Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš maly byl doted velký jedlík, nebyl to takový ten loudil ale snědl všechno co jsem mu nachystala a dala beze zbytků. Jednu dobu už jsem si říkala že začnu zvětšovat porce a ejhle už asi týdem mi odmítá jíst.
Pečivo vyplivává, lžičku si do pusy nenechá ani strčit, hned vyplázne jazyk, nebo si to ručičkma vytáhne.Brzo ho to přestane bavit a začně plakat, co plakat řve jak tur. Dokážete si představit co je potom kolem stolu za spoušt.
Vůbec si tu změnu nedokážu vysvětlit, měl ted trochu průjem, máme už 6 zubů a další se zatím aspon viditelně nederou. Přešli jsme na nutrilon 3. Nemůže být nějak výživnější nebo tak?
Nejí ani to co mu chutnalo a počem se mohl utlouct.
Co s ním? Jediné co sní je to mléko.
Užjsem z toho neštastná. Máte někdo podobnou zkušenost?
Kamarádce to teď dělala chlapeček taky rostou mu zoubky je mu 8 měsíců.
Ahojky,
naše Anička má období kdy nechce UM ani vidět natož papat a v tomto období jí krásně veškeré jidlo. No a asi za měsíc ejhle změna najím jídlo chci jen UM a tak trochu jídla lžičku dvě. Tak si myslím že je to přechodné a na ty zuby pozor ono to být vidět nemusí ale malého zlobyt už můžou. My jsme měli první zoubek ve 4 měsících a 14 dnech a teď v roce máme 8 zubů + stolička každým dnem.
Achesa a Anička 1 rok
Jsou to období, někdy jí víc, někdy skoro nic… pokud to netrvá dlouho, je to asi normální. Když to bude nemocí určitě se to brzy projeví.
Sendy
Ahojky, já jen, že to ty zoubky můžou klidně bejt. Berča nejvíc vyvádí, když není nic vidět. Jakmile vidím špičky zubů nebo bouličky, je klid. ![]()