Milujete všechny děti stejně?

2282
24.10.11 09:12

Milujete všechny děti stejně?

Ahoj maminky,možná je to blbá otázka,ale zajímá mě,jestli jde lásku mezi děti rozdělit stejným dílem.
Mám jedno dítě a začínám trochu uvažovat o druhém,ale mám takovou obavu,zda dovedu milovat obě děti stejně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6069
24.10.11 09:16

tu obavu jsem měla trochu taky ale s novým miminkem se ti narodí i nová láska … Obě svoje děti miluju stejně - nejde to jedno mít rád víc jak druhé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
24.10.11 09:19

Někde jsem četla, že matka má v srdci tolik lásky, kolik má dětí :kytka: Já bych se toho nebála, mateřská láska je ta největší jakou můžeš mít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.10.11 09:20

Když jsou oba hodní, mám je ráda oba stejně, i když když má starší svůj den a je protivnej, občas mi přijde, že mám radši toho mladšího, ale zas na druhou stranu, když ze začátku malej hodně plakal, měla jsem „radši“ toho staršího… :mrgreen:

Jinak je ale miluju oba dva a nedokážu si představit, že bych je neměla… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
24.10.11 09:21

když jsem čekala druhé,tak jsem se taky bála,hlavně jsem fakt chtěla holčičku,narodil se nám druhý klouček a normálně jsem se hned zamilovala.
sice je zřejmě dost možné,že v budoucnu bude mít člověk blíž k jednomu,ale myslím,že je milovat budeš úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
24.10.11 09:22

Měla jse z toho taky obavy,toužila jsem po holčičce a mám ji.Bála jsem se abych ji neměla radši než syna.Ale ne.Miluju svoje děti stejně a jsou pro mě všechno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
24.10.11 09:22

kazdeho trosku jinak, ale ta laska se nasobi :)

• Citovat
  • Upravit
17014
24.10.11 09:26

Taky miluju obě, ale každé jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
24.10.11 09:27
ínid píše:
když jsem čekala druhé,tak jsem se taky bála,hlavně jsem fakt chtěla holčičku,narodil se nám druhý klouček a normálně jsem se hned zamilovala.
sice je zřejmě dost možné,že v budoucnu bude mít člověk blíž k jednomu,ale myslím,že je milovat budeš úplně stejně.
:palec: Ja jsem na tom asi stejne. V tehotenstvi jsem byla i docela zklamana, kdyz jsem se dozvedela, ze to bude kluk. Chtela jsem zase holku. Dneska bych ho uz nevymenila za zadnou holcicku na svete. :huban: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.10.11 09:32

Já mám strach,že když třeba bude jedno hodnější,tak ho budu mít radši a tomu druhému to budu dávat najevo. :nevim: Abych se pak netrápila a neměla nervy,že jedno dítě mám míň ráda :-(
Mám z toho docela strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
24.10.11 09:33

Každýho miluju jinak,ale oba strašně moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
24.10.11 09:36

Miluju je oba strašně moc.Jestli stejně nevim, ale strašně , hrozně moc, to vim. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.10.11 09:39

No uvidíme časem,třeba mě ten strach pustí.Asi hned si stejně druhé nepořídíme,jelikož v létě začneme stavět,takže nevim jak bych zvládala stavbu domu a dotoho 2 děti.Jo dalo by se to zvládnout,ale jde spíš o to,že momentálně nemáme na 2 děti prostor.Malej se bude teď štěhovat do pokoje a druhé by bylo samozdřejmě ze začátku v ložnici,ale pak kam s nim.Jedině dát je do jednoho pokoje.
Jenže zase nevim,jak dlouho se potáhne stavba,aby to třeba nebylo 5 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
24.10.11 09:42

74Pájo, přesně můj případ - v životě by mě nenapadlo, že budem mít kluka, vůbec jsem s tím nepočítala a když jsme se to dozvěděli, hodně dlouho jsem to vydýchávala.. Pak jsem si říkala, je to v pytli, nebudu ho milovat jako Anežku, to přece nejde.. Potom se narodil a jak píše Pája, nevyměnila bych ho ani za tucet holčiček! je to asi přirozené, je to instinkt.. Samozřejmě, že mám někdy pocit, že ho mám radši než dcerku, protože ta zrovna zlobí a Vítek je strašně zlaté spící nebrečící mimino, ale až bude zlobit i on, vyrovná se to. Kdyby mi prořval den i noc, je to opačně..
A neboj se, tyto pocity jsou normální a s narozením druhého okamžitě přejdou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.10.11 09:49
Dolby píše:
Já mám strach,že když třeba bude jedno hodnější,tak ho budu mít radši a tomu druhému to budu dávat najevo. :nevim: Abych se pak netrápila a neměla nervy,že jedno dítě mám míň ráda :-(
Mám z toho docela strach.

občas takový pocity mám taky, starší je fakt rarach a občas bych ho nejradši přerazila :mrgreen: Pak sedím a říkám si, že ho třeba nemám tolik ráda a on to cítí a proto se tak chová… :roll: jenže zase v šestinedělí, kdy mladší jen řval a řval, jsem ty pocity měla občas opačný… :oops: ale když jsou oba v klidu a hodní, mám je ráda oba stejně (co do intenzity), i když každýho trošku jinak… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin