Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Aho j holky, mám mladší ségru, 25 let, odjakživa dávala přednost kamarádům před rodinou (ona si to nemyslí). Nicméně nikdy nestála o to, abychom se nějak extra kamarádily, stýkaly nebo tak (já o trošku víc, ale nijak závratně, prostě si nemáme moc co říct). Trošku jsem doufala, že jí to popadne s narozením její neteře, ale vůbec, nezájem, neozve se, na moje sms nereaguje, na fcb se na fotky nepodívá, nebo alespoň vůbec nereaguje…
Jezdíváme občas s tátou na chalupu, všichni to tam máme rádi. Potíž je, že ségra si teď pořídila psa, velikou černou obludu, a to je zatím štěně. Dobře ví, že se psů bojím, obzvlášť velkých. Nejsem si jistá, jestli se nebudu bát být na chalupě s dcerkou a zároveň se psem, moc svičenej není, na děti zvyklej taky ne. Co byste dělalay a co byste jí řekly?
Jo, to jsem zapomněla napsat, bojím se jenom vlčáků, jeden mě pokousal a prostě se toho nemůžu zbavit…Jiní psi mi nevadí, i když je nijak nemiluju. No má samozřejmě křížence vlčáka s labardorem, či co. Nejde o psa obecně, to máte pravdu, že je to její život, ale je tolik ras, proč si vybere zrovna tu, kterou nesnáším?
Já teda vím proč, ale zajímal by mě váš názor:-)
Příspěvek upraven 18.10.11 v 18:28
já si myslím,že děláš z komára velblouda…s tebou nežije a psa si prostě pořídila an se nikoho ptát nemusí..a je to štěne to se teprve vycvičí..pokud to není žádnej malej grázl myslím,že by ses bát nemusela..ty větší rasy jako sou vlčácilabradiři atd jsou daleko chytřejší a lepší než malý mutanti jako jokšírové..s těma mám zlé zkušenosti..já sama mám doma tři psy dva velký a jednoho malého ten maláý je nejhorší..
nesmíš se bát..
a segra to určitě naschvál neudělala..prostě s enějak domluvte až pojedete na chatu,že se bojíš o dítě a hotovo..
Žiješ s nimi v jedne domacnosti?pokud ne,a jen se sem tam potkate na chalupe,nevim co resis,nemuzes ji prece zakazat si psa poridit,to je jako na by ti rekla,ze se boji deti,a ty sis ho poridila
hold kdyz se tam potkate,popros ji at psa zavre,nebo uvaze,tecka ![]()
Vzhledem k tomu, že se nevídáte nevidím důvod, proč by si psa nepořídila. Já být tvojí sestrou, tak kdybys mi na to něco řekla, tak bych si pořídila ještě jednoho. ![]()
No, bohuzel nemuzes segre zakazovat si poridit zvire…
Nicmene bych ji rekla sve.
Ci je chalupa?
Pokud psa opravdu nesneses, nezbyde, nez se domluvit a na chate travit cas na stridacku, popripade mit psa nekde v „izolaci“ poridit kotec nebo kdyz budete vsichni venku tak uvazovat… ![]()
A pokud uvidis, ze pes neni vychovany a malou by mohl ohrozit, spolecny pobyt tam by nehrozil.
Vychovany pes by diteti ublizit nemel, pokud se budou vidat i v jeho stenecim veku, nebezpeci by nemelo byt, i kdyz vim, ze stat se muze kdykoli a cokoli!
sunnyho.motylek píše:
já si myslím,že děláš z komára velblouda…s tebou nežije a psa si prostě pořídila an se nikoho ptát nemusí..a je to štěne to se teprve vycvičí..pokud to není žádnej malej grázl myslím,že by ses bát nemusela..ty větší rasy jako sou vlčácilabradiři atd jsou daleko chytřejší a lepší než malý mutanti jako jokšírové..s těma mám zlé zkušenosti..já sama mám doma tři psy dva velký a jednoho malého ten maláý je nejhorší..
nesmíš se bát..
a segra to určitě naschvál neudělala..prostě s enějak domluvte až pojedete na chatu,že se bojíš o dítě a hotovo..
Toho mutanta mam doma(srnecka)a je t nejhdnejsi pes,jakeho jsem kdy mela,velkeho psa,jsem mela,v zivote bych si ho uz nepustila prez prah,nechapu jak muzes tvrdit,o malych psech ze jsu mutanti
![]()
nevim, ale zase ber to proč by si ho nemela pořídit.Bud si zvykneš nebo ne, to uz je tva volba. A nebo se sni domluv, že se bojiš o dceru a tak a na chatu jezdi proste jindy
Do toho jí kecat nemůžeš, jestli má psa nebo nemá, já, kdybych chtěla psa, tak se na sestru taky neohlížím, když se mnou nebydlí. Ale řekla bych jí, že na chalupu ať ho nebere, pokud tam budeš ty, nebo se předem domluvte, jak se budete na chalupě střídat.
A i kdyby byl extracvičenej, psa a dítě nesmíš nechat pohromadě bez dozoru. No a nebudeš celý dny dovolené hlídat ségřinýho čokla. Pochybuju, že by mu na chalupě postavila kotec a tam ho zavírala.
Chápu to.Kdopak nemá strach o dítě.Já mám třeba strech jen z jedné rasy jinak sem milovnice psu ale těm jedněm nevěřim takže se nedivim že tě strach ovládá,ale bohužel kromě domluvy aby si psa dobře hlídala,třeba jí jako dárek koupit cvičák
udělat nemužeš.
Nejlepší bude snažit se se sestru vycházet aby s ní byla lepší domluva a víc ti rozuměla
Gina108: Přesně tak. Tak to bude muset bejt, čili už se neuvidíme vůbec. Věděla to, že to bude mít takovej následke, ale čemu se divím? Chalupa je táty.
hele nečetla jsem to celý,ale to si má jako kvůli tobě pořídit jorkšíra
třeba se jí zrivna tenhle pes líbil… děláš z komára velblouda, takovou ségru bych taky ignorovala ![]()
Motýlek to nějak přehnala, že?
Možná stačilo napsat, že kolikrát jsou malí psi horší. ![]()
Altche píše:
Gina108: Přesně tak. Tak to bude muset bejt, čili už se neuvidíme vůbec. Věděla to, že to bude mít takovej následke, ale čemu se divím? Chalupa je táty.
prosím tě kde to o psa nebo o to že ségra nemáš ségru jako kámošku
prosím tě je to štěně , psa si vychová a to je takovej problém aby pes když budete venku byl na vodítku,nebo ona s ním byla někde venku … hele a co když jí leze na nervy právě tvoje chování tak se raději k tobě příliš nehlásí
kvůli psovi takovej jravál a kolik dní v roce na tý chalupě jste
14 dní ![]()
promin…srnečci se mi líbí to jo já jen nesnáším jorkšíry jeden mě bezduvodně rokousl ret,a další vyjížděj docela drsně po našich psem atd…
ono to je o tom jak si ho pán vychová-a většinou vidím zmalovanou ženskou která se maluje když jde ze psem,,,ta ho asi moc nevychová no je to individuální,…já jen nemám ráda jorkšíry..
jo omlouvám se..za ty malý psy já jen mám alergii an jorkšíry jinak psy miluju mám doma tři z utulku..přehnala jsem to omlouvám se
![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.