Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
kupovali jste někdo dětskou váhu? Máte s nějakou dobré/špatné zkušenosti? Prosím, prosím poraďte!
Koupila jsem si normální digitální váhu s přesností na deka, vždycky jsem se zvážila sama a pak s prckem, odečetla rozdíl a bylo to. Váha je použitelná pro všechny ![]()
Manžel koupil digitální váhu přímo pro kojence.
Zkoušela jsem na ní vážit několik dní, ale akorát nás to stresovalo a stejně mám dodnes dojem, že vážila dost nepřesně ![]()
Po cca týdnu používání jsem ji šoupla pod postel a tam se na ni práší dodnes.
Myslím, že je to naprosto zbytečná věc.
Pokud je miminko zdravé a normální a není kontrola nařízena lékařem, vybodla bych se na to ![]()
Miminko si stejně vypije kolik samo chce bez ohledu na to, co ukáže váha. Pokud váha ukáže málo, budete do miminka násilím cpát další jídlo? Asi ne, že?
Já mám zase jinou zkušenost, já jsem si váhu koupila pro klid duše. Měla jsem totiž poprvé problémy s kojením a nedokázala jsem odhadnout jestli má malý už dost, nebo jestli mám stále málo mlíčka. Musela jsem totiž od 3 týdnů do 3 měsíců po kojení ještě dokrmit-nestačilo mu to. Od 3 měsíců jsem naštěstí začala opět plně kojit a to převažování mi dost pomohlo si věřit, že opravdu vypil pořádnou dávku i ode mě. Váhu jsem tehdy neměla tak jsem chodila na převážení každý týden k Dr. Teď když jsem těhotná podruhé, tak jsem si koupila přes mimibazar kojeneckou váhu ETA z druhé ruky. Chci mít od začátku kontrolu nad tím kolik mi malý vypije, po té zkušenosti co mám. Stálo mě to tehdy hodně slz a potu. Myslím, že váha je zbytečná v případě že je kojení bez problémů a pořídit by si jí mohla maminka klidně až po porodu až bude vědět jak na tom je.
Já jsem měla půjčenou váhu ETA od kamarádky, taky jako Berun kvůli kojení… Nemohla jsem si ji vynachválit, hodně mi psychicky pomohla, Naty měla ze začátku velké problémy s přibíráním.
Koupila bych ji jen kvůli problémům s kojením, jinak mi přijde celkem zbytečná. Pro orientační váhu třeba kvůli zapisování do památných knížek stačí jak tu někdo psal - od váhy s miminkem odečíst váhu sebe.
Máme váhu Soehnle - nebo jak se to píše ( předtím jsme měli Tefal, ale rozbila se ) a jsme moc spokojený, mě nepřijde vůbec zbytečná, jsem jí hrozně chtěla, v porodnici vážili děti na těch předpotopních váhách se závažím a jako hmotnost jen odhadovali, jak se děti mrskaj. Sáru vážíme často, naposledy dneska
11,60g ( ale byla po večeři - vydatný ). Příště si jí beru sebou do porodnice a běda, jak mi mimčo budou vážit na něčem jiným ![]()
Jinak Sára přibývala vždycky dobře ( až moc, ale asi proto, že měla dobrý základ
), takže mě nikdy nic nestresovalo, prostě to bylo jenom pro nás, abychom se mohli pochlubit, kolik naše baby má ![]()
Nám vážil Denisku pediatr při každé kontrole - a ze začátku bývají ty kontroly dost časté.
Vždy jsme se těšili, kolik malá asi přibrala. Také jsme se tím vždy „chlubili“ všem příbuzným a známým.
Ale že bychom ji museli převažovat každý den, abychom se mohli každý den chlubit každým gramem navíc - to teda nee
Raketka - no to my jí taky nevážíme denně
, ale teď už na kontroly chodíme málo, to mi jí zváží a beztak to vím z domova. Vážíme jí tak jednou za měsíc
Diky vsem za nazory a zkusenosti!
Prave ze problemy s kojenim mame, tak chci vedet, na cem jsme… Meli jsme tyden pujcenou vahu z laktacni poradny - i s pokynem, ze kdyz nasosa malo, mame dodat strikackou pres prst… ted jsme bez vahy a stresuje me to, ze nevim ![]()
kvuli pleziru bych ji taky neshanela ![]()
kazdopadne diky, nejak to poresime ![]()