Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ![]()
ráda bych se zeptala, zda jste při vymýšlení druhého jména pro Vaše dítko, řešili jak se k sobě hodí (zvučně, podobou atd…)? Mám dceru Jasmínu, přemýšlím nad jménem pro druhé dítě ![]()
Ty jo, tak to jsem vůůůbec neřešila.
Spíš by mě zajímalo, jestli jsou vůbec nějaká jména sourozenců, která se k sobě nehodí.
![]()
Tohle jsme opravdu neřešili
Nějak moc nechápu, proč by se k sobě měla jména hodit ![]()
Jo, řešila jsem, zda se k sobě „hodí“. Nechtěla jsem, abych se někde chlubila, že mám doma Esmeraldu a Huberta ![]()
Tak takhle jsem nepřemýšlela, ale shodou náhod se k sobě hodí, obě začínají na samohláskou(každé na jinou) a mají písmeno M, stejný počet slabik(i když jedno z dětí má 2 jména a to taky dokonale pasuje. Aspoň tedy z mého pohledu.
Nemyslím, aby se rýmovala
ale třeba Jasmína a např. Přemysl je trochu divné…ne? ![]()
Ale ani ne
Však kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila
Ale když člověk neví a vybírá, tak se chytá všeho, to známe
Já furt ne a ne vymyslet jméno pro druhého kluka a naštěstí máme holku.
Gina108 píše:
Ale ani neVšak kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila
A jaké jméno jste vybrala? ![]()
smaria píše:Gina108 píše:A jaké jméno jste vybrala?
Ale ani neVšak kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila
Mám Michala, to byla jasná volba a holku Kristýnku, tu zas chtěl partner. Alternativa Kristýny byl Kryštof a nakonec Dominik, tak nějak vylučovací metodou jsme k tomu dospěli.
P.S. tady si všichni tykáme ![]()
Tak abych pravdu řekla, tak mi přijde trošku divné když má někdo děti třeba Vanessa a Jiřina nebo Damián a Jaroslav. Jako nějaká rýmovačka to určitě ne ale typově by podle mě měla být stejného ražení. ![]()
Gina108 píše:smaria píše:Mám Michala, to byla jasná volba a holku Kristýnku, tu zas chtěl partner. Alternativa Kristýny byl Kryštof a nakonec Dominik, tak nějak vylučovací metodou jsme k tomu dospěli.Gina108 píše:A jaké jméno jste vybrala?
P.S. tady si všichni tykáme
Já měla Kryštofa napsaného, kdyby to nebyla Jasmínka
a ségra má Dominika. Kristýnka je moc pěkné.
Kallkapa píše:
Tak abych pravdu řekla, tak mi přijde trošku divné když má někdo děti třeba Vanessa a Jiřina nebo Damián a Jaroslav. Jako nějaká rýmovačka to určitě ne ale typově by podle mě měla být stejného ražení.
Naprosto souhlasím
díky za pochopení
tak ja to resit budu…nechci mit treba Nataniela a Pepu ![]()
takze druhy bude taky na ten styl ![]()
ja se segrou jsem dvojcata a jmena se nam k sobe taky hodi to samy kamaradum dvojcatum, ja to mam rada je to hezky ![]()
Tak my máme Dominiku a druhé bude Monika nebo Sebastián (pohlaví ještě nevíme). To se myslím k sobě „hodí“, ale že bych to nějak zvlášť řešila? Zkrátka se nám ta jména líbí ![]()
K té Jasmíně bych možná vybírala taky něco od „J“
Kluk mě napadl Jáchym. To se mi moc líbí, ale zas nemá moc jiných podob. Známá má doma „Jašíka“, což mi nějak neleze z huby ![]()
A holčičí teda fakt nevim… Judita? ..ale ty domácí podoby mě taky nenapadají ![]()
tak my jsme řešili v první řadě to, aby ty jména byly mezinárodní, žijeme v zahraničí. kluci jsou Mathias a Fabian. holka měla být Sophie .-)
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.