Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechali jsme se překvapit, nechtěli jsme vědět pohlaví miminka. V koutku duše jsem si ale přála chlapečka
. Narodil se nám krásný chlapeček ![]()
Druhou bych ráda holčičku, ale necháme to osudu a zase budeme chtít překvápko ![]()
Celý první trimestr jsem byla přesvědčená o tom, že čekáme holčičku. Miminku jsem říkala Nelinko. Hrozně jsem si přála princeznu a už jsem se viděla, jak ji strojím a češu. ![]()
A chvíli před kontrolou v prosinci jsem začala mít tušení (dokonce se mi o tom i zdálo), že to nebude holčička, ale kluk. Což nám pak Dr. potvrdil na UTZ. ![]()
Zda je mi to líto? Zda jsem zklamaná? Vůbec ne. Moc se na Matýska těším. A manžel také.
![]()
A ve skrytu duše doufám/e, že pokud se nám podaří podruhé otěhotnět, že to bude princezna. ![]()
Vždycky jsem si myslela, jak budu řešit, jestli chci holku nebo kluka. Samotnou mě v těhu překvapilo, že je mi to úúúplně jedno. A to u obou těhu. Ale občas si říkám, že bych přece jen tu holčičku brala - kvůli tomu, že až mi děti vyrostou, tak ty holky se víc drží mámy, chodí si pro rady a chtějí hlídat dětičky. Tak já jen musím doufat, že budu mít prímový snachy, abych si užila vnoučátka!!!
U nás v rodině totiž holčičky dělat asi neumíme - máme celkem 6 kluků!!! ![]()
Tak já se přiznám,že jsem si strašně moc přála holčičku a čekám holčičku
Když mi to doktor potvrdil,byla jsem tak štastná,že to ani nejde popsat,ale byla bych moc vděčná i za chlapečka,opravdu nejvíc je zdraví.Přítel chtěl moc kluka,ale už se s tím srovnal.O druhém zatím nepřemýšlíme,uvidíme,pokud nějaké bude,bude mi to úplně jedno.Chtěla jsem holčičku právě proto,že dcery,i když pak založí svojí rodinu,vždycky,nebo většinou,určitě víc navštěvujou rodiče,než synové.Právě z toho důvodu vztah matka-dcera.Přesně to vím podle sebe,já moje rodiče navštěvuju hodně často,min.1× za týden a stejně tak budu,ne-li víc,až bude malá na světě.Přítel jezdí za svými rodiči zdaleka ne tak často,i když vztah má s nimi dobrý,ale oni to prostě berou jinak,nemají podle mě takovou potřebu jako my holky ![]()
První jsem chtěla syna , nevěděla jsem to do poslední chvíle a byl tam ,druhé dítko , to mi byli jedno , ale manžel chtěl holčičku a co myslíte ?
Byla tam ![]()
U prvního těhu jsem do 20 tt věřila ,že čekám holčičku.Byl to kluk.Prvních 14 dní jsem si zvykala ,moc jsem si přála holčičku.Po 10 letech jsem opět těhotná,celou dobu s manželem mluvíme jen o holčičce,moc jsme chtěli páreček,no a zase je to klučina.Jestli mi to vadí?V koutku duše ano,ale moc si přeji aby byl hlavně zdravý.Velikou radost jsme udělali synovi,moc si přál mít brášku ![]()
Tak já mám dvě dcery a jsem hrozně ráda, že je mám. ![]()
V prvním těhu jsem si nechtěla nechat říct pohlaví, ale manžel to chtěl hrozně moc vědět, tak jsem nakonec taky vyměkla. Myslela jsem si, že to bude kluk, ale chtěla jsem spíš holku, což se mi splnilo. Podruhé už jsme si to nechali říct hned jak to šlo, bylo mi celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holka, v obou možnostech jsem viděla výhody, no máme druhou holku.
Teď jsem těhotná potřetí a oba s manželem máme tušení,že to bude zase holka, ale samozřejmě kluka bysme asi raději, no spíš já, manžel řekl, že nejlepší by byla teď holka, abysme měli motivaci jít ještě do čtvrtého a pak by to měl být ten kluk. Ale já nevím, jestli se na čtvrté těhot. budu ještě cítit. ![]()
Tak já mám doma dva kluky, u prvního jsem od začátku věděla, že to bude kluk, s holčičkou jsme vlasně ani nepočítali
u druhého těhu jsem měla stejné tušení, že to bude holčička, prostě jsem to věděla…a jak jsem pak na UZ koukala, když nám řekli,že to bude zase kluk
nelituju, jsou oba moje zlatíčka a největší lásky. Ale holčičku bych taky brala…ale na třetí dítě našeho taťku už neukecám
![]()
Ahoj, my máme doma taky dva kluky.První byl vymodlený a tak nějak i zázrak.O pohlaví jsem ani na moment neuvažovala a ani moje rodina.Byli jsme rádi, že je tam fazolka.Ani jsme si to nechtěli nechat říct.Druhý těhotenství bylo jak zásah bleskem.Nikdo to nečekal,ale stalo se.
