna sexuje.