Dětská jména - hodí se k sobě? :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
417
17.12.11 21:37

Dětská jména - hodí se k sobě? :-)

Ahoj :-)
ráda bych se zeptala, zda jste při vymýšlení druhého jména pro Vaše dítko, řešili jak se k sobě hodí (zvučně, podobou atd…)? Mám dceru Jasmínu, přemýšlím nad jménem pro druhé dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
17.12.11 21:42

Ty jo, tak to jsem vůůůbec neřešila. :-O Spíš by mě zajímalo, jestli jsou vůbec nějaká jména sourozenců, která se k sobě nehodí. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837

Tohle jsme opravdu neřešili 8) Nějak moc nechápu, proč by se k sobě měla jména hodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Jo, řešila jsem, zda se k sobě „hodí“. Nechtěla jsem, abych se někde chlubila, že mám doma Esmeraldu a Huberta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
17.12.11 21:43

Tak takhle jsem nepřemýšlela, ale shodou náhod se k sobě hodí, obě začínají na samohláskou(každé na jinou) a mají písmeno M, stejný počet slabik(i když jedno z dětí má 2 jména a to taky dokonale pasuje. Aspoň tedy z mého pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
17.12.11 21:46

Nemyslím, aby se rýmovala :-)ale třeba Jasmína a např. Přemysl je trochu divné…ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.12.11 21:51

Ale ani ne :lol: Však kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila :nevim: Ale když člověk neví a vybírá, tak se chytá všeho, to známe :mrgreen: Já furt ne a ne vymyslet jméno pro druhého kluka a naštěstí máme holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
17.12.11 21:51
Gina108 píše:
Ale ani ne :lol: Však kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila :nevim: Ale když člověk neví a vybírá, tak se chytá všeho, to známe :mrgreen: Já furt ne a ne vymyslet jméno pro druhého kluka a naštěstí máme holku.

A jaké jméno jste vybrala? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.12.11 21:55
smaria píše:
Gina108 píše:
Ale ani ne :lol: Však kdybys jó toužila po Přemkovi, tak si myslím, že bys nějakou libozvučnost s Jasmínou neřešila :nevim: Ale když člověk neví a vybírá, tak se chytá všeho, to známe :mrgreen: Já furt ne a ne vymyslet jméno pro druhého kluka a naštěstí máme holku.

Mám Michala, to byla jasná volba a holku Kristýnku, tu zas chtěl partner. Alternativa Kristýny byl Kryštof a nakonec Dominik, tak nějak vylučovací metodou jsme k tomu dospěli.
P.S. tady si všichni tykáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.12.11 21:56

Tak abych pravdu řekla, tak mi přijde trošku divné když má někdo děti třeba Vanessa a Jiřina nebo Damián a Jaroslav. Jako nějaká rýmovačka to určitě ne ale typově by podle mě měla být stejného ražení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
17.12.11 21:57
Gina108 píše:
smaria píše:
Gina108 píše:
Mám Michala, to byla jasná volba a holku Kristýnku, tu zas chtěl partner. Alternativa Kristýny byl Kryštof a nakonec Dominik, tak nějak vylučovací metodou jsme k tomu dospěli.
P.S. tady si všichni tykáme ;)

Já měla Kryštofa napsaného, kdyby to nebyla Jasmínka :-) a ségra má Dominika. Kristýnka je moc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
17.12.11 21:58
Kallkapa píše:
Tak abych pravdu řekla, tak mi přijde trošku divné když má někdo děti třeba Vanessa a Jiřina nebo Damián a Jaroslav. Jako nějaká rýmovačka to určitě ne ale typově by podle mě měla být stejného ražení. :)

Naprosto souhlasím :-) díky za pochopení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.12.11 22:02

tak ja to resit budu…nechci mit treba Nataniela a Pepu :-)
takze druhy bude taky na ten styl :-)
ja se segrou jsem dvojcata a jmena se nam k sobe taky hodi to samy kamaradum dvojcatum, ja to mam rada je to hezky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
17.12.11 22:03

Tak my máme Dominiku a druhé bude Monika nebo Sebastián (pohlaví ještě nevíme). To se myslím k sobě „hodí“, ale že bych to nějak zvlášť řešila? Zkrátka se nám ta jména líbí 8)
K té Jasmíně bych možná vybírala taky něco od „J“ :think: Kluk mě napadl Jáchym. To se mi moc líbí, ale zas nemá moc jiných podob. Známá má doma „Jašíka“, což mi nějak neleze z huby :mrgreen:
A holčičí teda fakt nevim… Judita? ..ale ty domácí podoby mě taky nenapadají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
17.12.11 22:04

tak my jsme řešili v první řadě to, aby ty jména byly mezinárodní, žijeme v zahraničí. kluci jsou Mathias a Fabian. holka měla být Sophie .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin