Dětská postýlka borovice nebo buk?

1209
11.4.11 20:17

Dětská postýlka borovice nebo buk?

Ahoj všichni, vybírám dětskou postýlku a nejsem si jistá materiálem. Je buková lepší než borovicová :think:?

A nemáte někdo zkušenost s postýlkami New baby? Například tato

Předem děkuji za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58843
11.4.11 20:24

Záleží na jak dlouho postýlku chceš. Buk je hodně tvrdé dřevno, takže toho vydrží víc.
Měli jsme borovicovou a tu odrovnala druhá dcera a to tak, že bočnice ve které drží šprušle byla totálně rozpraskaná a vyndavací šprušle tam nedrželi a stačilo malé opření miminka a byly venku.
Teď máme bukovou a narpstá spokojenost. Jediná nevýhoda je váha. Tím, že je buk tvrdý, tak postýlku skoro ani neodsunu
S tou postýlkou zkušenost nemám, ale už bych nechtěla vytahovací šprušle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
11.4.11 20:31

jé, zrovna řeším to samé, zda postýlku bukovou nebo borovici… můj muž tvrdí, že jednoznačně bukový nábytek je lepší, ale nijak dál to už nekomentoval, tak nevím proč vlastně…
tak jsem ráda, že tady někdo má praktické zkušenosti :-)

@ Tezi - proč už nechceš vyndávací šprušle? Já si myslela, že je to dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
11.4.11 20:34

jejda, beru zpět dotaz. ještě jednou jsem si přečetla tvůj příspěvek a už chápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
11.4.11 20:40

Buk je nejlepsi drevo na detskou postylku. Je nejtvrdsi, takze je nejmensi riziko trisek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
11.4.11 20:44

Dlouho jsme hledali idealne cesky vyrobek, zadne polsko apod. Mame od fi Lemberk. Mrnous kouse vse na co prijde a postylka drzi. Je tam
par smouh, ale jen lak. Drevo drzi. A co se tyka stability tak se postylka ani nehne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
11.4.11 21:15

buk je prostě tzv tvrdé dřevo. oproti borovici se výrobek rozvrže výrazně později nebo nikdy. do borovice lze udělat důlek např. propiskou, do buku ne. manžel je truhlář tak mám trochu přehled. taky máme z buku pracovní desku v kuchyni a v poho a budeme z buku dělat dceři psací stůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.4.11 21:18

Určitě buk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.4.11 21:24

Buk je tvrdší, ale s borovicovou nemáme problém… Kdybych kupovala postýlku znovu, vyprdla bych se na oddělávací šprušle a koupila takovou, kde jde oddělat celá bočnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.4.11 22:40

Máme bukovou, ve které spával i Lukáškův dědeček…takže přes 50 let starou. Jen jsme jí přebrousili (nikdo to nedělal, jen se před každým dítětem znova natřela) aby jsme sundali všechny původní laky, natřeli bezbarvým nezávadným, a nikdo by neřekl, že není nová :mrgreen:
Což tedy o trvanlivosti dost vypovídá…do jiného dřeva už bych nešla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
11.4.11 22:40

My máme tuhle:

http://detskezbozi.com/…aci-bok.html

Jsem max spokojená! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
11.4.11 22:54

borovice je měkké dřevo, můžou se tam dělat rýhy, odře se rychleji
buk je rozhodně lepší a tvrdší dřevo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.4.11 23:27

My jsme malou postýlku měli bukovou, manželskou postel taky…Do malý postýlky malej stejně zubama rýhy udělal (prostě bobr no :-D ), větší postel má prcek z borovice a máme z ní i stůl v kuchyni a pracovní (ať žije ikea) a je pravda, že do toho pracovního malej udělal důlky i plastovou hračkou, stejně jako do stolu v kuchyni, ale ten už znehodnotil jako první manžel, když na něm rozbíjel kokosovej ořech :-D Ale jinak mi to přijde jedno, tu bukovou jsme používali málo, borovicovou máme zatím ani ne měsíc :-D Takže trvanlivost posoudit nemůžu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
13.4.11 19:21
j.pampeliska píše:
Dlouho jsme hledali idealne cesky vyrobek, zadne polsko apod. Mame od fi Lemberk. Mrnous kouse vse na co prijde a postylka drzi. Je tam
par smouh, ale jen lak. Drevo drzi. A co se tyka stability tak se postylka ani nehne!

O Lemberku taky uvažuju, takže jsem ráda, že ji někdo má a je spokojený :) Sice je dražší, ale oproti třeba těm ze Scarlett vypadají daleko lépe provedené. A budem brát 140×70, ať vydrží co nejdéle, na velkou postel tu není moc místo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
13.4.11 19:25

Mame i tuto velikost a je fakt super! Prosla i schvalovacim procesem meho tatky ktery je rezbar a jen tak neco nepochvali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí