Sestřiny dluhy - je šance se z toho ještě dostat?

Anonymní
21.9.11 14:45

Je šance se z toho ještě dostat?

Předem se omlouvám za anonym,snad pochopíte :wink:

Už nevím co si počít.Jsem bezradná,na tohle jsem sama.
Jedná se o rodinu z mé strany.Maminka bydlí se sestrou a jejím synem.Sestra nasekala velké dluhy(v řadách statisíců),neplatí si sociální,zdravotní pojištění.Poplatky za byt mají rozdělené napůl.Sestra své neplatí a svojí půlku přestala platit už i maminka aby kupovala alespoň jídlo pro sestry syna :cry:

Maminka do práce chodí,ale nebere žádný velký peníze(stačily by kdyby sestra platila to co má).A sestra?ta si proplouvá životem jak nůž máslem,na nic se neohlíží.Jen na sebe,aby ona nemusela nikde pracovat rukama.Teď si vymyslela,že bude dělat fin.poradce.Samozřejmě že nevydělává to co jí kdosi nakukal.Má spousty dluhů z předchozího podnikání,denně jí chodí upomínky,které už ani nerozbaluje :think:

Maminka v nouzi nejvyšší zašla do banky a tam si vzala půjčku aby se vše zaplatilo,tehdy jsem jí hodně pomohla to vše poplatit,zařídit.Myslela jsem,že se sestra vzpamatuje a začne sekat dobrotu.Najde si práci kde bude mít trvalý příjem a ono nic 8-o :cry: Je jí to jedno.

Nevadí jí zaplatit nemalé peníze za cestu za svým „přítelem“ který bydlí 200km daleko :zed: ,ale svému vlastnímu dítěti neuvaří,nepomůže mu s věcmi do školy…když nemá peníze tak ho raději pošle za jeho otcem,aby se najedl tam.Neplatí poplatky za domácnost,ale raději zaplatí velký účet za mobilní telefon a internet.

možná mě odsoudíte,ale já jí nenávidím.Tolik trápení kolik ona nám už způsobila,hlavně naší mámě :cry: Můj muž se od ní drží zpátky,nemá jí rád.Už několikrát jsme jí půjčili a ona nám to nevrátila.Mamince dávám peníze natajno :oops: ,ale taky nemůžu nějaké závratné sumy.

Dnes mi volala,že jde do banky navýšit půjčku a že to včera chtěla všechno skončit :cry: :cry: Co když si něco udělá?Kvůli člověku kterému dala život :?:

Já si mamku vzít k sobě nemůžu,nemám na to prostory(v nouzi nejvyšší bych si jí vzala).nejhorší je,že jedna druhou potřebují a sestra je na maminku zlá,nadává jí,pomlouvá před svými kamarády.Ona je strašně kamarádská,ale kdo jí nezná tak neví,že je to jen sladká přetvářka.
Promiňte za román.Musím se někomu svěřit :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.9.11 14:53

Promin,ale ja bych ji vyrazila s baraku ze by nestacila pocitat schody!Nic jinyho neporadim…protoze jestli zustane bude to je horsi a stahne vas vsechy az na uplny dno.Kdyz nema zajem splacet svoje dluhy a radeji plati kraviny ta by letela!!!
A vubec se ti nedivim ze ji nenavidis.

• Citovat
  • Upravit
65335
21.9.11 14:55

A čí je ten byt,ve kterém spolu bydlí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 14:57
Anonymní píše:
Promin,ale ja bych ji vyrazila s baraku ze by nestacila pocitat schody!Nic jinyho neporadim…protoze jestli zustane bude to je horsi a stahne vas vsechy az na uplny dno.Kdyz nema zajem splacet svoje dluhy a radeji plati kraviny ta by letela!!!
A vubec se ti nedivim ze ji nenavidis.

Jj,to je nejlepší řešení,ale mamina nemá na to táhnout celý byt sama :cry: Bydlí ve velkém městě,vysoký nájem…Já jen nechápu tu její lhostejnost ke svým povinnostem-placení,syn… :-x Je mi z toho všeho špatně.Manželovi to říct nemůžu,akorát by jsme se zase zhádali

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.11 14:59
Petra Z píše:

Ten byt je města,psaný na maminu.Ale jak už jsem psala,ona sama celý byt neutáhne a menší město nemá,nenabízí…

Já už se z toho zblázním,ona tak ničí všechny kolem sebe. :cry: Doma neuklízí,nepomáhá…prostě nic.Jde si raději lehnout a do noci sedí na FB :zed:

• Citovat
  • Upravit
9649
21.9.11 15:00

Ja vim, ze to nezni moc pekne, ale jedine nakopat do prdela a pretahnout holi!!! :pocitac:

Je tam dite, o to to bude tezsi, ale ona se nikdy „nevzpamatuje“ a bude se to jen horsit, protoze dluhy budou narustat. Potom prijde exekutor a mamce se urcite jen tak nevyhnou a bude z toho mit neprijemnosti a problemy, nehlede na to, ze i ona se muze pekne zadluzit, coz uz i je!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
21.9.11 15:01
Anonymní píše:
Petra Z píše:

Ten byt je města,psaný na maminu.Ale jak už jsem psala,ona sama celý byt neutáhne a menší město nemá,nenabízí…

Já už se z toho zblázním,ona tak ničí všechny kolem sebe. :cry: Doma neuklízí,nepomáhá…prostě nic.Jde si raději lehnout a do noci sedí na FB :zed:

At si maminka najde svou vlastni garsonku na podnajem a sesteru kpne do pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:06
Barca12345 píše:
Ja vim, ze to nezni moc pekne, ale jedine nakopat do prdela a pretahnout holi!!! :pocitac:Je tam dite, o to to bude tezsi, ale ona se nikdy „nevzpamatuje“ a bude se to jen horsit, protoze dluhy budou narustat. Potom prijde exekutor a mamce se urcite jen tak nevyhnou a bude z toho mit neprijemnosti a problemy, nehlede na to, ze i ona se muze pekne zadluzit, coz uz i je!!!

Já to mámě dnes řekla,že dokud si bude hrát na druhou mámu ségry syna tak jí nikdy nenechá dopadnout na dno.Že nemá platit dluh na elektřině,že jí má nechat raději odpojit a malému nekupovat žádné jídlo…třeba si ségra uvědomí :think: A mamina řekla,že ségra řekla,že dá teda malého k jeho otci(jsou rozvedení) :cry:

Přijde vám tohle normální?Která máma se vzdá dobrovolně dítěte? 8-o Ona se k tomu jejímu přítelovi měla stěhovat,ale on to v poslední chvíli stopnul,že se necítí na to vychovávat další dítě,že už chce mít klid.On je o dost starší.A milá sestra místo aby to utla tak za ním jak „kráva“ jezdí 200km několikrát v měsíci :cry: Klidně odjede a nenechá doma žádný peníze,na jídlo pro svého vlastního syna…Všude vypráví jako moc syna miluje.Je mi z toho fakt na :poblion: :poblion: Jak je falešná,ale nikdo z jejích kamarádů o tomhle nemá potuchy a ani ten její snad o tom neví

• Citovat
  • Upravit
65335
21.9.11 15:06

A nejde ten byt s někým vyměnit za menší–levnější??u nás to jde,proto se ptám.....
taky máme byt města že by s někým vyměnila a šla by bydlet sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:07
Barca12345 píše:
Anonymní píše:
Petra Z píše:

Já už se z toho zblázním,ona tak ničí všechny kolem sebe. :cry: Doma neuklízí,nepomáhá…prostě nic.Jde si raději lehnout a do noci sedí na FB :zed:
At si maminka najde svou vlastni garsonku na podnajem a sesteru kpne do pr…

Jenže s platem něco málo přes 8tis. si toho moc nenajde :roll: :cry:

Je to fakt začarovaný kruh :zed:

• Citovat
  • Upravit
65335
21.9.11 15:07

Jestli by klukovi u táty nebylo líp.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.9.11 15:08

Takhle z toho bytu brzo dostanou výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:09
Petra Z píše:
A nejde ten byt s někým vyměnit za menší–levnější??u nás to jde,proto se ptám.....
taky máme byt města že by s někým vyměnila a šla by bydlet sama

Město se malých bytů zbavilo,skoro všechny je odprodalo…by musela mít z pekla štěstí 8-) Dneska jsem volala do tý firmy co byty města zpravuje a oni sami řekli,že je to skoro nemožné,že ty malé byty prostě nejsou:-?

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
21.9.11 15:10
Anonymní píše:
Petra Z píše:
taky máme byt města že by s někým vyměnila a šla by bydlet sama
Město se malých bytů zbavilo,skoro všechny je odprodalo…by musela mít z pekla štěstí 8-) Dneska jsem volala do tý firmy co byty města zpravuje a oni sami řekli,že je to skoro nemožné,že ty malé byty prostě nejsou:-?

Navíc se obávám, že dlužníkovi by jinej byt nedali. Nebo ty dluhy za byt jsou splacený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:12
Petra Z píše:
Jestli by klukovi u táty nebylo líp.........

Bylo,to víme všichni.Někdy se přeju abych sestru neměla…Jestli si máma něco kvůli ní udělá tak ....... :cry: Tohle už se táhne skoro 2roky

Já na ní teď ani nemůžu vystartovat protože mi dluží peníze a slíbila,že mi je v pátek dá :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin