Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, říkala mi kamarádka, že měla kdysi nějaké „univerzální“ číslo na dětskou pohotovost, něco jako 155. Říkala, že to bylo lepší, než volat na naši místní pohotovost, protože tam nebyli extra ochotní. Ovšem číslo už nemá a já nic takového nemůžu najít. Neznáte to číslo někdo?
Díky moc,
Milada
Miladko, 155 je cislo zachranky, takze to spis , kdyz jde o zivot, jinak na pohotovost zadne cislo univerzalni, aspon co ja vim, neexistuje. Jana
Ahojky,
já mám číslo na dětskou pohotovost 224433654. Volali jsme tam jen jednou, lékař byl ochotný a poradil.
Je to asi pohotovost do Motola, ale je to jedno.
Alča
Podle me to zalezi na meste, kde bydlis, tady v Brne mame cislo na LSPP - lekarska sluzba prvni pomoci, je to zvlast cislo pro deti a pro dospele.
Jejda Jandulko, nevím proč, ale nějak jsem myslela, že je Miladka z Prahy.
Prosím o pomoc, radu,…
Dcera 6m, má dnes horecku okolo 38-38,5°C ale ted mi do toho začala zvracet. Zvrací i čaj, v žaludku už nic nemá, protože zvrací čirou vodu, i když už se jen nadavuje. Určitě ji není dobře, je plačtivá a chce se hodně nosit.
Jak prosím probíhá příjezd na pohotovost, co se bude dít - resp jaké máte zkušenosti?
Asi neváhat a jet, že? Děkuji
Počítej s tím že si vás tam nechají a dají jí kapačku… určitě to bude ok
Záleží kam pojedete. Ale všude je to nejspíš stejně, prijedes, dáš průkaz pojištěnce a popises co se děje. A pak cekas než prijdes na řadu, obvykle malý děti jdou dřív, pokud tam není někdo akutnejsi. Budou se ptát co jedla/pila, prohmataji břicho, případně provedou další vyšetření. A bud si vas tam nechají nebo pošlou domů.
Děkuji moc, nakonec jsme jeli, píchli ji kanylu do hlavičky a dali kapačku, protože stále moc zvracela (resp se nadavovala).
Nakonec se dostavil šílený, šedý průjem a horečky. Dle testů měla adenoviry a byly jsme v nemocnici týden.
Takže, ještě, že jsme jeli i když přítel byl z toho hodně neštastný a zaskočený, když jel domů jen se starší dcerou ![]()