Sourozenecké vztahy - syn soupeří se sestrou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4034
14.10.11 14:07

Sourozenecké vztahy

Ahojky, máme problém se starším synem (7,5let) Když se narodila dcerka (dneska 4,5roku) měl s tím strašný problém, prostě jí nepřijal. Přesto, že jsme se mu s manželem věnovali, malá byla celkem šikovná a spala, tak jsem měla dost času se mu věnovat, do školky jsem ho neposílala, vymýšleli jsme spolu spoustu věcí, ale od začátku se k ní choval nehezky. Ne, že by jí ubližoval, ale spíš dělal naschvály, bral hračku s kterou si hrála atp. Mluvili jsme spolu o tom nesčetně krát,ale pořád je to stejné. Bere jí jako soupeře, ne jako sestru. Kde může, tam jí potopí, dělá ji naschvály, popichuje, vždycky musí být první a když to tak není, tak pro něho jo. Přitom ona se k němu chová hezky, až je mi jí líto kolikrát. No, ale taky si nenechá od něho všechno líbit a dost hlasitě dává najevo, když jí něco udělá. Prakticky každý den s nima něco řeším. Nevím, jak mu vysvětlit, že sestra
je sestra a ne soupeř? Když se narodil nejmladší klučík, tak toho přijal úplně v pohodě, má ho rád, pohlídá ho, hraje si s ním… Měli jste to taky některá tak? Vyrostli z toho nebo jak jste to řešili? Mi je to strašně líto, hlavně proto, že když jsou sami, tak jsou strašně hodní a vím, že kdyby se k sobě chovali jako sourozenci, tak by měli super vztah, ale jak toho docílit? :think: Poraďte, prosím. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1757
14.10.11 14:10

ahoj, no teď řeším to samé, jen synovi jsou 3 a dcerce 1,5, taky nevím co s tím, jak mu to vysvětlit :nevim:. Ale to jsem ti asi moc nepomohla co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
14.10.11 17:29

Ahoj Jani :mavam:
Jen mě napadlo, jestli by nepomohlo třeba odloučení, když by jel syn třeba na víkend k babičce nebo tak a měl vše jen pro sebe, třeba už má z ní trochu ponorku :nevim:
Já mám třeba zkušenost, ze školky, když byli sourozenci v jedný třídě, tak si lezli na nervy a když byli pak rozdělený, tak se na sebe těšili :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.10.11 17:42

Teri, ahoj :mavam: Už jsme to zkusili, popravdě řečeno to bylo spíš horší, než lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
14.10.11 20:06

nám odloučení celkem pomáhá, dokonce jí přiběhne dát i pusu, ale není moc příležitostí je rozdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
15.10.11 09:34

Závidím :oops: Ale včera jsem udělala kázání, tak možná bude chvíli klid :think: Až na scénu v autobuse cestou ze školky, ale to zas byl jiný problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
15.10.11 15:42
Jančik píše:
Závidím :oops: Ale včera jsem udělala kázání, tak možná bude chvíli klid :think: Až na scénu v autobuse cestou ze školky, ale to zas byl jiný problém :roll:

to já zas závidím, že můžeš dát kázání, to ten můj mě u toho ani neposlouchá a my měli scénu cestou ze školky, ale v autě, syn se rozhodl, že nevystoupí :cert: , takže jsem ho musela za jeho křiku odtáhnout domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
17.10.11 22:15

Ahojky.Tak u nás je to stejné.Možná ještě horší- Starší má až uplně hysterické sceny že se na něj malej jen koukne, běda když na něj šáhne. :-? Ale někdy zase mu lásku projevuje, hledá ho a ptá se po něm..Tak nevím - nenadržujeme ani jednomu.Malou uplně zbožnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin