Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky chci se zeptat zda nemáte některá zkušenost s touto značkou ORION bot pro dětičky. Malému je 16 měsíců a koupila jsem je v obchodě,, zdravé botičky pro naše dětičky,, mám strach jestli jsou boty s certifikátem.
Tak snad kupuješ boty podle toho jak vypadají a ne podle papíru
důležitý aby na nožce seděli a plnili funkci, ne nějaký papír.
@K-Black píše:
@Amys máš recht, bez papíru to nejde
Hele, mně ale třeba manžel říkal, že dělali test obuvi a boty se žirafou dopadly (co se obsahu škodlivejch látek týče) o hodně líp než bez…
![]()
Každopádně to chce se ptát v obchodě a ne až když už má člověk danou věc doma no…
Opravdo sorry, že sem se zeptala. Papír je důležitej, jestli neobsahujou nějaký sra*čky, ale nebudu Vám to vysvětlovat.
@mysicka1990 Já reagovala jen na papír KBlack, to jinak prostě nešlo, promiň
Já tyhle boty neznám a neměla jsem čas se nad tím zamyslet, protože jsem akorát vypínala počítač. Co se atestů týče, tak možná v sobě nemají škodliviny, ale neznamená to, že jsou boty dobré. Pokud je v nich dítě jak v přezkáčích a chodí pak jak kosmonaut, tak můžou mít třeba deset známých atestů a nekoupila bych je
Takže to opradu musíš vidět ty - pokud jsou ohebné, mají pevný opatek, dítko se v nich lehce pohybuje, nezakopává, nechodí prkeně a může si vklidu sednout na bobek a boty nekladou odpor, pak je všechno v pořádku
Pak už taky záleží na věku dítěte, říká se, že do čtyřech let by měla být bota rovná a nemít žádné tvarování na klenbu apod.