Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat majitelek molitanových/pěnových lehátek do vaniček, zda tyto lehátka perou v pračce? Na kolik stupňů? A na kolik otáček?
Bojím se, že se to roztrhá. Stačilo totiž po prvním koupání trošku ždímat v ruce a už tam je pár trhanců. ![]()
Ale vzhledem k tomu, že to nestíhá do druhého dne uschnout po lehkém vyždímání rukama… nechci si představovat jaké zoo v tom žije…
![]()
Měla jsem ho a plánuju pořídit zase a neprala jsem ho nikdy, myslím, že by to opravdu nemuselo vydržet. Vždy jsem ho pořádně vyždímala a když se začalo hodně trhat, pořídila jsem raději nové. Na miminkovské období vystačili 2.
Ja to peru, teplota jaka chces - dokonce na tom pisou ze se to ma pred prvnim pranim vyvarit. a zdimani bud vzpnu nebo dam na nejniysi co jde - moje pracka ma 500 otacek. a davam bud na program na rucni prni nebo tam mam kratkej 14 minutovej. jako zacne se to trhat, ale stoji to par korun, tak jsem to cca po mesici menila.
Uschlo mi to do druheho dne vzdycky - davam susut za topeni v koupelne - mame ten zebrik, tak to za nej zasunu..
tedy neprala jsem ho nikdy v pračce, abych to upřesnila, jinak jsem ho proprala v umyvadle nebo lavoru, ale jen v mýdle.
Mně tohle lehátko nepřišlo sympatické z toho důvodu, že vyždímat ho byla docela dřina a stejně bylo x hodin po koupání mokré = prostředí pro plísně. Použila jsem ho párkrát, protože dávat ho po každém koupání odstředit do pračky se mi nechtělo, navíc by to nepřežilo.
Snad jen vysušit za tím žebříkem, to mě nenapadlo, ale to je řešení stejně jen v zimě.
Já jsem ho vyhazovala teprve nedávno a to je malému čerstvě rok
Při koupání na něm seděl a neklouzalo mu to. Prala jsem ho často, většinou na 40, ždímání klidně i na 1000 otáček, bylo pak hned suché. Pár trhanců se nám udělalo, ale o ty jsem se spíš postarala já, svým ručním ždímáním. Od narození jsme měli klasické lehátko do vaničky s pratelným potahem, ale cca za 3 měsíce se mi potah podél švu úplně po celé délce rozerval. Kdybych ho zašila, tak ho zúžím a tím pádem už ho nenatáhnu na tu kovovou konstrukci, tak jsem koupila molitanového medvídka. Ale fakt je ten, že ZOO uvnitř jsem si teda taky často představovala
Házela jsem ho na šňůry na prádlo v koupelně, aby k němu mohl vzduch ze všech stran a často prala. ![]()
ja si nemyslim ze v tom je zoo … v navodu je i psano ze pred pouzitim se to ma na 15 minut sparit varici vodou … a nechat v tom, pak ochladit a muze se pouzit na mimco … takze zoo usmrcena ![]()
svatkaaa píše:
ja si nemyslim ze v tom je zoo … v navodu je i psano ze pred pouzitim se to ma na 15 minut sparit varici vodou … a nechat v tom, pak ochladit a muze se pouzit na mimco … takze zoo usmrcena
Hehe už tak je koupání novorozence docela velká akce, ještě tak předtím spařovat lehátko ![]()
Nevím, nakonec jsem koupala normálně na ruce.
tak me lehatko spari vzdy manzel, kdyz na to nebude cas a hlavne nevidim duvod to pouzivat nejak dlouho … tohle bude me prvni tak nevim jak na to a tak .. pak to zjistim a lehatko poleti z okna ![]()