Rozdíl 18m - rady, tipy a triky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
3.11.11 13:36
jancic píše:
Přidám se s dotazem :mrgreen: . Jak jste řešili koupání a usínání (když starší neusínal sám), když jste byli doma sami (mez manžela)? Budeme mít děti od sebe 22 měsíců, přítel chodí na noční, takže jsem často doma sama. Koupelna je malá, aby tam byly dvě vaničky…

koupání - nejdřív jeden (mladší), potom druhý, prvého utru, namažuobleču, položim. Vytáhnu z vany staršího a jde druhý.

Místo ušetří kyblík. Starší už se může koupat v normál vaně nebo ve sprcháči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.11.11 13:59
jancic píše:
Přidám se s dotazem :mrgreen: . Jak jste řešili koupání a usínání (když starší neusínal sám), když jste byli doma sami (mez manžela)? Budeme mít děti od sebe 22 měsíců, přítel chodí na noční, takže jsem často doma sama. Koupelna je malá, aby tam byly dvě vaničky…

Já zatím koupu malé holky ve vaničce v kuchyni. Takže vykoupu mladší, utřu, namažu, obleču, šoupnu do postýlky nebo lehátka a jdu koupat starší. Je to praktické, nemusím lítat dou koupelny 8-)

A spaní - psala jsem, že usínají zatím obě v obýváku, později jsme to dělali tak, že jsem si třeba na přečtení pohádky brala mimčo s sebou, nebo třeba zrovna spalo a neřešilo se to. Prostě, jak kdy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
3.11.11 14:04

Já jsem teda koupání řešila tak, že nejdříve syn a dcera byla v košíčku nebo na dece v koupelně obložená hračkami a pak synovi jsem pustila pohádku a okoupala jsem dceru. Rozdíl jsme měli těch 2,5 roku a to se opravdu dalo. Samotného ho nechat ve vaně a přitom koupat mimino jsem se bála, kdyby náhodou uklouzl apod. Většinu času jsem sama a neměl mi kdo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
3.11.11 14:07

Jak jste zvládaly holky kojení, když kolem vás byl malý prcek a rozdíl byl jen těch pár měsíců :nevim:
A musím taky říci, že mi u dcery hodně pomohl košík, protože v noci absolutně nespala první dva měsíce a spala celý den, postýlku do obýváku bych nedala a v košíku ji šlo aspoň trošku ukolébat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
3.11.11 14:45

Já jsem to asi napsala blbě … máme tak jmalou koupelnu, že je tam umyvadlo a vana, vejde se tam stojící člověk, že bych mimino položila na zem, nejde, nebylo by kam … jinak děkuju, něco vymyslíme, zatím je fůra času :-D

• Citovat
  • Upravit
81477
3.11.11 15:01

A kde koupete do teď. Tak dej vaničku nebo kýbl třeba do kuchyně. To je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.11.11 15:06
Minki píše:
Jak jste zvládaly holky kojení, když kolem vás byl malý prcek a rozdíl byl jen těch pár měsíců :nevim:
A musím taky říci, že mi u dcery hodně pomohl košík, protože v noci absolutně nespala první dva měsíce a spala celý den, postýlku do obýváku bych nedala a v košíku ji šlo aspoň trošku ukolébat.

Já to fakt řešila, protože jsem předpokládala, že kojení bude na 40 min, tak jako u staršího. A ejhle, dcera byla od narození hotová za 5 min, max. 10. Starí si ani nevšiml, že kojím. Na tu chvíli se zabavil.
Problém mám až teď, dcera je zvědavá, nenechá si nic ujít. Nakojí se pořádně jen když má absolutní klid, jinak furt kouká, co kolem lítá (brácha :lol: ). takže kojím rozumě jen v noci, ráno (když je doma ještě manže), pak přes polední spaní staršího a podvečer, kdy už je opět doma manžel. Když je krize, tak pustím pohádku. Jinak to během dne zkouším, ale úspěchy jsou prapodivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
3.11.11 22:07

Ja proste kojim a mala si hraje a nebo si sedne na madlo kresla a kouka se a krici malemu do ucha :))
jen chce vetsinou curat tak musim maleho odstavit a jit dat curat a pak pokracovat v kojeni… proste jde to v pohode a kojim klidne i hodinu a bez problemu…mala nastesti nezarli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.11.11 22:18
Andule píše:
Ja proste kojim a mala si hraje a nebo si sedne na madlo kresla a kouka se a krici malemu do ucha :))
jen chce vetsinou curat tak musim maleho odstavit a jit dat curat a pak pokracovat v kojeni… proste jde to v pohode a kojim klidne i hodinu a bez problemu…mala nastesti nezarli :-)

v tom jsou lepší kluci, já mám u sebe misku. Když chce čurat, tak jen vytáhnu pinďoura a čurá do misky. Kojím bez přerušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.11.11 13:21

hehehe :)) dobre reseni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
8.11.11 17:23

Tak já mám holky 15 měsíců, ale jestli ti to pomůže tak:
1. - dělám stejně
2. - Bětka spala pokaždé jinak, ale večer je doma táta tak pomůže. Vyplatí se naučit starší usínat samotnou pokud to jde…
3. - Anežka začala bojkotovat Bětčino kojení - skákala z křesla po hlavě a tak, tak jsem jí vždycky fixla da židličky s nějakým jídlem do ruky a pustila pohádky. Taky se přechodně zhoršila s jídlem ale to přešlo - nebylo na ní tolik času.
Jinak ze začátku bylo jen málo spánku, potíže nastaly až teď - Bětka už leze a Anežka si dokáže podat téměř cokoliv ze šuplíků a podá jí to, třeba i šunku, papír, korálky… no musím je pořád hlídat. Drž se, ono si to sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
9.11.11 21:35

Tak syn chodí spát sám, dcera usíná v tom košíku a pak ji přenáším do postýlky, tak mám 4 měsíce, abych ji naučila usínat taky samu jako syna.
S tím kojením to bude asi nejhorší ráno než syna vypravím do školky a dva malé prcky musím taky nachystat na cestu.
Zase zůstávám trošku v klidu, že jsem ani jednoho prcka nekojila bez příkrmu a nepočítám v tom ani ve třetím případě tak snad to zvládnu ráno dát rychle příkrm bez kojení, abychom se do školky dostali do osmi :roll:
Jinak díky za nápady :lol: ukládám je v paměti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin