Matky samoživitelky a alergie

Anonymní
17.4.23 18:21

Matky samozivitelky a alergie

Dobrý den, prosím zachovat anonym, je mi trapně. Chtěla bych se zeptat maminek samozivitelek, jak zvládají situaci, kdy jsou na vše sami a mají osobně nebo děti potravinové alergie? Kort když je třeba alergie na mléčné i lepek zároveň? Jak to řešíte? Děkuji za vše odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
17.4.23 18:26

Zvysit vyzivne, najit si brigadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.4.23 18:37
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím zachovat anonym, je mi trapně. Chtěla bych se zeptat maminek samozivitelek, jak zvládají situaci, kdy jsou na vše sami a mají osobně nebo děti potravinové alergie? Kort když je třeba alergie na mléčné i lepek zároveň? Jak to řešíte? Děkuji za vše odpovědi :kytka:

Kort nebo kord ;) :think:

Co by dělaly, vydělají si na to a soud to patrně zohlední při stanovení výše výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2658
17.4.23 18:37

Zrovna jsem přemýšlela, že bych přesně tyhle dvě věci chtěla vysadit, plus ještě cukr, ale nějak mě nenapadlo, co jíst. Resp. po třech dnech tuňáka s rýží, rýžových chlebů a rýžového nákypu s rýžovým mlékem jsem to vzdala. Naštěstí k tomu nemáme zdravotní indikaci, byl to jen takový pokus. Co proboha jíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.4.23 18:46

Podivej se take, na co a jak pridava pojistovna…jestli tedy jde o penize, jestli jde o napady na jidlo, tak to bohuzel moc neporadim..pri eliminacni diete jsem nejedla skoro nic… @Burj Chalifa „kór“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44652
17.4.23 18:55
@mokkk píše:
Zrovna jsem přemýšlela, že bych přesně tyhle dvě věci chtěla vysadit, plus ještě cukr, ale nějak mě nenapadlo, co jíst. Resp. po třech dnech tuňáka s rýží, rýžových chlebů a rýžového nákypu s rýžovým mlékem jsem to vzdala. Naštěstí k tomu nemáme zdravotní indikaci, byl to jen takový pokus. Co proboha jíte??

Brambory, rýži, bezlepkové těstoviny, luštěniny, pohanku, jáhly, quinou,…
Mandlové, kokosové, rýžové, ořechové a jiné mléko.
Ovoce a zelenina.
Bezlepkové pečivo.
Maso, ryby,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 18:57

@mokkk Co se týče jídelníčku, jde to úplně super bez mléka a mléčných výrobků a bez mouky též. Kupují v Dm ovesné a sójové, ovesné do kávy, kaše, buchet, sójové nejvíc na bramborovou kaší a kde potřebují něco universálního, na chléb maslo bez mléka, oříškovou pomazánku, šunku, zeleninu, marmeládu no a mouku na zahuštění dávám ovesnou, rýžovou (krásně zjemní omáčky ) a peču z bezlepkové směsy od Schär. Chléb kupují žitný

• Citovat
  • Upravit
44652
17.4.23 19:03
@Anonymní píše:
@mokkk Co se týče jídelníčku, jde to úplně super bez mléka a mléčných výrobků a bez mouky též. Kupují v Dm ovesné a sójové, ovesné do kávy, kaše, buchet, sójové nejvíc na bramborovou kaší a kde potřebují něco universálního, na chléb maslo bez mléka, oříškovou pomazánku, šunku, zeleninu, marmeládu no a mouku na zahuštění dávám ovesnou, rýžovou (krásně zjemní omáčky ) a peču z bezlepkové směsy od Schär. Chléb kupují žitný

Není v žitném chlebu lepek? A ovesném mléku také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2658
17.4.23 19:05

Díky za tipy :palec: Vyrazím na nákup. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66588
17.4.23 19:13
@Havlova píše:
Není v žitném chlebu lepek? A ovesném mléku také?

Je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3345
17.4.23 19:22
@Anonymní píše:
@mokkk Co se týče jídelníčku, jde to úplně super bez mléka a mléčných výrobků a bez mouky též. Kupují v Dm ovesné a sójové, ovesné do kávy, kaše, buchet, sójové nejvíc na bramborovou kaší a kde potřebují něco universálního, na chléb maslo bez mléka, oříškovou pomazánku, šunku, zeleninu, marmeládu no a mouku na zahuštění dávám ovesnou, rýžovou (krásně zjemní omáčky ) a peču z bezlepkové směsy od Schär. Chléb kupují žitný

oves sám o sobě lepek neobsahuje, ale musí se kupovat s označením bezlepkový, jinak je tam jasná kontaminace.
Jinak pokud máte potvrzenou celiakii (ne jen alergii), VZP přispívá dětem ročně 8000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3345
17.4.23 19:23

Žito lepek obsahuje, pozor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44652
17.4.23 19:27
@magneska píše:
oves sám o sobě lepek neobsahuje, ale musí se kupovat s označením bezlepkový, jinak je tam jasná kontaminace.
Jinak pokud máte potvrzenou celiakii (ne jen alergii), VZP přispívá dětem ročně 8000,– Kč.

Oves lepek obsahuje ze zpracování.. Proto se musí kupovat bezlepkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17122
17.4.23 19:30

Já sice alergii nemám, ale na fb na mě skočilo video, jak udělat rýžové mléko doma za pár korun..To samé ovesné a mandlové. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7760
17.4.23 19:55
@Anonymní píše:
žitný chléb není bez lepku…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová