Sestřiny dluhy - je šance se z toho ještě dostat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.9.11 15:14
mag píše:
Anonymní píše:
Petra Z píše:
A nejde ten byt s někým vyměnit za menší–levnější??u nás to jde,proto se ptám.....
taky máme byt města že by s někým vyměnila a šla by bydlet sama
Město se malých bytů zbavilo,skoro všechny je odprodalo…by musela mít z pekla štěstí 8-) Dneska jsem volala do tý firmy co byty města zpravuje a oni sami řekli,že je to skoro nemožné,že ty malé byty prostě nejsou:-?
Navíc se obávám, že dlužníkovi by jinej byt nedali. Nebo ty dluhy za byt jsou splacený?

Dluh tam mají,myslím 2 nájmy.Na to si mamina chce brát tu půjčku.Radím jí ať to zaplatí a na jídlo už jí nedává nic.ať si platí svoje…že je důležitý ať má kde bydlet.Už nevím co jí mám radit. mám svojí rodinu a ona říká ať se o ní nestarám,ale ona je přece taky moje rodina.Mám maminu moc ráda :srdce:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
21.9.11 15:18

A na koho je napsaná nájemní smlouva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
21.9.11 15:19

To je mi moc líto, tohle je situace na houby :-( O to je to bolestnější, že to jsou nejbližší příbuzní.
A nešlo by se domluvit s otcem malého, že by si synka vzal k sobě? A potom ať maminka vrátí byt městu a najde si sama pro sebe nějakou garsonku, pokud by ji finančně utáhla. Jinak jak píšou holky - sestra vás stáhne ke dnu všechny (o tom, jak je asi tomu malýmu, se ani nezmiňuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:24
mag píše:
A na koho je napsaná nájemní smlouva?

na maminu,všechno kde je dluh co se týká bytu je na maminu.Mamina tam bydlí od svýho narození.A říká,že než aby byt opustila,že si něco udělá…

Otec malého,je znovu ženatý.Má malou dceru.Je spokojený a nevím zda by si malého vzal.Jezdí tam to ano,ale tu novu ženu otce nemá rád :nevim: Tam se totiž po něm chtějí věci co doma dělat nemusí.Jako uklízet,poslouchat atd…Moje sestra to manželství rozbila,důvod stejný jako je to teď.Nic nedělání,nevaření,nestarání se o věci kolem domácnosti,nechození do práce,rozhazování peněz co vydělal exšvagr…

• Citovat
  • Upravit
1302
21.9.11 15:30

myslím si, že tvoje mamka si ani nechat pomoc nechce…

a ty z toho máš akorád největší trápení…

Bohužel je to silně začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
21.9.11 15:31

Neřešila jsi to tady už v minulosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 15:36

to je začarovaný kruh, v podobné situaci je tchýně, neustále řeší své dospělé děti, tchán zemřel a v bytě 2+1 (no spíše 2,5+1) bydlí tchýně, pak její synovec, kterého má tchýně v opatrovnictví, její dcera (43.let) s dětmi 6.let a 22 let a syn tchýně 48.let. Dcera dlouho nepracuje, měla nemocenskou, nyní nezaměstnaná a nechá se živit tchýní. Ta představa, že je mi skoro 70 a nemám klid je šílená. Neustále tam jsou nakvartýrovány další vnoučata, prostě, jak cikánská familie, my když přijedeme k moji mamce a ptám se manž. jestli jede ke své máti, tak se mu tam ani nechce-nedivím se mu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.11 15:37
Krystal86 píše:

Ano řešila.

Máš na jednu stranu pravdu,že mamina to řešit nechce.Ona toho malého zbožňuje,vše tohle trpí kvůli němu :cry: Přitom on je na ní taky dost zlý :roll: A pořád říká,že bych to vlastnímu dítěti taky neudělala :nevim: Já fakt nevím,nevím…To je tak těžké pochopit,že se nejdřív platí účty a pak teprve zábava :?: :zed: Jenže my jsme opravdu bezradné,se sestrou nic nehne.Volala jsem to švagrovy,on ale o tomhle ví.Sestra dostává alimenty(nemalé) a rovnou je odešle do banky aby zaplatila půjčku(jednu z mnoha) :-x

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.11 15:39
Anonymní píše:
to je začarovaný kruh, v podobné situaci je tchýně, neustále řeší své dospělé děti, tchán zemřel a v bytě 2+1 (no spíše 2,5+1) bydlí tchýně, pak její synovec, kterého má tchýně v opatrovnictví, její dcera (43.let) s dětmi 6.let a 22 let a syn tchýně 48.let. Dcera dlouho nepracuje, měla nemocenskou, nyní nezaměstnaná a nechá se živit tchýní. Ta představa, že je mi skoro 70 a nemám klid je šílená. Neustále tam jsou nakvartýrovány další vnoučata, prostě, jak cikánská familie, my když přijedeme k moji mamce a ptám se manž. jestli jede ke své máti, tak se mu tam ani nechce-nedivím se mu.

Moje sestra je horší než cikáni :cert: Ona na ně pořád nadává,ale ten bordel co má ona a její syn v pokojích nemají ani cikání v holobytech :poblion: Moje mamina má naklizíno a oni na :poblion: Přitom mamina ségře mnohdy řekne,pojď uklidíme to malému a ona si jde raději lehnout…Já se teda musím hodně držet abych jí nechytla a nepropleskla hubu :twisted:

• Citovat
  • Upravit
48576
21.9.11 15:50

Já vim o co jde a divim se že si jí už tu hubu nepropleskla .Dokud jí máma nechytne za prdel a nevyhodí asi s ní těžko něco uděláte.Je mi jasné že máme má malého ráda a dělá to i kvuli němu,ale takle se uplně zničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
21.9.11 15:56
Anonymní píše:
Krystal86 píše:

Ano řešila.

Máš na jednu stranu pravdu,že mamina to řešit nechce.Ona toho malého zbožňuje,vše tohle trpí kvůli němu :cry: Přitom on je na ní taky dost zlý :roll: A pořád říká,že bych to vlastnímu dítěti taky neudělala :nevim: Já fakt nevím,nevím…To je tak těžké pochopit,že se nejdřív platí účty a pak teprve zábava :?: :zed: Jenže my jsme opravdu bezradné,se sestrou nic nehne.Volala jsem to švagrovy,on ale o tomhle ví.Sestra dostává alimenty(nemalé) a rovnou je odešle do banky aby zaplatila půjčku(jednu z mnoha) :-x

a uvědomuje si tvoje mamka, že jestli to takhle půjde nadále, tak skončí na ulici? a co bude dál? tvá sestra se podle mého o sebe postará. Třeba se nastěhuje k tomu frajerovi. Ale co ten chudák kluk?
a když své sestře rázněji řekneš, že si musí najít práci, jinak přijde o dítě a mamka o bydlení, tak řekne co? jako takhle situace je vážně šílená. nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
21.9.11 15:58

nezkoušela jsi ty nebo tvoje mamka zajít za psychologem? já jen, že znají spoustu příběhu a třeba se už setkal s něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.11 16:00
Kamča.dalmatinka píše:
Já vim o co jde a divim se že si jí už tu hubu nepropleskla .Dokud jí máma nechytne za prdel a nevyhodí asi s ní těžko něco uděláte.Je mi jasné že máme má malého ráda a dělá to i kvuli němu,ale takle se uplně zničí

já vím že víš :hug: Myslím,že máma už jen rezignovaně přihlíží.Kdybych o někom měla říct,že na něj byl život svině tak na mojí mámu :cry:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.11 16:03
Krystal86 píše:
Anonymní píše:
Krystal86 píše:

Ano řešila.

Máš na jednu stranu pravdu,že mamina to řešit nechce.Ona toho malého zbožňuje,vše tohle trpí kvůli němu :cry: Přitom on je na ní taky dost zlý :roll: A pořád říká,že bych to vlastnímu dítěti taky neudělala :nevim: Já fakt nevím,nevím…To je tak těžké pochopit,že se nejdřív platí účty a pak teprve zábava :?: :zed: Jenže my jsme opravdu bezradné,se sestrou nic nehne.Volala jsem to švagrovy,on ale o tomhle ví.Sestra dostává alimenty(nemalé) a rovnou je odešle do banky aby zaplatila půjčku(jednu z mnoha) :-x
a uvědomuje si tvoje mamka, že jestli to takhle půjde nadále, tak skončí na ulici? a co bude dál? tvá sestra se podle mého o sebe postará. Třeba se nastěhuje k tomu frajerovi. Ale co ten chudák kluk?
a když své sestře rázněji řekneš, že si musí najít práci, jinak přijde o dítě a mamka o bydlení, tak řekne co? jako takhle situace je vážně šílená. nezávidím…

že se o to nemám starat :pocitac: I jsem jí vyhrožovala sociálkou,no prostě nic…

Teď musím odjet,ale určitě vás dočtu večer :mavam:

• Citovat
  • Upravit
noren
21.9.11 16:09

Je mi líto, že jsi se ocitla v takové situaci. Sestru bych na místě tvé mamky okamžitě vystěhovala a pokud neutáhne nájem sama, co kdyby pronajala někomu jeden pokoj. Nemusela by nájem táhnout sama a měla by klid. Držím palce ať to dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin