Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosim vás setkal se někdo teď s něčím takovým co máme doma?
Dcera 3 roky a už pres týden vysoké teploty.
V nemocnici si mysleli, že jde o přehřátí že to přejde mezi 3-4dnem.
Bohužel teploty stálé vysoké a dětská doktorka odebrala CRP a na nic se nepřišlo. Nemáte někdo s tím zkušenost.?
Syn tohle měl vloni, CRP doktorka dělala 3×. Syn v tu dobu měl 1,5 roku. Nakonec nám řekla, ať střídavě co 3 hodiny nurofen a paralen po dobu 3 dnů. Po vysazení se horečky nevratily.
Jak vysoké teploty má? A nějaké další příznaky? Bolest něčeho, únava? Borelióza vyloučena?
@ALIPELI vše co ji dáme nejaky sirup tak vyzvraci nechce nic sladkého.
Ale ted jsme přišli na to že silně smrdí moč.
@Janča6 teploty 38,39 nekdy 40.
Pokud ma teplotu tak chce ležet a spát. Nic ji ale nebolí jak zabere čípek tak je jako dřív.
@terka terka a jste stále v nemocnici? Rozbor moči jí nedělali? Antipyretika bych dávala ve formě čípků.
@terka terka píše: Více
Tak dávat čípky.
Moč jste nedávali testovat? To je jedno z prvních, co po nás doktorka chce. A pokud je divná stolice nebo častá, tak chce i tu.
@Janča6 do nemocnice nas neposlali. Dětská doktorka rikala ze v pondělí donést moč
Vždyť jsi psala, že “v nemocnici si mysleli, že jde o přehřátí že to přejde mezi 3-4dnem”. No já bych tedy do pondělí nečekala. Pokud vím, že dítě má chřipku, ta týden trvající horečky skoro 40 řeším doma zcela bez lékařů. A to i když je dítěti třeba rok nebo i méně. Ale tohle je divné, vysvětlení těch horeček nemáš a dítěti zapáchá moč. Vzala bych vzorek moči a jela na pohotovost hned teď. Ať dítěti třeba neselžou ledviny.
To jsem předpokládala. Takže kolik tak může během dne ve výsledku vypít?
Dcera mela pri zanetu ledvin CRP nizke. Zvracela, nejedla, nepila, byla hodne spava az malatna. Divny zapach moci jsem take citila, ale tehdy jsem byla jeste takova nezkusena. Kazdopadne pri podezreni na zanet mocovych cest/ledvin zvlast, kdyz celkovy stav neni dobry, bych do pondeli necekala. Da se pripadne koupit v lekarne domaci test, neni uplne levny, ale vedeli byste. Nebo aspon diagnosticke prouzky na moc. Drzte se
.
sjeďte zítra s močí na pohotovost, vaše doktorka se mi zdá poněkud liknavá