Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já mám zatím jen jedno dítko - kluka a přiznám se, že jsem si tak nějak vnitřně přála holku, ale teď když začínáme uvažovat o druhém, tak si tak říkám, že bych možná raději druhého kluka
tak že by se povedla ta holka ![]()
ahojky
tak já mám zatím jednoho syna ,,přáli,, jsme si první holčičku ale jak píšeš ty i já jsem za našeho rošťáčka mooc štastná je to ,,vymodlené,, dítě.Od května se snažíme o druhé pořád říkáme o sestřičku bylo by fajn mít páreček ale když to bude opět kluk vůbec nevadí
a když to bude kluk tak se pokusíme o třetí ,,sestřičku,, a i když to bude braška tak u nich zůstanem.Ale taky bych chtěla holčičku.A kdyžtak mám super neteřinku ![]()
třeba se ti to vrátí na vnučkách
naši měli 3 holky a stav vnoučat je 2 kluci 1 holka akorát že tatínek se jich nedožil ![]()
naši chtěli kluka
![]()
Já mám páreček a jsem za to šťastná. Poprvé jsem si přála kluka, pak holku, takže můj manžel dělá děti na přání. ![]()
A chápu tvoje pocity bez holky. Kdybych měla dva kluky, asi by se mi hlavou taky honily myšlenky na holku. Né nějaká lítost, že ji nemám, ale spíš jaké by to bylo s holkou apod. Člověk má být rád za zdravé děti, ale když se narodí očekávané a vytoužené pohlaví, je to prostě třešnička na dortu. ![]()
j.a.n.i1 píše:
Tak já mám zatím jen jedno dítko - kluka a přiznám se, že jsem si tak nějak vnitřně přála holku, ale teď když začínáme uvažovat o druhém, tak si tak říkám, že bych možná dalšího klukatak že by se povedla ta holka
Taky jsem chtěla holčičku a byla jsem trošku zklamaná, když mi na UTZ řekli, že to bude kluk. Přítel byl rád, chtěl kluka. Jak se malý narodil, tak jsem ráda, že ho máme. Chceme ještě jedno dítě a ted už mi je jedno, co to bude, klidně bych i 2 kluky ![]()
Chtěla jsem holčičku,mám chlapečka.Bude to jedináček takže mé přán se nikdy nesplní,nelituju.Skoro ve všem zastává holčičku-vaří,pere,uklízí…jen tu růžovou a ty sponečky mít prostě nebude ![]()
verenika píše:
Chtěla jsem holčičku,mám chlapečka.Bude to jedináček takže mé přán se nikdy nesplní,nelituju.Skoro ve všem zastává holčičku-vaří,pere,uklízí…jen tu růžovou a ty sponečky mít prostě nebude
Tak růžová a sponečky by mě nechyběly
si vlastně říkám, proč jsem chtěla holku, když vím, že bych ji stejně vychovávala „po klukovsku“ ![]()
verenika píše:
Chtěla jsem holčičku,mám chlapečka.Bude to jedináček takže mé přán se nikdy nesplní,nelituju.Skoro ve všem zastává holčičku-vaří,pere,uklízí…jen tu růžovou a ty sponečky mít prostě nebude
Já jsem se taky těšila na sponečky, šatičky a barbíny ![]()
MUFICE píše:verenika píše:Já jsem se taky těšila na sponečky, šatičky a barbíny
jj, a to oblečení pro ty holčičiky je 100× hezčínež pro kluky
Prostě kabelčičiky,kočárek,panenky,pěknej ohoz,dlouhý vlásky…hmmm.To se mi má zas o čem zdát ![]()
Moje mamka chtela jen dve deti, holku a kluka. Nakonec ma tri holky. V poslednim tehotenstvi ( se mnou ) si to nechala rict az v 8. mesici. Takze z Davida jsem byla ja, kluka si prala moc. Tak doufej, ze se ti to vynahradi alespon na vnoucatech ![]()
verenika píše:MUFICE píše:jj, a to oblečení pro ty holčičiky je 100× hezčínež pro klukyverenika píše:Já jsem se taky těšila na sponečky, šatičky a barbíny
Chtěla jsem holčičku,mám chlapečka.Bude to jedináček takže mé přán se nikdy nesplní,nelituju.Skoro ve všem zastává holčičku-vaří,pere,uklízí…jen tu růžovou a ty sponečky mít prostě nebude![]()
Prostě kabelčičiky,kočárek,panenky,pěknej ohoz,dlouhý vlásky…hmmm.To se mi má zas o čem zdát
A hlavně, když jdu nakupovat, tak mají fakt větší výběr oblečení včetně barev. Pro kluky je výběr nic moc a když už se mi něco líbí tak mají max. vel. 68 ![]()
MUFICE píše:verenika píše:A hlavně, když jdu nakupovat, tak mají fakt větší výběr oblečení včetně barev. Pro kluky je výběr nic moc a když už se mi něco líbí tak mají max. vel. 68MUFICE píše:jj, a to oblečení pro ty holčičiky je 100× hezčínež pro klukyverenika píše:Já jsem se taky těšila na sponečky, šatičky a barbíny
Chtěla jsem holčičku,mám chlapečka.Bude to jedináček takže mé přán se nikdy nesplní,nelituju.Skoro ve všem zastává holčičku-vaří,pere,uklízí…jen tu růžovou a ty sponečky mít prostě nebude![]()
Prostě kabelčičiky,kočárek,panenky,pěknej ohoz,dlouhý vlásky…hmmm.To se mi má zas o čem zdát
Diskriminace chlapečků
![]()
Ne,nelituju,že mám kluku.On na mě hodně lpí,je to můj mazel.Holky jsou zase na tatínky a to by mi bylo hodně líto ![]()
Mám páreček,jsem za to ráda.A upřímně vím,že kdybych měla dva kluky,tak bych hctěla třetí holčičku a kdyby se nevydařila,tak mě to bude mrzet.Nerouhám se,jen píšu,jak bych to cítila.Vždy jsem si říkala,že radši dvě holky,než dva kluky.Když se narodil syn,tak jsem si říkala druhé dítko za cca 5-6 let.A když se mě někdo ptal,kdy bude druhé,tak jsem odpovídala-když bych věděla,že teď by to byla holčička,tak klidně i hned.Dcera je za dva a půl roku po synovi.Dodnes si pamatuji ten pocit,když jsem šla z ultrazvuku a řekli že to bude holčička.Takové nádherné,blažené..super.
Syn je klidný,hodný,citlivý,milý-jsem hrozně ráda že ho mám,jsem na něj pyšná.Ale jen jsem popsala pocity,které když se vysloví,tak vypadají opravdu ošklivě.Ale napsala jsem to tak jak jsem to tenkrát cítila.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahoj holky, mám doma tři kluky a jsem moc šťastná, že je mám, jsou šikovní, hodní, bez problémů, pomáhají. Přesto mi někdy přijde líto, že nemám holčičku, kterou jsem si hlavně napotřetí hodně přála. Že nezažiju ten vztah máma - dcera, holčičí starosti…, že si v budoucnu nepopovídáme o ženských věcech… O dalším dítku rozhodně neuvažuji, tři mi opravdu stačí. Asi jsem se jen potřebovala vypsat z pocitů a přečíst si, jak jste na tom vy - maminky samých kluků. Zajímalo by mě, jestli je to i obráceně - že maminky samých holek touží po klukovi. Vím, že bych toto vůbec neměla řešit (mám zdravé děti a moc si toho vážím), ale přece mi to nedá a otvírám tuhle diskusi…