Strašně moc jsem si přála kluka,aby ten starší měl kamaráda a mohli si spolu hrát.Jen okolí pořád mluvilo o párečku , nebo o holčičce a jaké by to bylo.Já chtěla kluka a basta.Opět pohlaví bylo překvapení.Ale když jsem byla cca 6. měsíc těhotná, tak jsem se odpočívala na balkoně a letěl okolo čáp a v tu chvíli jsem ani na holku už nepomyslela.
Strašně moc bych si teď přála mít třetí dítě,touha po holčičce tam je,ale asi bych opět nebyla zklamaná, kdyby to byl kluk.Jen toho tatínka přemluvit, že třetí dítě je fajn mít a že bychom to tak nějak zvládli a byli spokojený.
Mám dva chlapáky a jsem ve 12tt…pohlaví než budem vědět…to ještě chvíli potrvá a tka nějak automaticky koukám po všem růžovém až to není normální prostě beru že je to holka ais i že těhu je prostě jiné i moje tělo se tentokrát chová jinak…pokud to bude pindour bude to hodně velkej šok asi budu i trochu zklamná protože o 4 dítku neuvažuji a hrozně byhc chtěla mít dceru abyhc s ní ěmla takový vztah jako mám já se svou mámou…aby se jednou se mnou prožívala těhotenství a tka podobně…no kdžy to bdue pindour asi budu muset tka za deset let ukecávat chlapa na poslední pokus ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky, mám doma tři kluky a jsem moc šťastná, že je mám, jsou šikovní, hodní, bez problémů, pomáhají. Přesto mi někdy přijde líto, že nemám holčičku, kterou jsem si hlavně napotřetí hodně přála. Že nezažiju ten vztah máma - dcera, holčičí starosti…, že si v budoucnu nepopovídáme o ženských věcech… O dalším dítku rozhodně neuvažuji, tři mi opravdu stačí. Asi jsem se jen potřebovala vypsat z pocitů a přečíst si, jak jste na tom vy - maminky samých kluků. Zajímalo by mě, jestli je to i obráceně - že maminky samých holek touží po klukovi. Vím, že bych toto vůbec neměla řešit (mám zdravé děti a moc si toho vážím), ale přece mi to nedá a otvírám tuhle diskusi…
Ahojky, mám taky tři děti, kluk - holka - kluk
. Děti jsou taky zdravé a děkuju za to Bohu., neb když vidím děti od sousedky - obě nemocné a ještě k tomu její přístup k dětem - chce se mi brečet a děti lituju, i je mi líto, že jim nedá to, co by jako matka měla
. Když jsme čekali třetí - strašně moc jsem chtěla holčičku a říkala jsem si, že pokud to bude kluk, že to se mnou asi švihne a budu hodně zklamaná..... Při posledním utz mi dr. řekla, že to kluk bude
. A mě se v hlavě během vteřiny všechno otočilo - byla jsem ráda, že to bude kluk a že to nebude ta holčička, kterou jsem tááák moc chtěla. Nyní se budem pokoušet o ještě jedno miminko a to už si opět přeju tu „mojí malou“ holčičku, abysme to měli vyrovnaný - dva kluky a dvě holky
. Ale nejhlavnější je, aby ty prnďové byly zdravý ![]()
My máme kluka a 3 holky, a pokud bude páté dítko, chtěla bych kluka. Už jen kvůli synkovy, aby nebyl tak v nevýhodě, ale jsem ráda, že máme děti zdravé (bez závažných nemocí) a to je to, co si nejvíc přeji. Manžel říkal, že další dítě nebude, prý od doby, co se nám narodil syn, umí už jen holky a další „babu“ do party prý „nechce“
![]()
Tak jsem zvědavá jak to tedy dopadne, zatím máme malé holky takže dítko asi nebude ![]()
@Crystal87 píše:
tak amámpočekáme třetí ho kluka
Ja si myslim,ze je jeste cas a muze se to zmenit!Me pohlavi rekli az na velkem ultrazvuku.Kdyz to bude kluk,bude mit skvely partaky!Chapu te
A ja si prala kluka a mame druhou holku, tak treba do tretice
![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.