Obor Dětská sestra na VŠ - jaké jsou podmínky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dětská sestra studium
Ahojky, momentálně jsem na kosm. službách (4roky s maturitou),mám v plánu jít na vejšku na dětskou sestru.
Biologii člověka máme jako předmět, učím se i doma, somatologii, přijímací otázky, vše mám… Jde mi spíš o to, jestli bych to zvládla a jestli nebudu mít problém, že nemám praxi, jako holky ze zdrávky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že na Voš zdravotní tě vezmou i bez přijímaček. Loni stačil průměr známek.
Na praxi chodí hned v prváku, myslím týden škola, týden praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Absence praxe nevadí, začíná se od nuly. Vzorové přijímací testy se dají najít na webech školy. Kam se budeš hlásit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobina7777 píše: Více
Ahoj, nevím, kam se chystáš se hlásit (do jakého města), na VŠ na pediatrické ošetřovatelství se může hlásit každý, kdo má maturitu, i když minimálně ze začátku mají na praxích výhodu studenti SZŠ, ale i tak se se vším začíná od začátku. Kdybych chtěla studovat pediatrické ošetřovatelství, tak jdu na 2. LF UK: https://www.lf2.cuni.cz/…trovatelstvi
akorát jsem četla, že studium bude probíhat nyní kombinovanou formou, takže bys neměla status studenta, ale zas v Motole je největší dětská nemocnice a mohla bys tam vidět i nějaké vzácnější „případy“. Já v Motole studovala všeobecné lékařství a nedám na 2. LF UK dopustit.
Kdybys chtěla na VOŠ v Praze, tak tady: https://www.zdravotnickaskola5kvetna.cz/…etska-sestra
obor diplomovaná dětská sestra je denní
Ještě mě napadá třeba porodní asistence, jestli by tě nebavila.
Jinak mimo Prahu bych musela víc googlit, mám přehled jen o zdravotnických oborech v Praze, tak dej vědět, kde bys studovat chtěla.
Jinak chvíli jsem byla na VOŠ na diplomované všeobecné sestře právě na 5. Května, na denním studiu a maturitu mám na gymplu a problém vůbec nebyl, učili vše od začátku, úprava lůžka, hygiena… samozřejmě ze zdrávky to měli jako opáčko, ale pak už se člověk chytal.
Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vše se učí od začátku toho se vůbec neboj, jen ty které už mají zdravku znají třeba trochu lépe tu teorii a Na praxi jsou že začátku třeba trošku méně bojácné sáhnout na živého pacienta. Ale ten rozdíl se brzo smazne. Já mám střední zdravku, vejsku pak záchranáře a tam jsme byli tak půlka ze zdravky pak tak čtvrtina z gymplu a zbytek různá směs (IT, chemie, prumka, zemědělka, dokonce jedna holčina měla konzervu) a ve druhaku už bys nepoznala rozdíl mezi těmi co zdravku mají a co ne. Jediný rozdíl byl že ti co maturovali z ošetřovatelství a meli za 1 tak ho měli uznane ale to bylo před víc jak 15 lety, já mám ještě střední všeobecnou sestru
No a pak ta mírná výhoda té praxe na začátku. Ale když se nebojíš a máš zájem o obor tak to fakt rychle dozenes.
Příspěvek upraven 28.11.24 v 20:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liška32 píše: Více
No bohužel ne, mám vystudované 4 roky na 2. LF UK, ale pak jsem se psychicky úplně zhroutila (sešlo se najednou mnoho dost špatných událostí) a do toho už jsem byla vyřízená z učení (jela jsem na červený diplom, takže jsem se učila až moc). Ale dodnes mě to trápí, protože pro mě to byla nejzajímavější VŠ, chtěla jsem tedy dělat výzkum (miluji molekulární biologii a genetiku + biochemii). Bohužel psychické problémy mám dodnes, i když jsem zkoušela ještě jednu VŠ a VOŠ (na tu všeobecnou sestru, DiS, jsem šla paradoxně, když jsem měla přerušenou medicínu). Hrozně bych chtěla vystudovat genetiku, ale asi v příštím životě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše: Více
Občas tvoje příspěvky zahlednu, no je to těžké s tou psychikou. Ale zdraví je nejdůležitější. Já to beru tak, že i když někdy věci nedokončím z různých důvodů, že mi to vždycky něco dá do života. Ale chápu, že tě to mrzí. Třeba ta genetika ještě někdy klapne
Nebo to vůbec nemůžeš dělat kvuli stresu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: Více
Jó, to je dneska kde kdo. I já, například
občas lollitku zahlednu v diskuzi, tak mě to zajimalo. Můj kamarád například stihnul vystudovat psychologii, než mu propukla schizofrenie. Takovej chytrej člověk a býval by byl na to skvělej. No ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já se s tím smířit nemůžu pořád, protože medicína pro mě byla všechno, i jsme měli fajn ročník, kruh a celkově jsme si hodně pomáhali, což tedy některé ročníky mezi sebou spíš měli rivalitu (ale to tehdy spíš na 1. LF). Jako jo, určitě mi to něco dalo, ale já bych chtěla víc.
Nad genetikou jsem přemýšlela, ale na Přírodovědě nejde žádný biologický, ani chemický obor kombinovaně a denní bych nedala už vůbec. A hlavně mám hodně třes rukou už roky, takže bych v laboratoři byla jako hrom do police (na medicíně jsem tehdy třes samozřejmě neměla).
Tak nevím, no, mrzí mě to moc, byl to můj největší sen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, pacient je někdy každý, i dostudovaný lékař. Byla jsem jednou na psychiatrii s mladou lékařkou, která tam lezla po oknech, plivala všude… člověk nikdy neví, co ho potká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše: Více
Tak tak. To mě mrzí za tebe. Přeci jen člověk když je ambiciózní a má na to inteligenci, tak to asi dost zamrzí. Ale to je život, někdy je ta cesta jiná. A zase třeba je člověk užitečný někde jinde a jinak než si představoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liška32 na ujep v Ústí nad Labem, obor pediatrické ošetřovatelství bych chtěla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ja myslela, že vyšší odborná škola navazuje na vědomosti ze střední zdravotnické. Jen se to více prohlubuje. Mela jsem na zdravce somatologii, musely jsme znát každou kost, i cévy, orgány, vše i v latině. Byl to mazec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit