Děti opačného pohlaví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1382
13.7.17 15:53

Deti opacneho pohlavi

Ahoj,
kdo mate dve deti, kluka a holku, jak to u vas je? Hraji si deti spolu? Nebo maji uplne jine zajmy a kazdy chce neco jineho? A pokojicek maji spolecny nebo kazdy zvlast, popr.od kolika let jste je rozdelili? Prosim pripiste i vek deti. ;)
U nas holka 2 roky, kluk 4 roky, nekdy si vyhraji spolu, ale uz maji casto chvilky, kdy chce kazdy neco jineho, kluk tihne k fotbalu a hokeji, holka je spis takova princezna… Cca od nastupu do skoly planujeme udelat kazdemu svuj pokojik, at maji klid na uceni. Jak to mate vy? Jak resite, kdyz chce kazdy delat neco jineho? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79799
13.7.17 15:58

No tak dělají každý něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
13.7.17 16:04

@inkakřivák no treba ted. Kluk hraje s klukama pred barakem fotbal a holku to nebavi, chce jit na hriste nebo nekam a kluka tam samotnyho nechat nemuzu. On to uplne zboznuje, na hristi by byl akorat protivny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9653
13.7.17 16:17

Kluk 8, holka skoro 6. Hrajou si spolu, hodně si rozumí. Což ovšem neznamená, že so nedovedou pořádně poštěkat :mrgreen: Pokoj mají společný, teď ho předěláváme, aby měl každý svůj koutek. V pubertě bychom rádi pro každého svůj pokojík, ale znamená to se přestěhovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
13.7.17 16:19

@Carmen6 No,ono to je treba i u stejneho pohlaviale s vetsim vekovym rozdilem. Ja mám mezi holky 6 let. A prave kdyz se narodila mala, tak starsi chtela byt na hřišti s kamaradky, a malinka vubec nespinkala ani v kocaru ani v náručí a porad v kuse rvala :think: tak jsme to nejak musel kompromisem řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
13.7.17 17:13

Každé dítě je jiné a každá rodina má jiné moznosti co se týče bydlení. Syn 11 a dcera 9 let si spolu rozumí, ale co se týče zájmů, chození ven a kamarádů, jsou absolutně samostatni a nezávislí na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
13.7.17 17:33

Kluk téměř 8, dcera téměř 5. Doma společný pokoj, umí si hrát spolu, ale i se porvat. Stavíme, takže tak za rok už bude mít každý svůj pokoj. Ven chodí syn vždy sám, má svoje kamarády a teď o prázdninách o něm nevím, jen když se přijde najíst. Dcera tu bohužel žádný kamarádky nemá - jsou tu jen samý kluci. Takže s ní jdu třeba na kolo, na zmrzku, nebo jde s babičkou na zahrádku.
Jinak se mají moc rádi, a syn je takový ochranářský. Zrovna dneska byla Barča venku s nějakýma holkama, co se přijely na prázdniny, ale najednou přišla s brekem, že si s ní nechtějí hrát a kluk hned vystartoval, jestli si to s nima má jít vyřídit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
13.7.17 17:35

Tak u nás to je tak, že holka 18 a kluk 17 mají pořád společný pokoj.. Když byli menší tak si spolu i občas hráli, ale často to skončilo hádkou a podobně… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.17 23:56

Já mám o 4 roky mladšího bratra a o 9 sestru. S bráchou jsme měli společný pokoj než se narodila sestra. Byla jsem hrozně ráda, že mám konečně svůj pokoj, ale…hned jak sestra povyrostla, nacpali jí rodiče k mě :D Byla jsem z toho úplně zničená, přece jen- věkový rozdíl byl velký. Já, brácha a ségra jsme se neustále hádali a všichni okolo nás už z toho byli na prášky :D Teď už bych se bez nich ale rozhodně neobešla. A o mých dětech vám toho zatím moc neřeknu, jelikož se ještě nenarodili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 00:26

Já mám syna 15 let a dceru 9 let. Žádný vztah mezi nimi není. Jsem z toho nešťastná. Co se dcera narodila, tak na ni žárlí. Ano i v 15 letech. Musím jim věnovat stejnou měrou pozornost. Dcera je v pohodě, ale on pro ni nemá vlídné slovo. Nevím, jak to změnit. Snad až bude starší, tak se změní? Nevím. Strašně doufám, že ho to přejde. Nevím, co to má za povahu. Jinak je bezproblémový, ke mně se chová hezky. Když je dcera u babičky, tak se ode mne nehne i v těch 15 a vyžaduje pozornost. Zajdu s ním občas do cukrárny nebo do kina. Ale dceři je čerstvě 9, je hrozně mazlivá, pořád se tulí. On to nesnese. Trestá ji, ne mě. Nepopřeje jí ani k narozeninám. Ona jemu ano. Koupí mu i čokoládu ze svých ušetřených peněz. Když je na táboře, je jí smutno. Když hrajeme nějaké deskové hry, schválně ji poráží a vysmívá se jí, že je blbá. Prostě z jeho strany žádná náklonost. Nejhorší je, že poslední cca půlrok si to dcera začala uvědomovat a hodně vnímat a začíná mít vůči němu averzi stejnou, jako on k ní. Jsem z toho nešťastná. Bude ji mít někdy rád? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6530
14.7.17 00:40
@Anonymní píše:
Já mám syna 15 let a dceru 9 let. Žádný vztah mezi nimi není. Jsem z toho nešťastná. Co se dcera narodila, tak na ni žárlí. Ano i v 15 letech. Musím jim věnovat stejnou měrou pozornost. Dcera je v pohodě, ale on pro ni nemá vlídné slovo. Nevím, jak to změnit. Snad až bude starší, tak se změní? Nevím. Strašně doufám, že ho to přejde. Nevím, co to má za povahu. Jinak je bezproblémový, ke mně se chová hezky. Když je dcera u babičky, tak se ode mne nehne i v těch 15 a vyžaduje pozornost. Zajdu s ním občas do cukrárny nebo do kina. Ale dceři je čerstvě 9, je hrozně mazlivá, pořád se tulí. On to nesnese. Trestá ji, ne mě. Nepopřeje jí ani k narozeninám. Ona jemu ano. Koupí mu i čokoládu ze svých ušetřených peněz. Když je na táboře, je jí smutno. Když hrajeme nějaké deskové hry, schválně ji poráží a vysmívá se jí, že je blbá. Prostě z jeho strany žádná náklonost. Nejhorší je, že poslední cca půlrok si to dcera začala uvědomovat a hodně vnímat a začíná mít vůči němu averzi stejnou, jako on k ní. Jsem z toho nešťastná. Bude ji mít někdy rád? :nevim:

Řešila bych to s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 00:44

@MeloryNox Už nad tím uvažuji dlouho. A kam? Dětský psycholog?

• Citovat
  • Upravit
6530
14.7.17 00:45

Dcera 6 let, syn 3,5 roku, společný pokoj. Mají krásný vztah. Hrají si spolu celý den. Jsou úžasný parťáci. Zatím nemají vyhraněné zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
14.7.17 00:49
@Anonymní píše:
@MeloryNox Už nad tím uvažuji dlouho. A kam? Dětský psycholog?

Ano. Poradí, pomůže, rozklíčuje to. Třeba vytáhne ze syna něco, co doma nevidíte/neviděli jste, neuvědomovali si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 00:55

@MeloryNox Jednou mi dokonce ŕekl, že to bylo lepší, když jsme byli jen my dva, než se narodila. Manžela mám, jen pracuje v zahraničí a jsem na ně sama. Tak bojují o mě. Syn o manžela nejeví zájem, když přijede. Dokonce mu jeho přítomnost vadí. Dcera ho miluje. Syn prostě zaměřený jen na mě. Nerozumím tomu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin