Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Kateřina107 tak záleží kolik cm má k těm 22kg (mimochodem starší to měl v 7 letech a 124cm a mladší to nemá ještě ani teď v 6,5, oba už měli samozřejmě kategorii 15-36 Romer kidfix), protože je volba buď 9-36 nebo 15-36kg a při téhle váze u obou už myslím stejně na klasický pás auta. Takže není co řešit sednout a vyzkoušet. Ale s takovým prckem se těžko domlouvat, aby z pásu nevylézal, jedině pořídit ještě přídavný pás do protivky.
@Ane-t no pokud by paní byla tak šikovná, tak je dítě už pár měsíců (tzn než nabralo další 4kg), už v největší kategorii sedaček, neboť do střední kategorie 9-18 dávno nepatří, a nemusí se ptát jakou zvolit ![]()
@HankaHK Aha, já měla dojem, že paní řeší nepohodlnou sedačku, o váhové kategorii dle mého neřekla slovo, ale klidně mě opravte, pokud se pletu. To se samozřejmě může stát. ![]()
@Ane-t píše:
@j.a.n.i1 Troufám si tvrdit, že paní nebude úplně nesvéprávná a dokáže si projít stránky, kde různé typy i s parametry mají. Šlo jen o to, s jakou značkou jsme spokojeni.
Troufam si tvrdit, ze kdyby pani normalne komunikovala, tak se ji rad dostane, jinak nemusi zakladat zbytecnou diskuzi.
Co axkid minikid? Ta je myslím do 25 kg a snad i protismerna.
Těžko radit. Jsou různé sedačky a různá auta. Já mám Klippan Triofix a protisměru do Oktávky bych musela sedět na přístrojovce, v Mazdě 6GY a Subaru Forester je to úplně v pohodě. Nevím jak velké je takhle velké dítě, ale Axkid Minikid by měl patřit mezi ty větší, pak tuším Britax Multitech. Ideální najít dobrou (ale fakt dobrou!) prodejnu a vyzkoušet dítě i sedačku v autě.
@Kateřina107 teď jsem kupovala Römer, klasiku 18-36 kg.. Velká, pohodlná.. Už se pouta jen pásem a díky bohu za to. Původní na další pásy byla už nepohodlna
.. Aha.. Tomu ditku jsou 3 roky.. Tak to je mazec.. Náš to má a bude mu 6.. Tak prostě mrknout na Römer 15-36 kg.. Tam jsou přídavné pásy..
@Kateřina107 píše:
@j.a.n.i1 ja vim ze je to moc…ale chtěla jsem radu ohledně sedačky a ne váhy maléjinak teď máme cybex.
Nenech se rozházet
. Moje holčička měla ve třech letech 24kg, každej nemá doma trpaslíky…
. Paradoxně nám nejvíc vyhovuje cybex. Můžeš kouknout ještě na romery, ale ty chce vyzkoušet někde na prodejně. Jinak je ještě možnost jít do sedaček
9-36kg, protože ty jsou většinou polohovatelné a dětem se v nim víc líbí. Ale zase je nutný počítat s tím, že nevydrží až do těch 36kg, protože jsou užší.
@Tamtama píše:
Co axkid minikid? Ta je myslím do 25 kg a snad i protismerna.
Ehm, dítě už teď má 22kg, můj měl v roce 10, ve dvou 13… předpokládám, ze přibírá rychleji, takže by jiná i ten rok nevydrzela ![]()
@hospodki píše:
Ehm, dítě už teď má 22kg, můj měl v roce 10, ve dvou 13… předpokládám, ze přibírá rychleji, takže by jiná i ten rok nevydrzela
Zas ale pořád je bezpečnější mít ještě třeba ten rok protismernou než triletaka poutat jen pásem.. Rok používanou nebouranou axkidku prodá za dobrý peníze..
Určitě doporučuji autosedačky v rozmezí 15 - 36 Kg ideálně od BESAFE nebo autosedačku od BRITAX RÖMER. S oběma mám dlouhodobě dobré zkušenosti. ![]()