Foto: Miminko a zničené nehty

Anonymní
9.7.26 11:18

FOTO- miminko a zničené nehty

Ahoj holky.

já už nevím. Mám 10 měsíční holčičku a ať se snažím, jak se snažím, má prostě od lezení zničené palce. Strihame to do rovna, jak se má, ale prostě má to takhle. Já už nevím, jak tomu zabránit. Prosím o radu :srdce: doktorka řekla, že to časem přejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
236
9.7.26 12:44

Náš to má stejně, dnes má 14 měsíců, cca něsíc chodí a je to pomaličku lepší🙂 není to úplně okej, ještě si často popoleze, nebo spíš všude vylézá, zakopává a měl ty nehtíčky na palečkách úplně šílené, ale pomalu vidím progres k lepšímu🙂 dcera ro měla podobně, ne teda tak moc jako on, ale byla klidnější a ty nožičky víc šetřila, teď ve 4 letech je má ok🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
9.7.26 12:46

Doktorka má pravdu, naši to měli taky olámané do cca 15 měsíců a teď děcka 3 a 5 let už to mají úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
9.7.26 12:50

Tomu nijak nezabráníš… je to naprosto normální a - jak ti potvrdila i doktorka - přejde to.

Jen je dobré to denně pečlivě ošetřovat (jemným pilníkem, apod.), aby nezůstávaly zalomené části (tak, jak to evidentně má teď)… protože přesně takový odštíplý kousek hrozí, že se zachytí o koberec a trhne dál až do živého (což pak nejen bude bolet, ale může se zanítit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.26 14:19

Ja právě se snažím to vždy odstřihnout, případně ty strany zabrousit. Ale je to boj. :nevim: sama vím, jaké to je, když člověk chytne do toho zánět a tak se snažím tomu nějak vyhnout. Jediné, co tak pomůže, jsou tejpy a ponožky. Ale teď v létě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA