Rozdíl 18m - rady, tipy a triky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10351
2.11.11 21:26

Rozdíl 18m- rady, tipy a triky

Ahoj, jsem na konci 36tt a tak se mi vtírají myšlenky, jak to bude s tím a oním, až přibude mimino. Proto uvítám jakékoliv poznatky z počátečního sžívání se, když je staršímu dítku kolem 18m.

1. vypravování se ven…vymyslela jsem, že nejdřív starší oblíknu napůl (punčocháče a tak), pak oblíknu mimino a dám ho ven do kočáru a nakonec dooblíknu starší- co říkají vaše zkušenosti?
  2. ukládání večer…říkám si, že dokud bude mimčo krmený ve dne v noci po těch cca 3h, tak po večeři mi starší „pomůže“ vykoupat mladší, tu nějak společně uložíme (sama by vedle nevydržela, řvala by) a půjdu vykoupat a uložit starší, jejíž případný protesty při oblíkání mimino zaspí.
  3. krmení…nijak neřeším, několik měsíců bude mimčo mlíkovat, tak to se snad ná normálně nakrmit obě děti zároveň (starší něco zvládne sama, něco ne, asistence většinou nutná)- nebo ne?

Šlo něco samo, z čeho jste měly původně strach, nebo naopak, vyskytl se někde nečekaně zádrhel? Děkujiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
2.11.11 21:35

1. Obleču starší, šoupnu do kočárku. Poté obléknu a naložím mimino.

2. Koupu miminko, pak hned starší. Ukládání večer - zatím usínají obě holky večer v obýváku a pak je jen rozneseme do ložnice a pokojíku :wink:

3. Jídlo v pohodě, tam není co řešit :wink:

Nemudruj nad tím, ono to všechno nějak vyplyne 8-)

2 děti mi paradoxně přišly „na obsluhu“ jednodušší než jedno. Asi to bylo tím, že syn byl o dost hodnější mimčo než jeho starší sestra, která nám to dávala sežrat se vším všudy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
2.11.11 21:44
zuzouš píše:
Ahoj, jsem na konci 36tt a tak se mi vtírají myšlenky, jak to bude s tím a oním, až přibude mimino. Proto uvítám jakékoliv poznatky z počátečního sžívání se, když je staršímu dítku kolem 18m.
  1. vypravování se ven…vymyslela jsem, že nejdřív starší oblíknu napůl (punčocháče a tak), pak oblíknu mimino a dám ho ven do kočáru a nakonec dooblíknu starší- co říkají vaše zkušenosti?
  2. ukládání večer…říkám si, že dokud bude mimčo krmený ve dne v noci po těch cca 3h, tak po večeři mi starší „pomůže“ vykoupat mladší, tu nějak společně uložíme (sama by vedle nevydržela, řvala by) a půjdu vykoupat a uložit starší, jejíž případný protesty při oblíkání mimino zaspí.
  3. krmení…nijak neřeším, několik měsíců bude mimčo mlíkovat, tak to se snad ná normálně nakrmit obě děti zároveň (starší něco zvládne sama, něco ne, asistence většinou nutná)- nebo ne?
Šlo něco samo, z čeho jste měly původně strach, nebo naopak, vyskytl se někde nečekaně zádrhel? Děkujiii :kytka:

mám rozdíl 22m, ale i tak odpovím :-D

1. oblékání - pokud má jít mimino spát v době odchodu, tak ho obléknu, uspím v kočáře na balkoně. Pak v klidu obleču staršho, sebe a nakonec přenesu korbičku a jedem. Pokud je mimino vzhůru, tak ho oblékám po starším. Samo by asi na balkoně v kočárku bez řevu nevydrželo. Sebe oblékám až ve výtahu (bundu), jinak bych byla z celé výpravy zpocená až na pr.eli. Nejlepší je šátek, mimino nemusíš oblékat, navážeš tak, jak je doma a oblečeš jen svou bundu, kterou zapneš i přes mimino.

2. večer- většinou má staršího na starosti manžel. Pokud mám na krku oba, tak koupu mladší, starší koupe svojí panenku. Když vytáhnu mladší, šounu do vany staršího. Mladší osuším, namažu obleču. Vytáhnu staršího. Dřív jsme pak šli do ložnice, já kojila mladší a četla staršímu pohádku. Pak jsme uložili mladší a poté staršího.

Na tvévariantě mi hapruje situace, kdy budeš mít uloženou mladší, starší bude ve vaně a mladší se vzbudí a bude řvát. nenechala bych 18m dítě samotné ve vaně, ani řvoucího novorozence v postýlce.

3 . jídlo - ve 2 letech se ti dítě nají sam, takže až bude mladší jíst příkrmy, budeš mít na krmení už jen jeden krk. Kojení - já plánovala zábavy při kojení pro staršíhho. Ale dcera pije tak rychle, že to ani nezaznamenal. Te´d dcera u kojení blbne, tak raději kojím sama v pokoji bez přítomnosti staršího. Většinou mu pustím DVD pohádku nebo najdu jinou zábavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
2.11.11 21:46
fragola píše:
2 děti mi paradoxně přišly „na obsluhu“ jednodušší než jedno. Asi to bylo tím, že syn byl o dost hodnější mimčo než jeho starší sestra, která nám to dávala sežrat se vším všudy :lol:

taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
2.11.11 21:49

Ahoj! hlavně tě chci povzbudit že to lze zvládnout! Moje děti jsou od sebe 18m a 3 dny, nyní je mladší 2ročná. Nejvíc jsem se bála žárlivých scén a to se zrovna vůbec nekonalo, snažila jsem se věnovat staršímu. Když se ohlásila babička, tak jsem jí většinou vrazila kočárek s miminem a udělala jsem si program se starším. Udělěj si na starší čas jenom „pro ni“. Před porodem jsem se snažila se starším (kluk) zvládnout co nejvíce věcí aby byl maximálně soběstačný - v tom věku byl schopen sníst sám druhé jídlo (polévku ještě neuměl), obléct si kalhoty a triko (neuměl ponožky, boty, atd). Starší měl pevný režim a toho jsme se držely i po narození. já jsem většinou dávala spát mimino až později, měla jsem pocit že by se mi starší u koupání spíš motal než pomáhal. většinou se se starším zapojil manžel. Ve vypravování se ven najdeš svůj způsob - metoda pokus omyl. V každém případě počítej s tím že někdo bude pořád řvát, protože jsou dva na jednoho. Když přijdou na to že se máma stejně nerozdvojí, bude to lepší. co si pamatuji, zavedla jsem pravidlo, že když se jí, tak bude klid - tzn. když jsem kojila mladší, starší musel dát pokoj, a když jsem krmila staršího, nechala jsem mimino řvát. Uvidíš jaké bude mimino, to si stejně nenaplánuješ. tak se nestresuj. přeji klidný „dojezd“ i pohodové mimino!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.11.11 21:57

Ahoj,
moje deti jsou od sebe 20mesicu a 15dni :-) malej ma necelych sest tydnu a zatim je to uplne v pohode… Vse ceho jsem se pred porodem obavala se nestalo.. Zitra odpovim na Tve otazky :-) :dance:

oblekani - obliknu starsi do kalhot a mikiny… obleknu male komplet..odnesu starsi dolu…vybehnu pro mladsi ..obliknu starsimu bundu, nalozim je do kocarku a vyrazime

ukládání večer…- No tak malej vetsinou place :-D je to divoky… oba vezmu do koupelny…malou dam do vanicky ve vane.. koupe tata, kdyz je doma.. a maleho vedle vany koupu v kybliku… potom maleho nakojim a ulozim do kosiku… vetsinou place.. mala usina az tak mezi 22-23hod.. nebo zaroven s nama

krmení…- najednou nekrmim … maleho jak je nutne pripadne chvilicku pocka.. jen nas musim prestehovat dolu do jidleny, kde mam domaci kocarek, abych ho tam mela kde odlozit… pak se vratime nahoru a tam nakojim maleho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.11.11 22:13

Fragola- že já si vedle těch tvých metříků vůbec s něčím dělám hlavu :mrgreen: Ale je to náhodou bezvadná terapie :palec:
Alpaka- no vidíš, to mi nedošlo, starší šoupnu vykoupat a mezitím mladší utřu, namažu atd. A vše v koupelně..prostě mi to nedošlo, protože Veru z koupelny nosím v osušce oblíct do obýváku, ona kouká na telku a nikam se nesápe. Takhle to bude 2v1, jo to se hodí :-) Samotnou ve vaně bych verču samozřejmě nenechala, když si vzpomenu, kolikrát jsem jí taktak zachytla před možným vyražením zubů :-?
Drevina- tak tos ho naučila parádně, to jsme teda pozadu :oops: Něco málo si sama svleče, u zbytku naštěstí dobře spolupracuje, ale oblíkání fakt nehrozí, i když to zkouší, ještě nějakou dobu to mít v ručkách nebude :-) Manžel se zapojuje a rád, ale 4týdny pracuje krom víkendů od nevidím do nevidím a pátý týden mívá volný, takže stejně musím všechno plánovat, jako že na to budu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.11.11 22:20
Andule píše:
Ahoj,
moje deti jsou od sebe 20mesicu a 15dni :-) malej ma necelych sest tydnu a zatim je to uplne v pohode… Vse ceho jsem se pred porodem obavala se nestalo.. Zitra odpovim na Tve otazky :-) :dance:

oblekani - obliknu starsi do kalhot a mikiny… obleknu male komplet..odnesu starsi dolu…vybehnu pro mladsi ..obliknu starsimu bundu, nalozim je do kocarku a vyrazime

ukládání večer…- No tak malej vetsinou place :-D je to divoky… oba vezmu do koupelny…malou dam do vanicky ve vane.. koupe tata, kdyz je doma.. a maleho vedle vany koupu v kybliku… potom maleho nakojim a ulozim do kosiku… vetsinou place.. mala usina az tak mezi 22-23hod.. nebo zaroven s nama

krmení…- najednou nekrmim … maleho jak je nutne pripadne chvilicku pocka.. jen nas musim prestehovat dolu do jidleny, kde mam domaci kocarek, abych ho tam mela kde odlozit… pak se vratime nahoru a tam nakojim maleho..

Tak to máš nějak podobně, taky budu pořád běhat nahoru a dolů :roll: Starší spí nahoře v pokojíku a já budu ze začátku spát s malou dole v obýváku. Takže mám pocit, že neustále jenom přesouvám oblečení, abych nahoru musela co nejmíň a děcák už je jen spací místnost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
2.11.11 22:27

Mám děcka přesně po roce :wink:
Když byla malá novoš, tak to bylo celkem v pohodě, protože se nemohla do ničeho plést a byla jen obsluhovaná. Takže mladší krmená podle svých potřeb, starší vždycky tu chvilku počkal.
Vypravování ven- nejlepší oblíknout staršího do kalhot a svetru, mimino komplet a zavřít do kočáru, nakonec dooblíknout staršího. Někdy jsem brala čepici, šálu atd. jen do tašky a radši dooblíkala až před domem, protože starší byl a je při odchodech z bytu trochu šílený a venku se rázem zklidní.
Koupání a ukládání- asi největší problém. Ještě dnes společně neusnou. Naštěstí manžel vždycky jednoho vyfasuje :wink: .
Ještě pro útěchu- je to s nima čím dál lepší :dance: !!! Rozdíl mezi novorozencem a ročním batoletem je obrovský, dneska rozdíl mezi ročním a dvouletým je pořád už jen rozdílem mezi různě starými batolaty. Každopádně se to dá, je to makačka, ale neměnila bych. Zdá se mi, že mít děcka ve velkým odstupu (2 roky a víc) je zbytečná couračka :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
3.11.11 00:37

Tak já mám dětičky taky po 18m.
Výprava ven: většímu oblíknu kalhoty,mikinu a boty, pak dám dohromady malou, většího doblíknu a razíme. Čepice obvykle stíháme až ve výtahu.
Koupání: to jsme naštěstí vyřešili už při druhém těhu.Měli jsme v té době tak úzký průchod k vaně, že bych se tam s bříškem prostě nevešla, tak začal staršího koupat manžel a už to tak zůstalo
Usínání:V roce a půl mi přišel malý ještě mimi na to, abych ho vrazila samotného do pokojíčku (máme to přes troje dveře), takže jsme nastěhovali dvě postýlky do ložnice. Malý je dobrý spáč, takže jsme jeho poslali spát, jak byl zvyklý. Aničku jsme uspali u sebe v obýváku a pak ji jen přenesli.V noci se navzájem nikdy nebudili. Teď už usínají spolu a celkem v pohodě.
Jídlo: Mišák byl na tohle hrozně šikovný, takže se zvládl v 18m najíst sám

A závěrem. Ničeho se neboj holka, a kdyžtak zavítej do skupiny Skoro-dvojčata, tam ti nalijeme krev do žil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
3.11.11 08:33

Tak to jste mne uklidnily, já jsem měla rozdíl mezi synem a dcerou 2,5 roku a to už problém není, protože čím je syn starší tak je samostatnější a školka už nám v tom taky pomáhá. Teď mne čeká rozdíl mezi dcerou a dalším prckem jen 13 měsíců a dost se toho začínám děsit. Když vidím, že to zvládáte a zvládli to jiní přede mnou tak snad to dám taky. Děsím se jen toho krmení a spaní. A pak přesunů po doktorech, protože nemám kde děti dát na hlídání takže mne čeká cestování se třemi nebo dvěma dětmi dle toho co se bude vyřizovat a z toho mne tak mrazí už teď. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
3.11.11 09:59

zuzouš- my spime vsichni v loznici :-) starsak s nama v posteli a mimino vedle me postele v kosiku :-) a jde to :-D :-D spat jidne nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
3.11.11 13:18

Přidám se s dotazem :mrgreen: . Jak jste řešili koupání a usínání (když starší neusínal sám), když jste byli doma sami (mez manžela)? Budeme mít děti od sebe 22 měsíců, přítel chodí na noční, takže jsem často doma sama. Koupelna je malá, aby tam byly dvě vaničky…

• Citovat
  • Upravit
1187
3.11.11 13:20
jancic píše:
Přidám se s dotazem :mrgreen: . Jak jste řešili koupání a usínání (když starší neusínal sám), když jste byli doma sami (mez manžela)? Budeme mít děti od sebe 22 měsíců, přítel chodí na noční, takže jsem často doma sama. Koupelna je malá, aby tam byly dvě vaničky…

koupání: asi na střídačku, nemusíš přece koupat každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
3.11.11 13:24
jancic píše:

Mimino nepotrebuje uspavat… takze uspavam starsatko tak ze si s ni lehnu a neustale vstavam davat miminu dudlika :))

a koupat dve najednou? Proc? Vsak muzes vykoupat starsi a to se pak muze koukat jak koupes mladsi, ne? :-) dve vanicky mi prijdou neprijatelny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin